Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Jo - máte recht, jsou teď žlutobílý a opravdu je v tom poživatelná ryba. Taky je "fakci" házím do košíku rovnou po třech, jako "železnou zásobu" do mražáku  :speak_cool:

Zbývá otázka kdo první nám dá za uši, že je nám líno s láskou oloupat, nakrájet, spolu s rybou poňahňat těstíčkem a uklohnit vlastnoručně nakopané erteple - a v Kulináriu jej pokoušíme bezbožným Tricatelem za 99,- ?  :shutup:

giphy.gif

 

PS: Mořským specialitám od kolegy RC3 to samozřejmě nesahá ani po ocásek...  :cool02:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krkovice naložená dva dny v koření a pak pomalu pečená 12 hodin při teplotě 65 °C. Lepší než šunka...

 

2 lžičky mletého hořčičného semínka, 2 lžičky sušeného česneku, 1 lžička mletého nového koření, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mletého černého pepře, 1 lžička koření na divočinu (nějaká směska, mletej bobkovej list jsem nesehnal), 20 g soli, 1 lžička cukru. 1,5 kg krkovice pořádně obalit ze všech stran a nechat dva dny odležet v lednici. Pak zatáhnout na oleji na pánvi a na 12 hodin do trouby.

 

post-21942-0-81044700-1486374740_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dane, podělíš se o recept?

 

Byla to takova rychlovka na tema co spajzka a lednice nabidla - na panvicce osmahnuta na kousky nakrajena platkovana Schwarcwald.sunka bez oleje, prisypana fazolemi z plechu, ze kterych jsem slil tu vodu. Potom presunuto do misy, smichano s jarni cibulkou, porkem, trochou bylinkove soli a sus.bylinek, asi 3lzicemi jogurtu a balzamikem.

 

edit: jo a jeste krapet stavy z limetky

Upraveno uživatelem dan83
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Maxeli to kure nechavas na zacatku zatahnout zrejme a potom ty 4hodky peces pri jake teplote? Ja tomu ted v nedeli dal 2hodky na 140st po asi 20min zatazeni pri 190 a maso super

V podstatě teploty dost podobně, jako ty. Tentokrát jsem to dělal trochu jako líčka po burgunsku. Maso jsem nejdřív zprudka osmahnul nasucho na pánvi, dal stranou, do pánve zelenina a ostatní, osmahnout na barvu, pak dvě lžíce protlaku, zas osmahnout. Vrátit maso, zalít vínem (cca 0,4dcl) a šup do trouby, zakryté. První dvě hodiny na 140st. Pak maso otočim a ještě hodinu na 140. Pak odkryju, zvýšim forsáž na 200st. a peču obě strany á půl hoťky na barvu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V podstatě teploty dost podobně, jako ty. Tentokrát jsem to dělal trochu jako líčka po burgunsku. Maso jsem nejdřív zprudka osmahnul nasucho na pánvi, dal stranou, do pánve zelenina a ostatní, osmahnout na barvu, pak dvě lžíce protlaku, zas osmahnout. Vrátit maso, zalít vínem (cca 0,4dcl) a šup do trouby, zakryté. První dvě hodiny na 140st. Pak maso otočim a ještě hodinu na 140. Pak odkryju, zvýšim forsáž na 200st. a peču obě strany á půl hoťky na barvu.

 

dikes, to zni dobre

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To mi připomnělo, jak jsem se ve vyhlášené zmrzlinárně v Tuchlovicích, nyní v Kačici, zeptal na pivní zmrzlinu. Prý nic moc, chutnala jak zvětralé pivo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...