Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

gde máš toho bažanta? vidíl jen pár kostiček........... :eek: ............ten oválnej černej kastrol mám taky a ještě černou pánev a rendlík.

bažanta jsem upečeného nestihl vyfotit...tomu nádobí říkám Hlučné, kdykoliv je vytahuji, tak je celý dům vzhůru.:-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady je můj poslední šunkový pokus. Ta s rajčatovým zátiším je ale ta krůtí.

Je sušší, než vepřík, ale taky supr. Člověk by řekl, že je to kilo masa, ale to se nedá nesežrat najednou...

S tou solí jsem opatrnej, v receptu se píše 2% váhy masa, ale já jsem dával méně.

Příprava té paštiky bude asi probíhat více méně stejně jako tohle.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

bažanta jsem upečeného nestihl vyfotit...tomu nádobí říkám Hlučné, kdykoliv je vytahuji, tak je celý dům vzhůru.:-D

no stím nádobím máš pravdu, ani mi to za ty roky nepřišlo, že ho připravuju už večer abych ráno nedělal randál, zvlášť ta poklice umí krásně zvonit............ :frusty:

Odkaz ke komentáři

Ta domácí šunka vypadá dobře....moc dobře....navíc člověk ví, že si tam nedal žádný sr@čky jako v krámu..... o tom budu vážně uvažovat...

chci zkusit hovězí jazyk.... to si pamatuju z dětství, že mi to moc chutnalo... Ale jinak doporučuji šunkovat, paštikovat, chlebovat a udit doma. Sádlo od té doby, co ho škvaří v Globusu (a je lepší než to, co si uškvařím doma :( ), už tedy kupuju... Tak držím palce a neboj se jít do toho prsama!

Odkaz ke komentáři

Tady je můj poslední šunkový pokus. Ta s rajčatovým zátiším je ale ta krůtí.

Je sušší, než vepřík, ale taky supr. Člověk by řekl, že je to kilo masa, ale to se nedá nesežrat najednou...

S tou solí jsem opatrnej, v receptu se píše 2% váhy masa, ale já jsem dával méně.

Příprava té paštiky bude asi probíhat více méně stejně jako tohle.

Pěkná práce....No ale jak to děláš, že máš tu vepřovou tak hezky červenou ? :)

Odkaz ke komentáři

Ona není tak růžová jako z obchodu, ale zase ne tak šedivá jako když jsem jí dělal poprvé. U téhle jsem striktně hlídal teplotu a čas. Dá se přidat i řeznická sůl místo normální, ale to už bych jí nemusel dělat po domácku.

Odkaz ke komentáři

aha...díky za odpověď... Zkusím být v těchto dvou aspektech příště taktéž striktní. Sůl jsem použil také nikoliv rychlosůl řeznickou, ale mořskou. V jedné diskusi to kdosi radil, že to pomůže právě té červenější barvě a zlepší to i chuť. 

Odkaz ke komentáři

jaký používáte prkýnko? něco jsem početl a třeba Paulus doporučuje bambus,

v IKEA je maj za slušnou cenu

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80233430/

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60233426/

http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/00233429/

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...