Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Ty jsi pako :speak_cool:

Přesně řečeno mi bylo nabízeno v roce 2002, cca touto dobou, 48000,- Kč, když jí prodám do Německa, no a tak stále bydlí s námi....

 

Píte věkem nabírá nebo ztrácí na hodnotě?

 

A budou ty dražší kočky mít výrazně lepší chuť nebo se musí spíš péct delší dobu?

 

spíše delší dobu podle těch let.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už se do něj nenavážejte, von mně dává pokaždý něco. Kočičí sádlo dětem na souchotiny, žena má ledviňák a já kočičí prackou straším důchodce v baráku. Takhle si to třeba rozmyslí a já vostrouhám.

 

Pro šťouraly:" Vím, že na souchotiny neboli oubytě se dává psí sádlo, ale psy žere milosklikar a ten mi jako správnej škrt nedává nic."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vezmu vás jednoho po druhém, volové....

A budou ty dražší kočky mít výrazně lepší chuť nebo se musí spíš péct delší dobu?

 

Cena na chuť asi vliv nemá, ale kvalita krmení určitě. Takže dobré krmení pro micinu = výborná pečínka pro tebe...

 

To bude tuhe maso :D

 

Stačí déle trápit v troubě, to víš, mladej bígl by byl lepší ;)

 

Píte věkem nabírá nebo ztrácí na hodnotě?

 

spíše delší dobu podle těch let.

 

S věkem hodnota nepřibude, ale vzhledem k pár titulům na výstavě a genetickému potencionálu cena asi stoupla... trošku.

 

Už se do něj nenavážejte, von mně dává pokaždý něco. Kočičí sádlo dětem na souchotiny, žena má ledviňák a já kočičí prackou straším důchodce v baráku. Takhle si to třeba rozmyslí a já vostrouhám.

 

Pro šťouraly:" Vím, že na souchotiny neboli oubytě se dává psí sádlo, ale psy žere milosklikar a ten mi jako správnej škrt nedává nic."

 

Musím ti říct pravdu, sádlo nebylo kočičí, ale bylo z mojí poslední liposukce... Upraveno uživatelem pete
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už se do něj nenavážejte, von mně dává pokaždý něco. Kočičí sádlo dětem na souchotiny, žena má ledviňák a já kočičí prackou straším důchodce v baráku. Takhle si to třeba rozmyslí a já vostrouhám.

 

Pro šťouraly:" Vím, že na souchotiny neboli oubytě se dává psí sádlo, ale psy žere milosklikar a ten mi jako správnej škrt nedává nic."

 

V Holicích žere psy každej.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už se do něj nenavážejte, von mně dává pokaždý něco. Kočičí sádlo dětem na souchotiny, žena má ledviňák a já kočičí prackou straším důchodce v baráku. Takhle si to třeba rozmyslí a já vostrouhám.

 

Pro šťouraly:" Vím, že na souchotiny neboli oubytě se dává psí sádlo, ale psy žere milosklikar a ten mi jako správnej škrt nedává nic."

 

Jen abych to uvedl na pravou míru: na souchotiny a další problémy dýchacího se opravdu používalo/používá psí sádlo, ale v tomto případě se jedná o název tradiční bylinné masti. Psí sádlo obsahuje asi tolik psů, jako medvědí česnek medvědů nebo volské oko volů.

  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen abych to uvedl na pravou míru: na souchotiny a další problémy dýchacího se opravdu používalo/používá psí sádlo, ale v tomto případě se jedná o název tradiční bylinné masti. Psí sádlo obsahuje asi tolik psů, jako medvědí česnek medvědů nebo volské oko volů.

 

Aha díky, už vím, proč moji malí souchotináři tak vehementně při kurýrování protestovali :D
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

otestoval jsem "milisovu řepu", vizuálně to vypadá skvěle a kupodivu se i dá jíst. vhodné především jako válečné jídlo, pokud máte hlouběji do kapsy, nebo když doktoři zakázali bůček :)

 

Kubo, jsi kurewský tvrďák.

Klobouk dolů před Tvou výdrží a tím, že se pouštíš do takových odvážných kulinárně-dietlogických akcí.

Mě ta milisova řepa připomíná zbytnělé howno, takže bych to určitě nedal...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kubo, jsi kurewský tvrďák.

Klobouk dolů před Tvou výdrží a tím, že se pouštíš do takových odvážných kulinárně-dietlogických akcí.

Mě ta milisova řepa připomíná zbytnělé howno, takže bych to určitě nedal...

 

Jak jsem psal, vyzkoušeno, ale že by to byl nějakej fastival, tak to ne....
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K debatě o kalamarách. Minulý týden jsem je ochutnal na jedné akci v Pachtově paláci a málem jsem se z nich posr... (myšleno v tom dobrém slova smyslu). Něco tak chutného jsem už dlouho nejedl. Dokonce mi to chutnalo víc než telecí, které dávali vedle. Je teda fakt, že u těch mořských potvor stál šéfkuchař v rondu s českou vlajkou, jestli to něco znamená.

 

No, ale zpět k vlastnímu kulinářskému umění...

Dnes variace na Aglio olio: makarony, česnek, olivy, budapešťská klobása + na dochucení cherry rajčátka a parmazán.

 

post-922-005859100 1288191520.jpg

 

Promiň ale do té mnoha léty  vyvážené  chuti  přihodit budapešťskou klobásu  může  jen barbar  :suicide_anim:

Upraveno uživatelem Conrad
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když jsme u těch dietních pochutin, co třeba domácí vepřové škvarky? Sice se dají koupit ale ty čerstvé, ještě teplé jsou nejlepší. Jen tak zlehka posolit, čerstvý chleba k tomu, slintáte co? Já ne, já je mlsal včera. Výroba je jednoduchá. Syrové sádlo se dá koupit snad v každém řeznictví za pár korun. Sádlo prohlédneme, očistíme od zbytků kůže a odkrájíme případné kousky masa. Oni se s tím řezníci moc nebabrají, já z pěti kil sádla odkrájel masa na tři řízky. Pak sádlo nakrájíme na kousky velké asi jako půl krabičky od sirek a dáme do velkého hrnce. Hrnec je potřeba raději větší, syrové sádlo by mělo sahat maximálně do jedné třetiny výšky. Podlijeme trochou vody aby se to nepřipálilo než to pustí tuk a zatopíme pod tím. Pokud máte plynový sporák, dejte na plamen plotýnku aby se to rovnoměrněji hřálo. Nejlepší je to ale na klasických kamnech. V průběhu škvaření je potřeba s tím opatrně ale často míchat, hlavně ze začátku to má snahu se přichytávat. Postupně se teplem ze sádla uvolní čistý tuk, škvarky se zmenší a začnou zlátnout. Nepřehnat to aby se nepřipálily, raději to vypnout dřív, ony ještě trošku dojdou. Až to trošku zchladne slijeme čisté sádlo a škvarky necháme v cedníku okapat, můžeme z nich přebytečné sádlo trochu vymáčknout třeba naběračkou. Čisté sádlo dáme v hrnci do chladna ztuhnout, jeho využití snad netřeba rozepisovat. Takovej čerstvej chleba, namazat sádlem, na to hromadu cibule.... A při škvaření opatrně, přehřátý tuk může nepěkně popálit a kdyby vystříkl na rozžhavenou plotýnku tak to je jak benzín. Proto je potřeba hrnec raději větší.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když jsme u těch dietních pochutin, co třeba domácí vepřové škvarky? Sice se dají koupit ale ty čerstvé, ještě teplé jsou nejlepší. Jen tak zlehka posolit, čerstvý chleba k tomu, slintáte co? Já ne, já je mlsal včera. Výroba je jednoduchá. Syrové sádlo se dá koupit snad v každém řeznictví za pár korun. Sádlo prohlédneme, očistíme od zbytků kůže a odkrájíme případné kousky masa. Oni se s tím řezníci moc nebabrají, já z pěti kil sádla odkrájel masa na tři řízky. Pak sádlo nakrájíme na kousky velké asi jako půl krabičky od sirek a dáme do velkého hrnce. Hrnec je potřeba raději větší, syrové sádlo by mělo sahat maximálně do jedné třetiny výšky. Podlijeme trochou vody aby se to nepřipálilo než to pustí tuk a zatopíme pod tím. Pokud máte plynový sporák, dejte na plamen plotýnku aby se to rovnoměrněji hřálo. Nejlepší je to ale na klasických kamnech. V průběhu škvaření je potřeba s tím opatrně ale často míchat, hlavně ze začátku to má snahu se přichytávat. Postupně se teplem ze sádla uvolní čistý tuk, škvarky se zmenší a začnou zlátnout. Nepřehnat to aby se nepřipálily, raději to vypnout dřív, ony ještě trošku dojdou. Až to trošku zchladne slijeme čisté sádlo a škvarky necháme v cedníku okapat, můžeme z nich přebytečné sádlo trochu vymáčknout třeba naběračkou. Čisté sádlo dáme v hrnci do chladna ztuhnout, jeho využití snad netřeba rozepisovat. Takovej čerstvej chleba, namazat sádlem, na to hromadu cibule.... A při škvaření opatrně, přehřátý tuk může nepěkně popálit a kdyby vystříkl na rozžhavenou plotýnku tak to je jak benzín. Proto je potřeba hrnec raději větší.

 

vyborne Pepo....jem doplnim to co mam od babicky....okapane skvarky vratime do hrnce,znovu rozehrejeme, mirne zastrikneme smetanou a jeste chvilku restujeme-udela tu nadhernou zlatou kurcicku.............................recept kterej miluju od mala-syrovou bramboru ve slupce nakrajime na slabe platky a po obou stranach opeceme na plotne,na bramboru polozime platek masla,mesicek cibule,kosticku balkanu a skvarek.Prikrejeme druhym platkem opecene brambory a strcime cely do huby Upraveno uživatelem xxxxxfazerxxxxx
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vyborne Pepo....jem doplnim to co mam od babicky....okapane skvarky vratime do hrnce,znovu rozehrejeme, mirne zastrikneme smetanou a jeste chvilku restujeme-udela tu nadhernou zlatou kurcicku.............................recept kterej miluju od mala-syrovou bramboru ve slupce nakrajime na slabe platky a po obou stranach opeceme na plotne,na bramboru polozime platek masla,mesicek cibule,kosticku balkanu a skvarek.Prikrejeme druhym platkem opecene brambory a strcime cely do huby

 

Potvrzuju... akorát táta tam nelil smetanu, ale cca půl deci mlíka. Škvarky jsou pak nejenom zlaťoučký, ale navíc získají jemnou, lehounce nasládlou chuť. Nevýhoda pak je, že je dobré takto upravený škvarky co nejdřív sníst, protože jsou náchylnější ke zkažení.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...