Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

To ani ne, spokojil bych se třeba se třema hodinama... Až to vyzkoušíš dej vědět... Vypadá to dobře, topení obstaraný, teplota taky... Pokud tam bude nějaký znatelný posun místo klasické udírny, tak to bude super :)

10 hodin práce

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

A co chces vlastne delat? Pulled pork za 3 hodiny neudelas. To je proste fakt. Zebirka 3-2-1 taky ne. Smoker je o nizke teplote (+-110 °C) a dlouhe dobe pripravy. Udirna je o jeste nizsi teplote a jeste delsi dobe pripravy. Mam pocit, ze to co ty hledas, je mikrovlna trouba.

Odesláno (upraveno)

No, ono jde udit maso i třeba po dobu 10 minut při teplotě 70?. Tak jak to dělá většina masokombinátů...

Ale kdo to pak má žrát?

Doba uzení prostě nejde zkrátit bez toho, aby trpěla kvalita!

Upraveno uživatelem JaRooN
Odesláno

Taky jsem nikdy neudil nikdy míň než deset hodin, to by byl potřeba nějakej udící papiňák :D

Návštěvník Zmizík
Odesláno

.......... Pokud tam bude nějaký znatelný posun místo klasické udírny, tak to bude super :)

........

Bude to asi vo něco zdravější, ne? Nebo já nevím.

Odesláno

Hlavně se neopovažuj udit tu ovcu nebo králíka, to už nepřerazíš!!!

Návštěvník km.kmk
Odesláno

Nejzdravejsi je uzena repa

Odesláno

A co třeba Kaiserovy udírny? https://www.udirny.cz/

Tu malou jsme testovali na ryby a byla dobrá.

Prosím tě, nahradí to normálně oldschool udírnu? Jako že si naložím klasicky na tři týdny maso, ráno ho tam dám a večer zakrojím uzené? Diky.

Odesláno

Aha, já měl za to, že je tam topná spirála na teplotu a pak štěpky z dřeva které doutnají = kouř.
Přestěhoval jsem se a nějak se nemůžu dokopat k postavení udírny, vždycky jsem na podzim

a na jaře udil tak mi to po dvou letech začíná chybět . . . :)

Odesláno

Aha, to jsem netušil. Dřevo - štěpka - piliny si vyrobím na zahradě, to je to nejmenší, už mám proschlé třešňové dřevo. Moc jsem nevypátral praktických zkušeností jestli v tom vyudím bůček nebo ne.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...