Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Na Smíchovské náplavce budou tuším 17.10 husí hody posezení prý na balících slámy povražděno a upečeno 800 hus, sádlo, lokše kaldoun škvarky a podobné husí dobroty.

Byl jsem tam na barbercue a blue grass odpolední a stálo to za to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@gandalf: urcite tim nic nezkazis, amur / kapr, chutove podle me dost podobny, ja to pojal hodne jednoduse a vyplatilo se, z 1kg ryby zbyla jen hromadka kosti a mastny talire :)

 

a priste udelam zase jednoduse, napr. podle : http://www.receptyonline.cz/recept--kapr-peceny-na-masle--2934.html, to by slo urcite aplikovat i na amura :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V době mé aktivní rybařiny jsem preferoval ryby s tužším masem /okoun, candát, lipan, potočák, vyjímečně štika, případně darovaná treska z Norska/. Mimochodem - jako učedník muškařiny jsem dostal lipana 56 cm /tak to holt bývá/. Někdo mi říkal, že amur má tužší maso než kapr a to by bylo dobrý.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O víkendu jsem poprvé zkusil indickou kuchyni - Tikka Masala.

Držel jsem se tohoto receptu:

http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/chicken-tikka-masala/#WkET5Seav3PrKmia.97

 

Ale maso připravil takto (opekl v troubě):

http://allrecipes.com/recipe/228446/authentic-chicken-tikka-masala/

 

Suroviny se dají velmi snadno sehnat např. v prodejně koření www.kralovstvichuti.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Řízky, to se dá jíst (skoro) pořád :) Od včera jsem měl naloženo, ale trochu jinak než kolegové hore - mix krémové zakysané a normální smetany (béžová na vaření), plus koření dle chuti. Obaloval jsem v klasické strouhance, jen byla promixovaná s trochou parmazánu. Místo pánve jsem pekl v troubě.

Jako příloha salát s balzamikem, brambor jsme nějak přejedení.

 

P.S.: jako variaci dělám podobný recept, jen místo klasické strouhanky se použije rozmixovaný toustový chleba (bez kůrky), parmazán, citronová kůra a rozmarýn

post-37766-0-64475600-1443644080_thumb.jpg

post-37766-0-52624600-1443644085_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja si obcas pochutnavam na hovezim steaku se svestkovou omackou, bez prilohy, jen omajda a maso, ale urcite by sla i veprova panenka, kruti steak, zverina, zalezi na co je chut a co je prave po ruce.

+ jeden motivacni, az se mi sbehly sliny :)

http://milujusteak.cz/svestkova-omacka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja si obcas pochutnavam na hovezim steaku se svestkovou omackou, bez prilohy, jen omajda a maso, ale urcite by sla i veprova panenka, kruti steak, zverina, zalezi na co je chut a co je prave po ruce.

+ jeden motivacni, az se mi sbehly sliny :)

http://milujusteak.cz/svestkova-omacka

...ještě je super dát místo vína portské, ideálně červené a kdo má rád, přidat trochu chilli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...