Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


Recommended Posts

  • Replies 16.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hele, Seika mám já, tys říkal že už je nemáš

Kamil: S tím česnekem se musí opatrně no, rychle se pálí. Zkus ho tam kdyžtak dát větší kousky, ty se hned tak nespálí. Solit se to nemusí, musíš mít ale hoooodně slanou vodu na těstoviny.   Já si zít

Když máte rádi ty seriály, tak jeden vícedílný: Roláda z kachny   použít můžeme samozřejmě i jiného mrtvého ptáka, limitující je pouze velikost trouby, či pece. Kdo má konvektomat, může nadít třeba kr

Tak hospodský se dělával tak, že se odřezky a nedokrojky cibule, paprik a rajčat dávaly do lednice, večer se z toho narychlo podusila na oleji směska a la "lečo". To jest základ hospodkého 30 let zpět kaťáku. V lednici vydrží pár dní i bez konzervace. Tady jdou varianty hospoda od hospody, někdo to vylepšil protlakem protože mu zbyl, zprasit se to dalo i kečupem, někdo sterilované okurky. Poměr byl vždy variabilní.

Pak se opeklo maso na nudličky, vepřové, normálně na oleji. 

Na opečené maso se dá šufánek (zápaďáci naběračka či sběračka) směsi a la lečo, naostří se to chilli, nechá zabublat a hurá na talíř. Rýže, bramboráky, hranolky, krokety, cokoliv si host přeje :)

 

Edited by Tom4
Link to post
Share on other sites

Spaghetti al pomodoro 🙂

Kde jsou ty fotky kataku? S bramborakem bych si ho taky dal. 😀

0346CC21-BD18-4770-9736-8921446F6EC8.jpeg

Link to post
Share on other sites

Tak jsem nakonec udelal platky krkovice. Takovy pitomy vareni pro chlapy. Platek krkovice zprudka opect, rajcata z plechu z Lidlu (nejaka italska akce) cibuli do hneda, zelenou papriku a dusit....a pozor ten marmite. Pul lzicky a jidlo dostalo štich jako na cernem pivu. Mrtě chilli a kousek chleba. Okurky jsem nedaval. S pivkem Clockem z Potstejna prima vecere. 
A77DD653-D938-4146-ACE4-D69258473F59.thumb.jpeg.820972b5624587071f3d29832bc609bb.jpeg

Link to post
Share on other sites

Budu mít na víkend nejspíš kůzlečí, asi nejlepší bude pečeně s rozmarýnem a česnekem nebo?

Link to post
Share on other sites

Akorát pozor, tohle je verze "mini", vybavená např. mísou o objemu 3,3 litru atd, od toho se odvíjí množství které zpracuje a množství které stříká ven třeba při šlehání ;)

 

2021-05-14 06.59.22.jpg

Link to post
Share on other sites

Po tom,co mi " odešel kvásek" do věčných lovišť,tak už kvasíme znovu.Jen to nakynutí v lednici nám nejde,bylo to peklo, peklo se skoro o půlnoci🤪

IMG_20210516_085312.jpg

Link to post
Share on other sites

Tohle je prostě bezvadnej vynález, ať si říká kdo chce co chce :)

20210516_173726_copy_768x969.jpg.d596ad3c154f64ab5d060b6b92bf4bfb.jpg

mimochodem vzal jsem na zkoušku v Makru kilovku italského másla a je skvělý, chutná jako máslo, doporučuju.

A když už sem cpu řízek tak dneska byly tzv. "židovské řízky" (boss to bude brát s rezervou ;) ), pro inspiraci kdo by pořád jedl kuřecí či vepřové . . .

20210516_173809_copy_768x969.jpg.e9be57f1986a9f1e7b899ec4e50be2b1.jpg

. . . to se vezme pěkně odleželá prorostlá roštěnka, nakrájí se na centimetrové plátky. Rozmačká se česnek, na prkýnku se nožem rozetře se solí, tím se potřou plátky masa, lehce! naklepou, lehce opepří a naskládané na sobě se nechají od rána nebo přes noc rozležet.

Potom se obalí klasicky v trojobalu a usmaží na oleji dozlatova. Nejlepší jsou když se k nim přidá tatarka a nakládané beraní rohy. :)

Ano, to kovový je lis na česnek, mám ho už léta, bezvadně se čistí, na to že to je designová blbůstka tak proti klasickému s dírkama je mytí 100 a 1 ;) výrobce na obrázku kdo bude shánět dárek "pro ženu" do kuchyně :)

1227711545_Screenshot_20210516-174729_SamsungInternet.thumb.jpg.c00ece15cc088475a84c053b00123b84.jpg

 

 

Link to post
Share on other sites

Tak to už je vyšší level,gratuluju.To bychom dělali půl dne😁.Jak vypadá na řezu?

Link to post
Share on other sites

Naandwich s pomalu pečeným bbq žebrem, ementálem, červenou cibulí, kukuřicí, sriracha dresinkem a japan.mayo. 
K tomu měcholupský ALE. Bašta!

E83523B6-ABEB-4547-9751-29C3DC801E07.jpeg

1A484A96-BE7B-45D4-A7F6-3CF7EBA14B82.jpeg

Link to post
Share on other sites
před 13 hodinami, bohus76 napsal:

Tak to už je vyšší level,gratuluju.To bychom dělali půl dne😁.Jak vypadá na řezu?

Takto..je hutnejsi psenicno-razno-zemiakovy, chutovo dobry..ale je to loteria, raz mam chlebove placky, raz je to uzasne..asi to zavisi od faz mesiaca alebo ja fakt neviem😀

20210517_065532.jpg

Link to post
Share on other sites

Také dělám pšenično- žitný, a minulý kvásek zkrátka zplesnivěl, a tak teď to bylo z nového a netušil jsem,jak se povede. Vidím, že zatím se daří,to je fajn .

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...