Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Maxeli, tusim si pisal, ze v sobotu nakupy, v nedelu priprava, ale zena mala chut na sladke uz dnes, takto to dopadlo. Moc nemusim jablkove dezerty, ani dokonca almás pité, ale Tatranska Teta je bohovske zradlo. V zivote som to este nejedol, ani nepiekol, tak neviem ci sa to vyklapa a konzumuje teple alebo studene, no za 15 minut bolo po vsetkom. 

IMG_20210227_190027.jpg

Odesláno (upraveno)

No vida, a to sem myslel, že v tom zůstanu sám.
Vypadá to skvěle. Jsem rád, že chutnalo!

Držel ses postupu nebo přišla i nějaká vlastní invence?

Jinak vyklápí se horké. Pak nechává zchladnout. Ale nejni to mantra. 

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Postup ten tvoj webovy, este je tam plus jedna hruska, a do uvareneho ovocia a karamelu som dal nadrvene orechy. Plus 1ks skorice a 2 klinceky. Cesto bolo listkove. Schladnut to nestihlo:)

Odesláno

Tady to asi znáte, ale menší tip.

Vždy jsem bojoval s obyčejnou rajčatovou omáčkou na špagety, buď to bylo moc kyselý nebo jsem to pořád musel dochucovat cukrem... a nikdy to nechutnalo jako v dobrý italský restauraci.

No a pak jsem poznal rajčata San Marzano...od tý doby nekupuju nic jinýho.
Krásně slaďoučký a výborný...víceméně to stačí jen ohřát a osolit😁 A to normálně syrový rajčata nesnášim.
 

spag.jpg

Odesláno

chlapi, zadam o radu, potrebuju koupit formu na tyhle zaviny a toastaky.idelane 30x10x10. to, co jsem koupil (nejaka italska zelezna forma) neni ono, pripika se to jako prase, u toastaku jsem mel dost stesti, u zavinu uz min, a to vymazavam vdycky fest. 

diky

Odesláno
před 2 hodinami, Maxel napsal:

Fešnej závin. Zrovna včera dělal Maršálek v Kluci v akci podobnej — maková Bába. Zajímavej recept. 
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/221562221900005/

U nás na neděli pro změnu kuře. Od včera se válelo v solno-bylinkovém nálevu, teď bude cca 2-3h vodpočívat v lednici s maldonskou solí; tzv. dry brining. 

8803788A-4301-4F9D-8C88-8BF7D1DCC4F4.jpeg

pekne, pekne.

Ja mam recept od Vanka. chutna to paradne, jen to kynulo skoro pul dne.

Odesláno (upraveno)

Jo, sem zapomněl. Ta plněná a zapečená brambora byla premiéra, a dost se to povedlo. 
  
Ingredience:
grilovací brambora (neboli velká jaxviňa)
camembert
gruyére
smetana 33%
pažitka/petrželka
výpek z kuřete
sůl
  
Bramboru předvařit do poloměkka, a dopéct spolu s kuřetem na 200st. 
10-15min. před kuřetem vyndat a nechat pár minut vodfrknout. 
Nožem odříznout vrch cca v 2/3. 
Ještě za tepla vydlabat vnitřek brambory, zbyde taková lodička. Lehce osolit. 
Bokem připravit náplň = vnitřek camembertu bez kůrky, nastrouhaný gruyére, pár lžic smetany, pár lžic výpeku, pažitku a petrželku dobře promíchat. 
Horkou br.dužinu smíchat s připravenou směsí. 
Naplnit brambory a dát zapéct pod gril na cca 10min. 
Voala. 

886597E6-DB6D-48A6-84E9-209F9E9B6AE3.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno (upraveno)

Maxel: Pěkně! To máš jabka... nějakou sovětskou odrůdu? :)) 

Karamel a jarni slunko udelaly sve:)

Upraveno uživatelem dan83
Odesláno (upraveno)

Pred rokem padla otazka, jestli jde ve fermentacni nadobe Kilner delat kimcchi. Jde a je vyborne. Suroviny nakoupene v makru (korejske chilli vlocky a ryzova mouka). Vse ostatni v jakekoli vecerce.

F7AD6654-285A-4712-9144-188AD9C4D8D1.thumb.jpeg.a5435f79540e039e52d4544573c83d71.jpeg

B85A846E-5537-4088-BE24-15CB8F2EF7EC.thumb.jpeg.8de274688e2e1b54a48aa1864068291e.jpeg

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno (upraveno)

Návrh na #wkndchallenge = GULÁŠ. 

Ač se to bude asi zdát divný, pro mně oblast minimálně probádaná. 
Budu tudíž rád za vaše tipy & triky na fajnovej gulášek.  
Může být asi jakékoliv maso, já pudu po klasice s hov.kližkou. 
  
Asi jediný, čeho bych se chtěl vyvarovat, je styl legendárního prezidentského (burgund)guláše podle Václava Havla; v podání Ondřeje Hejmy. 
To byl strašnej paskvil. 

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Tak tenhle humáč jsem viděl a s každou další přidanou ingrediencí zaúpěl :D

Jinak dobrý téma, snad vyjde čas... Kromě kližky dělám dost často z hov. krku, taky vhodný maso na delší vaření.

Odesláno

výbornej je z pštrosí kližky, to je lábuž, dělám ho v papiňáku, kolik masa tolik cibule

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...