Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Pánev nikdy drátěnkou !!!  Čím starší a vypálenější tím lepší. Opravdu dobrá pánev není nikdy stříbrná a jako nová. Třeba prodejci jídla v asii své pánve dědí, ty nejlepší jsou staré i několik generací. Mají takovou cenu, že by za tu pánev pořídili  auto. Ale neprodají. A pozor, nejsou stříbrné- jako nové. Proces neustálého rozpalování pánve po desítky let ten povrch tak zcelí že se na něj nic nepřichytne a nepřipálí, mají tokovou pevnost že se ani kovem nepoškrábou. Pamatuji ještě v učení na hotelu se palačinky pekly na starých plecháčích. Černé jako bota, přesto čisté. Nestalo se aby se jediná palačinka přichytila.

Základní pravidlo - nikdy drátěnka nebo písek na nádobí . To poruší povrch pánve.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosincové předsevzetí "do vánoc se nepřecpávat" vzalo za své hned první víkend...  -_-

Jedna celá kačení prsiska (sůl, zespod pepř a zvrchu kmín + trocha provensálského koření), 5 hodin pocená na 90°C, pak 4 hodiny pečená kůží dolů na 130°C a po potření medem čtvrt hoďky pod grilem... k tomu jak říkal Pandrhola: "To zelí Anka pořádně mastný!" (s cibulkou a trochou slaniny na výpečku) + prachsprostej LIDL knedlík  :photo:

post-18308-0-46217200-1480768103_thumb.jpg

...Maso konzistence drůbežích jater, 4 talíře vymetený, pekáč s kostma vylízanej psem = bezodpadová technologie  :P

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...