Gilius Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2010 Třeba fakt jedl..... Rodinka se volizuje ještě teď,takže to určitě nebylo tak děsný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pete Odesláno 14. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. října 2010 Jo, to je libozni...Ochutnávka chilli.doc Jo to je ono...zase jsem si zaplakal...smíchy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VS Odesláno 15. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2010 Ricousovo maso 2/3 vepřová kýta, 1/3 libový bůček. Na kilo směsi použito 20 g řeznické soli (podle řezníka by měly být 3% soli na váhu masa), špetka mletého kmínu a trochu toho pepře. Výsledek skvělý, barva masa zachována, chuť vskutku delikatesní. Mé nejdražší to až připomělo za bolšánů prodávané čínské vepřovky. Připomíná mi to recept na šunku. 1100 g vepřového masa, nejlíp krkovičky nakrájet na proužky o průřezu max. 2x2 cm, dát do misky, v 0,5 dl vody rozpustit 20 g rychlé soli a malou lžičku cukru. Maso se tím zalije a nechá 24 hodin v ledničce, občas se promíchá. Pak se to všechno nacpalo do octové flašky (proto ten rozměr, aby to prošlo hrdlem) a utlačilo vařečkou. Nakonec se flaška zavřela a ve vodě se to ohřívalo 2 hodiny při 95 stupních. Pak se to nechalo vychladnout, flaška se rozřízla a vypadnul krásný váleček šunky. Později se prodávaly i nádoby na vaření šunky. Nakládané tvarůžky Do láhve od majonézy se střídavě navrství vrstva nakrájené cibule s kolečky tvarůžek, kolik se vejde. Pak se to shora propíchne vařečkou a do vzniklé díry se nalije pivo. Sklenice se zavře a na 3 hodiny vloží do teplé vody asi 40 stupňů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sect Odesláno 15. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2010 ..... Maso se tím zalije a nechá 24 hodin v ledničce, občas se promíchá.... Maso by se tím nemělo zalívat, ale smísit - to znamená rukama roztok vmasírovat do nakrájeného masa dokud se nezačne maso lepit. Šunka pak lépe drží pohromadě. U vaření se, jak píšeš, nesmí překročit 95°, jinak se to jenom uvaří a je to nanic. Já občas dělám v šunkovaru, s teploměrem a max na 90°C. Chuťově je ale podle mně lepší maso zavařované......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2010 Domluvil jsem se s kamarádem na Chilli con carne, takže z 3 kg masa. Jsem skoro hotov, voní to v celém bytě. Fazole a kukuřici na dokončení mám připravené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2010 Kamile.....to je nečestné a nesportovní...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2010 Domluvil jsem se s kamarádem na Chilli con carne, takže z 3 kg masa. Jsem skoro hotov, voní to v celém bytě. Fazole a kukuřici na dokončení mám připravené. Už je asi pozdě, ale doporučuji na závěr dát tak 3 kostičky čokolády a před tím samozřejmě nepřislazovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2010 Už je asi pozdě, ale doporučuji na závěr dát tak 3 kostičky čokolády a před tím samozřejmě nepřislazovat.Dík za radu, vyzkouším příště. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2010 Dík za radu, vyzkouším příště. Šmarjá, tohle by mě asi roztrhlo jak hada. Pro mě je hranice ostrosti kalábrijská Nduja. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2010 Není to jen pro mě, tak jsem kořenil decentně pouze kajénským pepřem. Některou z následujících vyzkouším, až to budu dělat jen pro sebe. EDIT: Nduju bych rád ochutnal, mají to někde u nás? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2010 Kamile, Ty woeeee... hlad... potrebuju slimták. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2010 Kamile, už ti suším další várku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 16. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2010 EDIT: Nduju bych rád ochutnal, mají to někde u nás? Kamile bohužel Nduja je v našich končinách v podstatě nesehnatelná. Já sám jsem si (společně s kamarádem) dovezl celkem slušnou zásobu z Kalábrie a využil toho, že to jde dobře zamrazit. U nás existujou akorát legrační a předražený napodobeniny ve skleničkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pafka Odesláno 18. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2010 ...a další pokus o Ricousovo maso. Zatím neotevřené, ale chleba už se krájí (takhle pozdě...) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2010 Dneska jsem zůstal doma a abych byl trochen užitečný, pustil jsem se do přípravy oběda - plněné kapustové závitky a šťouchané brambory. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXXfazerXXX Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2010 Dneska jsem zůstal doma a abych byl trochen užitečný, pustil jsem se do přípravy oběda - plněné kapustové závitky a šťouchané brambory.A MASTI DO PRACE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2010 Já balím závitky do mangoldu - můžu doporučit!! /libové mleté vepřové, uzené na malé kostičky, slaninu, vejce, strouhaný sýr, sůl, koření, cibule, česnek, možno i přidat vařenou rýži. Pochopitelně spařené listy mangoldu./ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2010 Já balím závitky do mangoldu - můžu doporučit!! /libové mleté vepřové, uzené na malé kostičky, slaninu, vejce, strouhaný sýr, sůl, koření, cibule, česnek, možno i přidat vařenou rýži. Pochopitelně spařené listy mangoldu./ Já balím závitky nejraději do těch vietnamských papírů máčených v pivě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2010 Já balím závitky nejraději do těch vietnamských papírů máčených v pivě. To dělám taky, ale když dělám klasické vietnamské závitky /a umím výborný/. K tomu lehký zeleninový salát a ostrou omáčku .... Ale tam jsou jiné ingredience. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2010 To dělám taky, ale když dělám klasické vietnamské závitky /a umím výborný/. Dej prosím tě návod. Měl jsem je už v různých městech, ale nikde je snad nedělaj tak dobrý, jako u nás v UL. Stejně jako jejich kuřecí polívku (kdybys věděl jak na ni...). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se