Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Pěkně! Ku.roládu mam taky založenou. S bazalkou, sušenými rajčaty a parmazánem. 
Nejspíš se na ní dostane na sváteční pondělí. 

Dnes deluxe pastrami sendvič s dvěma druhy sýra (gruyère a lanýžová gouda), pancettou, domácí tatarkou a focaccia by Pizza Nuova. 

CAB47C76-0DDC-4538-8FA3-2A96C45DDD9E.jpeg

F6A9993D-7AA2-4406-A65A-BF8D40A29992.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rád bych koupil ženě formu na chleba:

https://www.pottenpannen.cz/forma-na-peceni-chleba-emile-henry-ovalna-granatova

Kváskový chleba uz nějakou dobou péče a vhodné formě občas mluví. Tak by mě zajímalo jestli s tímto máte někdo zkušenost. 

Díky 

Odkaz ke komentáři

S touhle konkrétní ne, ale pokud Ti vyhovuje tvar a rozměr, neuděláš chybu. Ten texturový povrch je fajn proti připálení a lepení, nicméně já třeba tak jako tak dávám pergamen, který doporučuji všem okolo.
Dají se najít asi i levnější, nebo víceúčelovější, ale za 2,5 bych se tím úplně nestresoval, tohle přežije i Tvoje děti, máš-li nějaké :) 

Odkaz ke komentáři

před 39 minutami, Tom4 napsal:

Cukety jedou na zahradě takže cuketový bramboráky, cuketa na grilu s kouskem masa, cuketový ratatouille a k tomu nějaký kozí sýr a tak :)

Jj, cuketa je velka dobrota, ale chce to alespon malej kousek masa k ni :D

Odkaz ke komentáři

před 17 minutami, JoyStick napsal:

S touhle konkrétní ne, ale pokud Ti vyhovuje tvar a rozměr, neuděláš chybu. Ten texturový povrch je fajn proti připálení a lepení, nicméně já třeba tak jako tak dávám pergamen, který doporučuji všem okolo.
Dají se najít asi i levnější, nebo víceúčelovější, ale za 2,5 bych se tím úplně nestresoval, tohle přežije i Tvoje děti, máš-li nějaké :) 

Diky, na oválném tvaru netrvám.  Pokud máš konkretni tip, sem sním. Rád bych to ženě daroval a tak se snažím sehnat informace.  Co jsem se prozatím dočetl, hodnocení jsou pozitivní.  

Odkaz ke komentáři

@michal.s já to peču "freehand" a dělám si případně hnízdo z toho pergamenu. A používám obyčejný plechový smalťák na kachnu a taky to funguje. Viz nějaké fotky na předchozích stranách. Hrnec Ti chleba neudělá, jen to trochu pomůže po té technologické stránce.

Teď jsem zjistil, že jsem prošvihl štaub v inzerci, to bych si nafackoval, ale v tom se to dá upéct s přehledem taky. Tady ten má výhodu v tom texturovaném dně a tvaru "bochníku", ale je to vážně o prefereních, já mám třeba raději rustikální chleby bez formy, případně kulatějších tvarů s formou.

Koukni případně sem https://www.kulina.cz/formy-na-peceni/?order=-price
Umím Ti domluvit i nějakou slevu.

Odkaz ke komentáři

JoyStick:

Myšlenka je taková: chleba většinou peče na klasickém plechu a přidává vodu na zapáření. Další nádoba v troubě,  snížení teploty...

Poslední dobou používá  skleněný pekáč s víkem  a pochvaluje si to.  Odpadá to zapařovaní a řekl bych, jako pozorovatel a konzument,  že výsledek je lepší. Ale je limitována velikosti.

Občas si posteskla po uzavřené litinové nádobě s víkem a potom co se tu objevil v inzerci štaud mě to trklo.( za týden ma narozeniny)

Ikdyž je to v podstatě jednoúčelový kus nádobí,  své místo si u nás myslim najde. Máme 3 kluky a spotřeba chleba tomu odpovídá.  Možná jí to ulehčí práci ( zjednoduší postup pečení), ale každopádně ji to potěší. 

Takže asi tak..

Na Kulinu kouknu a kdyžtak se ozvu. Děkuju 

Odkaz ke komentáři

Většina je relativně na tenko. Jen zrovna na fotku se tam vylouplo pár špalků :)  
Bez šlupky tak nějak ze zvyku. Děcka jí chtěj dycky oloupat, ze všeho ovoce, proto to tak dělám už skoro všude. 
Takže preference, receptu je to buřt. 

Jinak chybějící inspiraci jsem zatim zaplnil Tom Kha Gai. 

B0B22CE1-1BBB-42DE-AF24-790D6E40022C.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...