Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Rouro, cibulačka vypadá dost dobře!

Já dneska večeře z toho, co nám k baráku vyplavilo moře - krevety, mušle a hřebenatky s šalotkou a česnekem. Mix salátů s medovo-hořčičnou zálivkou.

be0a77a6648b78cec3d3244a4a00df7d.jpg

f1c7e596bac968711432646b2c4e6851.jpg

708eae4771e030396531a72b6c84f84c.jpg

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno (upraveno)

Já dnes pražma na rozmarýnu, bílém víně a česneku . S krevetkama dohromady pečené.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem mAra_
Odesláno

Dneska jsem chvíli relaxoval u netu koukáním na jídlo,

kromě divně znějící slaninové marmelády jsem ale našel

moc povedený beef Wellington, práce tohoto kuchaře:

http://akispetretzikis.com/en/chef

všimněte si že mezi duxelles a těstem má hezky postaru

palačinku, to už se dnes moc nedělá, vypadá to úchvatně,

jeden by skoro i olizoval monitor . . . :)

Odesláno

Ty jo. Tak to bych si dal. Ted me napada, ze Wellington jsem nikdy nemel. A pritom takova klasika.

Ve ctvrtek planuju navstevu zrarny bio hoveziho. Tak jestli bude svickova, nedelni obed je jasnej. Dik Tome za inspiraci.

Odesláno

Beef Wellington je Ramseyho recept nie? Či to je iba jeho obľúbený recept...? A inak Maxel, poradíš mi prosím ťa ako spraviť tie mušle?? Ešte som ich nikdy nejedol ani nerobil ale tento víkend sa na to chystám :) Krevety tiež som mal iba raz a robil som ich ja, tak ich do nákupného košíka asi prihodím tiež :D

Odesláno

Tak viem len to, že je to jeho obľúbený recept...

Odesláno (upraveno)

Nevím jak moc Ramsay Wellingtona miluje, ale v Hell's Kitchen dělali rizoto, beef Wellington a soufflé, aby ukázali své schopnosti. Vše klade důraz na dodržení přesného postupu...aspoň tak tvrdí Pan Cuketka. Na Pekelnou kuchyni nekoukám :)

Upraveno uživatelem TomCZ
Odesláno

Na Wellingtona se taky dlouho chystam a ten hore od Toma teda vypadá kur*vsky dobře!!!

Já dnes trochu experiment, bo sem to nikdy nejedl - pštrosí steak. K tomu houbovo-cibulové ragů s petrželkou. Asi nejlepší steak, co jsem kdy jedl!

3f93589a34a944d1f74ee7420fedfe7f.jpg

Odesláno

Tvl Maxeli, na srazu Jeseníky III si Tě podám. Takové žraso pozdě večer...:D

Odesláno

Beef Wellington je Ramseyho recept nie? Či to je iba jeho obľúbený recept...? A inak Maxel, poradíš mi prosím ťa ako spraviť tie mušle?? Ešte som ich nikdy nejedol ani nerobil ale tento víkend sa na to chystám :) Krevety tiež som mal iba raz a robil som ich ja, tak ich do nákupného košíka asi prihodím tiež :D

Byly to slávky, ale to je na recept buřt. Dělal jsem je takhle čerstvé taky prvně a to následovně - hodil jsem je do vyšší pánve a zalil vodou a suchým bílým vínem (poměr 1:2) tak, aby byly ponořené. Vařil jsem na střední plamen tak 20-25 min, prostě aby změkly. Pak jsem slil zbytek šťávy (nevylévat!!!) a na sucho z obou stran zprudka opekl na barvu ; tak 3min. na stranu, a dal vedle.

Potom jsem do pánve hodil na pár kapek oliváče najemno dva stroužky česneku, aby se rozvonil. Na to pak větší šalotka taky najemnou, chvíli zarestovat a vrznout k tomu krevety. Opéct z obou stran, až budou růžové, zalít šťávou ze slávek a částečně zredukovat. Vrátit do pánve slávky a prohřát. Sůl, pepř. Voala :)

Odesláno

Tvl Maxeli, na srazu Jeseníky III si Tě podám. Takové žraso pozdě večer...:D

Adoprdele! Co si Tě vybavuju v barvách, tak to bych nemusel dopadnout nejlíp :D Já už budu hodný... jak praví klasik českého filmu ;)

Odesláno

Adoprdele! Co si Tě vybavuju v barvách, tak to bych nemusel dopadnout nejlíp :D Já už budu hodný... jak praví klasik českého filmu ;)

I když je to maso a zelenina, asi jsem se unáhlil...sorry. Mám jen mírumilovných 129 kg...a to jsem 10 kg zhubnul...:D

Odesláno (upraveno)

Tvl Maxeli, na srazu Jeseníky III si Tě podám. Takové žraso pozdě večer... :D

no taky začínám mít dojem, že si budu muset udělat čas a zajet tam,.................provokatér jeden a to jsem chtěl jít spát

Upraveno uživatelem mondeo2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...