Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Dneska jsem chvíli relaxoval u netu koukáním na jídlo,

kromě divně znějící slaninové marmelády jsem ale našel

moc povedený beef Wellington, práce tohoto kuchaře:

 

http://akispetretzikis.com/en/chef

 

všimněte si že mezi duxelles a těstem má hezky postaru

palačinku, to už se dnes moc nedělá, vypadá to úchvatně,

jeden by skoro i olizoval monitor . . . :)

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Beef Wellington je Ramseyho recept nie? Či to je iba jeho obľúbený recept...? A inak Maxel, poradíš mi prosím ťa ako spraviť tie mušle?? Ešte som ich nikdy nejedol ani nerobil ale tento víkend sa na to chystám :) Krevety tiež som mal iba raz a robil som ich ja, tak ich do nákupného košíka asi prihodím tiež :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím jak moc Ramsay Wellingtona miluje, ale v Hell's Kitchen dělali rizoto, beef Wellington a soufflé, aby ukázali své schopnosti. Vše klade důraz na dodržení přesného postupu...aspoň tak tvrdí Pan Cuketka. Na Pekelnou kuchyni nekoukám :)

Upraveno uživatelem TomCZ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Beef Wellington je Ramseyho recept nie? Či to je iba jeho obľúbený recept...? A inak Maxel, poradíš mi prosím ťa ako spraviť tie mušle?? Ešte som ich nikdy nejedol ani nerobil ale tento víkend sa na to chystám :) Krevety tiež som mal iba raz a robil som ich ja, tak ich do nákupného košíka asi prihodím tiež :D

Byly to slávky, ale to je na recept buřt. Dělal jsem je takhle čerstvé taky prvně a to následovně - hodil jsem je do vyšší pánve a zalil vodou a suchým bílým vínem (poměr 1:2) tak, aby byly ponořené. Vařil jsem na střední plamen tak 20-25 min, prostě aby změkly. Pak jsem slil zbytek šťávy (nevylévat!!!) a na sucho z obou stran zprudka opekl na barvu ; tak 3min. na stranu, a dal vedle.

 

Potom jsem do pánve hodil na pár kapek oliváče najemno dva stroužky česneku, aby se rozvonil. Na to pak větší šalotka taky najemnou, chvíli zarestovat a vrznout k tomu krevety. Opéct z obou stran, až budou růžové, zalít šťávou ze slávek a částečně zredukovat. Vrátit do pánve slávky a prohřát. Sůl, pepř. Voala :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Adoprdele! Co si Tě vybavuju v barvách, tak to bych nemusel dopadnout nejlíp :D Já už budu hodný... jak praví klasik českého filmu ;)

I když je to maso a zelenina, asi jsem se unáhlil...sorry. Mám jen mírumilovných 129 kg...a to jsem 10 kg zhubnul...:D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvl Maxeli, na srazu Jeseníky III si Tě podám. Takové žraso pozdě večer... :D

no taky začínám mít dojem, že si budu muset udělat čas a zajet tam,.................provokatér jeden a to jsem chtěl jít spát

Upraveno uživatelem mondeo2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...