Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Poraďte, odborníci kde kúpiť veci na sushi. Manželka ide vyskúšať niečo také a neviem, kde morské riasy, prípadne bambusovú rolku na výrobu sushi a aj ďalšie veci kúpiť.

 

Edit. A máte na to nejaký dobrý grif na výrobu, či fajnu chuť

 

Dík

 

Čus.V Makru koupíš vše co potřebuješ.Popřípadě v obchchodě se zdravou výživou.Alespoň ve Varech to tak je.Upozorňuji Tě,že toho dost vyhodíš,než Ti to aspoň trošku půjde. :crying_anim02: Upraveno uživatelem pandice73
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čus.V Makru koupíš vše co potřebuješ.Popřípadě v obchchodě se zdravou výživou.Alespoň ve Varech to tak je.Upozorňuji Tě,že toho dost vyhodíš,než Ti to aspoň trošku půjde. :crying_anim02:

 

Tesco, Interspar, asi ve všech větších obchoďákách. Jaká to bude kvalita nevím. Nezkoušel jsem, tyhle věci nedělám jen wasabi si občas kupuju.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna dokumentační mobil fotka z včerejšího žaludečního holokaustu v tratorii Il Vagabondo v Tropei - Pasta ala Nduja. Prvotní pocit: stahování dásní, ne nepodobné účinku zubní pasty Lacalut. Poté dochází k drobným explozím v rámci hltanu, které jsou zakončeny nukleární reakcí v samotném žaludku. Opotil jsem se jako dveře od chlíva, načež se objevil sám starej Il Vagabondo a se smíchem mě ujistil, že Nduja je sice "molto picante", ale dokonalá pro potenci a tudíž ideální "per amore". Tak nevím, jak s touhle informací (jsme tu 3 chlapi) naložím. Nicméně minimálně dvě šišky téhle fantastické dobroty si pro jistotu dovezu i domů. :)

 

post-1975-079909200 1317227836.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak a ještě dnešní večeře. Jak předkrm Antipasto di Calabrese (Capocollo di Calabria, Provolone Calabria, Sopressata, olivy, artyčok), dál Pasta alla Cozze a vynikající tuňák Riciola. Mimochodem jde o místního (Středozemí v okolí Sicílie a Kalábrie) tuňáka, který je velmi cenněný v Japonsku pro sushi.

 

 

post-1975-020084400 1317239974.jpg

post-1975-077555200 1317240048.jpg

post-1975-033390400 1317240070.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáte někdo zkušenost s galgantem /oddenek podobný zázvoru - Alpinia officinarum/? Chystám se uvařit si sladkou chilli omáčku "evah" a do ní jsem ten galgant sháněl. Nakonec jsem si ho musel objednat u svého bývalého vietnamského tlumočníka /v pondělí bude/. Potom se pochlubím.

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opět něco jednoduchého...

 

Do velkého pekáče naleju olivový olej (stačí málo - jen pokrýt dno) a přidám na kolečka nakrájené syrové neloupané omyté brambory (samozřejmě vybíráme pěkné) + libovolnou přílohu (v tomto případě nastrouhaná kedlubna, ale může být zelí, houby, cibule nebo ... řepa? :D). Osolíme, přidáme kmín či další koření dle chuti a promícháme. Na uvedenou směs položíme osolené maso (zde vepřové řízky, ale jde to např. s kuřecím masem), přikryjeme poklicí a dáme do trouby cca 200 C na dvě hodiny (čas přibližný - doporučuji maso kontrolovat, případně otočit a posledních 15 minut péct kvůli "kůrčičce" bez poklice).

post-3263-062455500 1317729026.jpg

post-3263-033882000 1317729039.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...