Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Si pomatuju, jak jsi dlabal u Anci kacenu s cervenym zelim a br knedlikem, vypecek strikal kolem a chutnalo ti naramne repomile :D

 

Videl sem te poprve a nechtel sem te urazit. Ale nezbyde, nez padna odpoved pribehem:

 

 

Milis Krišna byl hravé dítě, rád jedl máslo, které stloukla jeho matka Devaki. Milis byl Nekonečný Pán Višnu, inkarnovaný jako líbezný malý hošík a měl zdánlivě kapacitu pro nezbednosti ... a máslo. Jednou, když Devaki stloukla hodně másla, nařídila Milisovi, aby je nejedl. Ale zatím co byla pryč, Milis je všechno snědl. Devaki se vrátila a našla ospalé dítě s plným břichem a mastnou bradou. Devaki zacloumal hněv a začala mu násilně otevírat ústa. Milis však nespal. Když se mu matka dívala do pusy, zjevil jí svoji božskou podobu. Když mu zírala do pusy, uviděla sluneční soustavu kroužící vesmírem, rodící se a umírající galaxie v nekonečnosti času. Devaki se posadila, protože jí z toho brněla hlava a Milis spokojeně zavřel ústa a byl opět malým dítětem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Taková drobnost ale výborná, spáchal jsem si na kolejích škvarkovou pomazánku, namletý škvarky, k tomu nakrájet trochu cibule, sterilovaný okurky, spojit lžící hořčice, namazat na chleba a zapít studeným pivem. Hned je ten večer hezčí. Posted Image

 

P.S. Přidáváte tam někdo něco navíc ? Posted Image

Upraveno uživatelem honzyk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taková drobnost ale výborná, spáchal jsem si na kolejích škvarkovou pomazánku, namletý škvarky, k tomu nakrájet trochu cibule, sterilovaný okurky, spojit lžící hořčice, namazat na chleba a zapít studeným pivem. Hned je ten večer hezčí. Posted Image

 

P.S. Přidáváte tam někdo něco navíc ? Posted Image

 

Hodně pepře a přiměřeně vegety. Pak to bude dokonalý.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Úplně mě z toho receptu na škvarkovou mazánku začala pálit žáha...

Včera jsem se bouchal smíchy nad Millisovými příspěvky.

BTW už si zkoušel řepánky? Řepa na sladko taky ujde:

Suroviny:

500 g polohrubé mouky, 50 g tuku, 1 vejce, 30 g droždí, asi 1/4 l mléka, sůl, tuk na plech

Náplň : 1 středně velkou cukrovou řepu, 100 g máku, cukr dle chuti

 

Postup

Očištěnou řepu nastrouháme, trochu podlijeme vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme mletý mák a dusíme do měkka do zhoustnutí.

Do mísy dáme mouku, přidáme vlahý tuk , cukr, vzešlý kvásek, sůl s teplým mlékem a rozmícháme vejce. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout asi hodinu.

Z těsta pak uděláme placičku a plníme nádivkou. Potom upečeme a potřeme mlékem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taková drobnost ale výborná, spáchal jsem si na kolejích škvarkovou pomazánku, namletý škvarky, k tomu nakrájet trochu cibule, sterilovaný okurky, spojit lžící hořčice, namazat na chleba a zapít studeným pivem. Hned je ten večer hezčí. Posted Image

 

P.S. Přidáváte tam někdo něco navíc ? Posted Image

 

jo, olomoucké tvarůžky. Normálně rozmačkat do mletých škvarků třeba vidličkou, případně vylepšit nějakou tou cibulí, okurkou, pažitkou, prostě co komu libo.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník km.kmk

Žitné slané sušenky...zdravé...a pro Milise, kompletně háre, šálom, košér, aláh a ámen..

můj vlastní recept: celozrnná žitná mouka, voda, ..vytvoříš těsto podobné hrnčířské hlíně,...vyválíš tenkou placku, nejlépe na pečící papír,...potřeš vodou a nasypeš semínka a sůl, když nemáš semínka, dej třeba písek, když nemáš písek nedávej nic... pak do trouby s větrákem do "bavičky"

Plně to nahrazuje brambůrky, oříšky, tyčky, křupky k telce a je to zdravý...a háre, ale to už sem říkal

post-959-003836600 1305652137.jpg

Upraveno uživatelem km.kmk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To já si občas takhle koupim prejt viz obrázek, nakrájim na cca 1cm tlustá kolečka, položim na plech a dám do trouby. Nejdradši to mám do křupava vypečené. To už se prejt musí bejt hnědej a připomínat bramboráčky. K tomu samozřejmě měkký chéb a pifko.

post-8501-089825700 1305652529.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník km.kmk

To já si občas takhle koupim prejt viz obrázek, nakrájim na cca 1cm tlustá kolečka, položim na plech a dám do trouby. Nejdradši to mám do křupava vypečené. To už se prejt musí bejt hnědej a připomínat bramboráčky. K tomu samozřejmě měkký chéb a pifko.

 

háre s tebou... :notworthy:

 

http://gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2004010004

Upraveno uživatelem km.kmk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Žitné slané sušenky...zdravé...a pro Milise, kompletně háre, šálom, košér, aláh a ámen..

můj vlastní recept: celozrnná žitná mouka, voda, ..vytvoříš těsto podobné hrnčířské hlíně,...vyválíš tenkou placku, nejlépe na pečící papír,...potřeš vodou a nasypeš semínka a sůl, když nemáš semínka, dej třeba písek, když nemáš písek nedávej nic... pak do trouby s větrákem do "bavičky"

Plně to nahrazuje brambůrky, oříšky, tyčky, křupky k telce a je to zdravý...a háre, ale to už sem říkal

 

Mohl bych sedávat na srazech vedle Tebe? Velmi se mi líbíš, máš rozumné názory.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...