Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

krevety si už kupoval asi predvarené, však? Akurát sa idem pustiť prvýkrát v živote do čerstvých, nepredvarených kreviet tak som zvedavý na to lúpanie a pytvanie :) Teóriu poznám, pár videií mám za sebou tak snáď to neposeriem... :D

Jj, cerstve tady u nas nesezenu.. Ale i tak to bylo fajn :)

Cerstve zpracovavame kdyz jsme v Chorvatsku uplne stejne, loupeme az pri jidle na talíri :)

Odesláno (upraveno)

vážne?? no nad tým som rozmýšlal keď som ich kupoval lebo aj keď nie sú lúpané a ani predvarené, nemajú hlavu a predavač mi nevedel povedať či tam je to črievko, alebo nie.. Asi ich radšej olúpem teraz aby som mal istotu no...

EDIT: sú už bez črievka.. A ja sa tak tešil... :( :D Let´s go!

Upraveno uživatelem petik16
Odesláno

To je něco hroznýho, to crcání se se syrovejma neupravenejma krevetama. Koupim krevety pomalu velikosti humra za nekřesťanský peníze.. když je po hodině slizkosti a bolesti zad komplet oloupu a zbavim střívka, jsou na maximálně polovině velikosti. Uvařim, polovina z poloviny. Orestuju, další polovina poloviny poloviny, zbude mi dětskej malíček. Za pět minut sežráno. Nene, krevety nejsou můj přítel:)

Odesláno

Tak výsledok dopadol na výbornú! :) Tagliatelle s bazalkovým pestom a krevetami. Písať ako som robil bazalkové pesto či samotné krevety je asi zbytočné, keďže väčšina z vás to už asi robila a tých spôsobov prípravy je viacero. Ak predsa by ale niekto chcel niečo vedieť, tak nie je problém ;) Obzvlášť to pesto vyšlo na výbornú...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Večeře - krevety na olivovém oleji s česnekem a bílým vínem, k tomu bageta. Paráda :)

Ty večeříš v poledne?  :eek:

Návštěvník Kamil
Odesláno

Je mi to jasný, ale když musíš... :D

A abych nebyl úplně off topic, já dnes k večeři čerstvý olivový chleba z Antonínova pekařství u Jiřáku a nějaké sýry. Dojím Camembert z rána, přidám ještě kousek Ementálu a uzeného Jadelu.

Ještěže ten Lidl máme. Sýry jsou před ukončením expirace, takže přesně zralé a ještě se slevou. :clap:

Odesláno

vďaka Ondrej :) A Kamil, si navaril jak môj otec hovorí ako dobre uvaril sáčkovú polievku :lol2:  (no offense)

Odesláno

Kudy se ubírá světová gastronomie . . .

karamelizovaný škraloup z mlíka s bůčkem

restaurace Noma, Kodaň

tak nevím, aby ho náhodou někdo netrumfoval opečeným škraloupem z kakaa . . . :)

Odesláno (upraveno)

to vypada uchvatne

.. a urcite i chutna..

by me zajimaly ty tmavy kulaty listy, co to muze byt.. vubec nic mi to nepripomina.. jo, mozna brectan, ale ten je jedovatej..

Upraveno uživatelem montemar
Odesláno

Redzepi je blázen...na youtube smažil černou mrkev jak zmrzla přes zimu na másle s heřmánkem

Odesláno

to vypada uchvatne

.. a urcite i chutna..

by me zajimaly ty tmavy kulaty listy, co to muze byt.. vubec nic mi to nepripomina.. jo, mozna brectan, ale ten je jedovatej..

Řeřicha. Některé kultivary mají takhle vykrajované listy.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...