Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Gastro porno post. V pátek jsem šel potemnělými Pardubicemi a bylo mi teskno. Tak jsem si na cestu koupil jehněčí nohu. Držel jsem ji něžně tam, kde bývalo kopýtko a ruku v noze jsme došli domů. Doma jsem svou novou známost omyl, svlékl ji z blanek a potřel ji olivovým olejem, nevynechal jsem jediné místo. Šeptnul jsem ji: "Milá, chci, abys krásně voněla. Odpočineš si na lůžku z rozmarýnu a šalvěje. Pro pikantnost našeho vztahu jsem ji dal náhrdelník z barevného pepře a udělal ji solný peeling. Díval jsem se na ni upřeně a začal propadat vášni. Ne Romane, teď ne. Není ještě připravená. A s pocity Fritze z Rakous jsem ji zavřel do domácího vězení. Do ledničky. Najednou nebyla, zůstalo prázdno. Dnes brzo ráno jsem ji vytáhl z ledničky a hodinu odpočívala a zahřívala se v kuchyni. Při pokojové teplotě zvláčněla a čekala, co bude dál. Lasko, bude party, na ktere se rozpálíš. Přijede pan česnek, trojčata z familie kořenovic zeleniny, ta štětka cibule a tlustá, ale milá slanina. Na cestu jsem jim nasypal koks z nějaké libanonské směsi koření. Pařili v troubě pět hodin. Stýskalo se mi po ní. V poledne jsem ji surově ukončil party. Byla krásná, zlatavá, voněla bylinami a šťávou. Leskla se. Celá vláčná. Zavřel jsem oči a pomalu do ní vniknul. Nožem. Co bylo pak si nechám pro sebe.

 

5580dae75a2f383a52864aaa6fdb71a5.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten talíř je boží :)

 

Jsem ho doma dostal "do výbavy" když jsem se stěhoval na koleje, no a po studiích už jsem si ho nechal do vlastního bydlení, pravda i když mám i jiný, tenhle je v permaneci nejvíc :-) 

Upraveno uživatelem honzyk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska byla trouba v permanenci.

Slaný koláč z listového těsta se špenátem, uzenou panchettou, česnekem a sýrem Gran Moravia.

Oříškové marokánky s čokopolevou.

 

Oboje cca (skoro nikdy se receptu nedržim 1:1) podle blogu, který postoval honzyk ; tímto děkuji za tip, má tam super recepty.

http://alenkyfood.blog.cz

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Knedlík je domácí ? ... vypadá nezvykle dokonale až jakoby .... jakobytonebylodomahněteno ... 

je domácí, ráno zadělávaný a hnětený na hnětači. Hlavně to není takový ten nafoukaný papír z HM

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu na kaši , rozmixovali jsme to, na takovou ala svíčková ..

ovšem ja na stavy nejsem , mam rad jen maso ;)

to je věc názoru, já uznávám teorii, že kořenovka k masu musí být cca 1,5-2 ku jedné. Takže to pak zákonitě musíš mixovat tyčákem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je věc názoru, já uznávám teorii, že kořenovka k masu musí být cca 1,5-2 ku jedné. Takže to pak zákonitě musíš mixovat tyčákem

Asi tak , každy to ma jinak .. ja radši to rozpadající se maso a slaninku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kuřecí kari s kokosovým mlékem a hromadou petržele, k tomu vrtule. Na přání drahé polovičky, dala si do nosu.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...