Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Samá exotika, tak to trochu zvolním - buřtgulášek, na dnešní večeři.

.

.. tenhle pokrm jsem zkousel asi 2x, ale nejak mi nesedl.. mozna proto, ze mi ho casto varila babinka kdyz jsem prisel ze skoly.. nicmene, ten jeji byl skvelej (v mych vzpominkach), a ja jsem se k nemu kvalitativne ani nepriblizil..,

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.

.. tenhle pokrm jsem zkousel asi 2x, ale nejak mi nesedl.. mozna proto, ze mi ho casto varila babinka kdyz jsem prisel ze skoly.. nicmene, ten jeji byl skvelej (v mych vzpominkach), a ja jsem se k nemu kvalitativne ani nepriblizil..,

to se časem poddá až ho budeš coby dědeček vařit vnoučatům.............

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslíš lokše...............mamina je dělala pěkně na sporáku, omaštěné husím sádlem neměly chybu............jen už se jí bohužel nemůžu zeptat na recept...........

na netu nějaký jsou ............

 

http://www.farmarsketrziste.cz/rubrika-recepty/bramborove-lokse

 

http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/babicciny-recepty/35733-babicciny-recepty-bramborove-lokse-s-pecenou-kachnou

 

http://dobruchut.azet.sk/recept/19320/lokse/

 

http://dolcevita.blog.cz/1111/bramborove-lokse

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klucí, chystáme se poprvé (kupodivu) péct bůček na dlouho. Naložené v koření je to od včera. Četl jsem cca, že nechat 20 minut zatáhnout při 200 a pak 4 hodiny na 120°C. Máte někdo nějaké lepší zkušenosti či doporučení?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ten bůček je to správně, ještě je samozřejmě varianta to opéct aby se maso zatáhlo a potom upéct.

Hovězí krk přes noc bych dal pěkně na malou teplotu okolo 100 stupňů. Po upečení do výpeku rajčata

a takové ty obrovské bílé řecké fazole, k tomu jen pečivo . . .uf . . . to vidím normálně :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ten bůček je to správně, ještě je samozřejmě varianta to opéct aby se maso zatáhlo a potom upéct.

 

Díky za upřesnění. Začínáme zatahovat na 200°C, po dokončení dám photo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Klucí, chystáme se poprvé (kupodivu) péct bůček na dlouho. Naložené v koření je to od včera. Četl jsem cca, že nechat 20 minut zatáhnout při 200 a pak 4 hodiny na 120°C. Máte někdo nějaké lepší zkušenosti či doporučení?

Já bych ho spíš zatáhnul opečením zprudka na pánvy a pak šup s ním do trouby.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych ho spíš zatáhnul opečením zprudka na pánvy a pak šup s ním do trouby.

+1, já taky.

 

Jinak jsem dnes strašně línej, ale jíst se musí, tak jsem dal péct kuře: V pekáči nechat roztéct přepuštěné máslo (ghí), do něj sůl, nové koření, bobkový list, tymián, trochu chilli, kuře svlíknout z kůže, položit ho tam na prsa, na něj seshora zase sůl, tymián, chilli a čerstvý pepř, přihodit kolem něj načtvrcené oloupené brambory, přiklopit poklicí, nahodit troubu a vrazit to na hodinku do ní. Pak sundat poklici, trochu podlít, vždy po 5 minutách dvakrát přelít kuře výpekem, už bez poklice, aby se udělala trochu kůrka a dostalo lepší barvu... a to je vše. Pak stačí zavolat, že kuře je hotové a dá se krájet lžící, a už ho nestihnete vyfotit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...