Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Manželka dneska vyhlásila dietný deň. Halibut na pare, s cesnakom, chilli a šťavou z limety. Tilapia je v tejto kombinácii lepšia.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás dnes takto :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Minulý víkend byl ve znamení pizzy :) Pokus o Margheritu, sýrovou s chilli (ricotta, mozarella a parmezán) a cibulovou se slaninou. Byla nečekaně dobrá - tenká a křupavá jak to mám rád.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Zapomněl jsem referovat. V týdnu jsme jeli z KV a za Lubencem směrem na Prahu je už hodně dlouho takový dřevěný bistro a mají úžasný domácí klobásy.

Odkaz ke komentáři

Jj, na dne je vanilka. Kamarad ji bere nekde v zahranici a byla vyborna, jeste me zbyly 2 lusky.

Jinak recept je z Vanka, tusim ta evropska kuchyne. Delal jsem z pul davky bo nemam dost kokotek.

400g smetany (vic jak 30%) - ja mel doma jen 200g, tak jsem nastavil pulku mlikem a je to ok.

80g cukru

5g vanilkoveho cukru - priste hodlam vynechat...

1 vanilkovy lusk - dle puvodniho receptu teoreticky pulka, nechal jsem cely

120g zloudku - vychazelo cca z 8 vajec

Vsechen cukr smichat se smetanou, vanilku rozriznout, vyskrabnout seminka a i s luskem hodit do smetaky. Smes ohrat na 37° (ja jen odhadoval dle teploty tela) a tretinu nalit na zloufky a promichat. Zbytek smetany privest k varu, vytahnout lusk a za staleho michani prilit smes zloudku.

Na vyssi plech postavit misticky a naplnit je smesi. Nalit do plechu vodu, aby zaplavila misticky cca do 3/4. Pect na 170° cca 40 - 50 minut. Pak nechat schladnout prvne pri pokojove teplote a pak v lednici.

Na zaver posipat cukrem a ten pistoli zkaramelizovat

Za me vybornej dezert, ale drazsi no. Tato davka vysla do 4 kokotek tak akorat.

Odkaz ke komentáři

Pardon za typo, psal jsem to na mobilu cestou do práce. Díval jsem se ještě teď na různý recepty na webu - jak v CZ, tak zahraničí a všude mají žloudků o dost méně. Já měl jeden žloudek v průměru 15g, tak mi to vycházelo na 8 vajec, ale imho by se sneslo i méně, spíš tak 5-6 na tu dávku co jsem dělal...

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Cena není nijak šílená:
400g smetany litr 69,- 4 dcl = 27,60
80g cukru = 1,-
5g vanilkoveho cukru - v tomto receptu je skutečně zbytečný
1 vanilkovy lusk = 20,-
8 vajec = 20,-

celkem 17,- korun na porci

což při srovnání třeba s pudinkovým dezertem z obchodu je stejné :)

nebo se za to dá pořídit kopeček zmrzliny

takže nákladově v pohodě a směle do toho

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...