Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil

Hlásím, že dnes proběhl mini sraz chronomagu na mé chilli "plantáži"/ Kamil a já/. :wheelchair: Byl obdarován vzorky Habanero Red, Jamaican Yelow, Trinidad Scorpion, Jolokia a toho neznámého.

Protože jsem starej a blbej, nepamatuju si přesně, co je co. Snad mi gandalf pomůže.:)post-147-070641100 1317744820.jpg

 

A ještě jednou díky za vzorky. :clap:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože jsem starej a blbej, nepamatuju si přesně, co je co. Snad mi gandalf pomůže.:)post-147-070641100 1317744820.jpg

 

A ještě jednou díky za vzorky. :clap:

 

Nahoře uprostřed Jolokia, vlevo pomíchaný Habanero se škorpionem,uprostřed Jamajské žluté, vedle taky škorpion /nebo Habanero Savina/, pod tím je to neurčené chilli, vedle kozí roh, a to zelený je ačokči. Jo a vpravo nahoře biskupská koruna :wheelchair: /Habanero se pozná podle toho, že je hodně "prolamovaný".
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to Gandalf: Dopadol si celkom dobre, lebo to musí byť aj chutné. Ten výpek vyzerá fajne a dobre zvolená kombinácia, ktorá lahodí aj oku. :smile_anim:

 

A ešte niečo. Dobre vieme, že hlad je sviňa, tak proti nemu je potreba bojovať silnými zbraňami, ktoré si práve predviedol :clap: .

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nene, konzistence je v pohodě.Nevím, jaké je složení ( dělala je manželka a v poho).....ale jsou gut, nerozpadají se, držej tvar a chuťově jsou taky fajn.

 

 

 

 

 

Jelikož se oborem studia motám kolem potravinářství a diet tak mně to taky zajímalo, vypadá to že pomůže bramborový škrob alias Solamyl http://www.recepty.cz/recept/bezlepkove-houskove-knedliky-15828 Posted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes po obědě jako dolce jedna z dovezenejch dobrot. Tentokrát z Neapole. Jmenuje se to Babá a je to neskutečně dobrý. Tady je recept na tu parádičku z pořadu S Italem v kuchyni (dostala mě jeho hláška při dodávání ingrediencí "...5 panáků Rumu, abysme si rozuměli..." :) ):

 

http://www.sitalemvkuchyni.cz/cze/Recepty-z-poradu/A-B/Baba

 

ilustrační foto z netu (ta moje se mně cestou trošku zmáčkla)

 

post-1975-094669600 1317812789.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nyní zkouším nový jídelníček, na který jsem najel ve Francii...

Jsem zvědavý, jak mi to dlouho vydrží. Mimochodem, až na chleba je vše made-in-france. Ta chuť rajčat například je kulervoucí!

 

 

A prosím tě, kde jsi sehnal rajcata made-in-france?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tvl Richarde, víš, jak je to tučný? :D Navíc jsem to ještě prokládal s Tarte Flambée a Bier Blanche.

 

seh1: v neděli jsem se odtamtud vrátil, tak jsem si něco přivezl. Nicméně po Praze bude určitě spousta francouzských speciálek, nehledě na biofarmy v polabí :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jelikož se oborem studia motám kolem potravinářství a diet tak mně to taky zajímalo, vypadá to že pomůže bramborový škrob alias Solamyl http://www.recepty.cz/recept/bezlepkove-houskove-knedliky-15828 Posted Image

 

Fakt nevím, optám se.Ono je to jednoduché ( pro nás ).....tyhle knedle malému neubližují, takže je děláme. Kdybych

udělal klasické, tak jelikož je alergický na lepek, nedopadlo by to.....chuťově fakt nejsou špatné, nejsou rozblemclé, nerozpadají se...takže pohoda. Jen jsem to vyfotil....a myslím, že až tak zle to nevypadá.

Dnes dělám polentové knedlíky, takže potom vyfotím......ty jsou taky moc dobré. Často to lidi komentují, že to musí bejt hnus...není...stačí jen překonat předsudky a vyzkoušet ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Buď v klidu...já jsem taky..... :) Ona spousta lidí těmhle věcem nevěří, nechtějí zkoušet atdatd. Nechť jsou rádi, že nemusí takhle vařit a experimentovat.....alergie na lepek je na "piku" pro všechny......jak pro strávníka, tak pro toho, kdo kuchtí.....ale nedá se nic dělat, nějak to jít musí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A zkoušeli jste amarant ? Je to taky bezlepkové a vyrábí se z toho amarantová mouka, která je prý výborná pro bezlepkovou dietu složením bílkovin a možnostmi požití jako ta klasická. Přiznám se ale že jsem s tím nikdy nedělal a mám jen teoretické info ze školy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jojo...zkoušeli. A problém...mladej jej nesnese. Okamžitě mu vyskáče vyrážka a zhorší se mu atopák. U nás to fakt nejní jednoduchý....má potravinovou alergii skoro na vše, prakticky veškerá kořenová zelenina, ovoce atdatd.

Jak píšu, spíš vyjmenuju, co může, než co nemůže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vtipná příhoda z poledního vaření. Měl jsem naložené hovězí zadní (olej, paprika, sůl, kečup) a těšil jsem, že si ho udělám na čínský způsob. Do hrnce jsem dal nejdříve cibulku, že si ji do toho trochu opeču, a potom přidám maso. Tak jsem i udělal. Vše šlo, jak po másle. Až najednou se tam začala tvořit z čista jasna nějaká hnědá voda. Říkám si WTF, z čeho?! Chtěl jsem tu vodu vylít, aby se mi to maso místo opečení neudusilo. Nakonec jsem si hodil korunou a padlo, že to tak mám nechat. No a nakonec z toho vyšla docela dobrá gulášová omáčka. huh

 

post-922-045184600 1317935757.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...