Návštěvník Kamil Odesláno 4. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2011 Hlásím, že dnes proběhl mini sraz chronomagu na mé chilli "plantáži"/ Kamil a já/. Byl obdarován vzorky Habanero Red, Jamaican Yelow, Trinidad Scorpion, Jolokia a toho neznámého.Protože jsem starej a blbej, nepamatuju si přesně, co je co. Snad mi gandalf pomůže. A ještě jednou díky za vzorky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 4. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2011 Dnešní oběd pro manželku a děti - bezlepkový br. knedlík + špenát + kuřecí maso Ahoj Gile, jak ten knedlik drzi pohromade kdyz nema lepek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 4. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2011 Ahoj Gile, jak ten knedlik drzi pohromade kdyz nema lepek? blbě... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 4. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2011 Protože jsem starej a blbej, nepamatuju si přesně, co je co. Snad mi gandalf pomůže. A ještě jednou díky za vzorky. Nahoře uprostřed Jolokia, vlevo pomíchaný Habanero se škorpionem,uprostřed Jamajské žluté, vedle taky škorpion /nebo Habanero Savina/, pod tím je to neurčené chilli, vedle kozí roh, a to zelený je ačokči. Jo a vpravo nahoře biskupská koruna /Habanero se pozná podle toho, že je hodně "prolamovaný". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 4. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2011 Když na ten obrázek tak koukám, tak jsem se moc nepředal . Potom pošlu sušený podle tvé chuti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 4. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2011 Tak se taky "pochlubím", čím jsem se dnes večer odbyl /chleba, hořčice, vepřový výpek a pórek, chilli/. To jsem dopadl co? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 4. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2011 blbě... nene, konzistence je v pohodě.Nevím, jaké je složení ( dělala je manželka a v poho).....ale jsou gut, nerozpadají se, držej tvar a chuťově jsou taky fajn. EDIT - však koukni na fotku, přijdou Ti, že se nějak rozpadají, nebo tak něco ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 4. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2011 to Gandalf: Dopadol si celkom dobre, lebo to musí byť aj chutné. Ten výpek vyzerá fajne a dobre zvolená kombinácia, ktorá lahodí aj oku. A ešte niečo. Dobre vieme, že hlad je sviňa, tak proti nemu je potreba bojovať silnými zbraňami, ktoré si práve predviedol . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzyk Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2011 nene, konzistence je v pohodě.Nevím, jaké je složení ( dělala je manželka a v poho).....ale jsou gut, nerozpadají se, držej tvar a chuťově jsou taky fajn. Jelikož se oborem studia motám kolem potravinářství a diet tak mně to taky zajímalo, vypadá to že pomůže bramborový škrob alias Solamyl http://www.recepty.cz/recept/bezlepkove-houskove-knedliky-15828 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2011 Dnes po obědě jako dolce jedna z dovezenejch dobrot. Tentokrát z Neapole. Jmenuje se to Babá a je to neskutečně dobrý. Tady je recept na tu parádičku z pořadu S Italem v kuchyni (dostala mě jeho hláška při dodávání ingrediencí "...5 panáků Rumu, abysme si rozuměli..." ): http://www.sitalemvkuchyni.cz/cze/Recepty-z-poradu/A-B/Baba ilustrační foto z netu (ta moje se mně cestou trošku zmáčkla) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2011 Babky jsou SUPER! Já nyní zkouším nový jídelníček, na který jsem najel ve Francii...Jsem zvědavý, jak mi to dlouho vydrží. Mimochodem, až na chleba je vše made-in-france. Ta chuť rajčat například je kulervoucí! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2011 Já nyní zkouším nový jídelníček, na který jsem najel ve Francii... A po tomhle si přibral ty 3 kila...? Vždyť to vypadá jako dieta! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seh1 Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2011 Já nyní zkouším nový jídelníček, na který jsem najel ve Francii... Jsem zvědavý, jak mi to dlouho vydrží. Mimochodem, až na chleba je vše made-in-france. Ta chuť rajčat například je kulervoucí! A prosím tě, kde jsi sehnal rajcata made-in-france? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 5. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2011 Tvl Richarde, víš, jak je to tučný? Navíc jsem to ještě prokládal s Tarte Flambée a Bier Blanche. seh1: v neděli jsem se odtamtud vrátil, tak jsem si něco přivezl. Nicméně po Praze bude určitě spousta francouzských speciálek, nehledě na biofarmy v polabí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 Jelikož se oborem studia motám kolem potravinářství a diet tak mně to taky zajímalo, vypadá to že pomůže bramborový škrob alias Solamyl http://www.recepty.cz/recept/bezlepkove-houskove-knedliky-15828 Fakt nevím, optám se.Ono je to jednoduché ( pro nás ).....tyhle knedle malému neubližují, takže je děláme. Kdybych udělal klasické, tak jelikož je alergický na lepek, nedopadlo by to.....chuťově fakt nejsou špatné, nejsou rozblemclé, nerozpadají se...takže pohoda. Jen jsem to vyfotil....a myslím, že až tak zle to nevypadá. Dnes dělám polentové knedlíky, takže potom vyfotím......ty jsou taky moc dobré. Často to lidi komentují, že to musí bejt hnus...není...stačí jen překonat předsudky a vyzkoušet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 Ahoj Gile, jak ten knedlik drzi pohromade kdyz nema lepek? Koukam , ze muj nejapny vtip rozpoutal odbornou diskuzi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 Buď v klidu...já jsem taky..... Ona spousta lidí těmhle věcem nevěří, nechtějí zkoušet atdatd. Nechť jsou rádi, že nemusí takhle vařit a experimentovat.....alergie na lepek je na "piku" pro všechny......jak pro strávníka, tak pro toho, kdo kuchtí.....ale nedá se nic dělat, nějak to jít musí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzyk Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 A zkoušeli jste amarant ? Je to taky bezlepkové a vyrábí se z toho amarantová mouka, která je prý výborná pro bezlepkovou dietu složením bílkovin a možnostmi požití jako ta klasická. Přiznám se ale že jsem s tím nikdy nedělal a mám jen teoretické info ze školy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 Jojo...zkoušeli. A problém...mladej jej nesnese. Okamžitě mu vyskáče vyrážka a zhorší se mu atopák. U nás to fakt nejní jednoduchý....má potravinovou alergii skoro na vše, prakticky veškerá kořenová zelenina, ovoce atdatd. Jak píšu, spíš vyjmenuju, co může, než co nemůže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakubisko Odesláno 6. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2011 Vtipná příhoda z poledního vaření. Měl jsem naložené hovězí zadní (olej, paprika, sůl, kečup) a těšil jsem, že si ho udělám na čínský způsob. Do hrnce jsem dal nejdříve cibulku, že si ji do toho trochu opeču, a potom přidám maso. Tak jsem i udělal. Vše šlo, jak po másle. Až najednou se tam začala tvořit z čista jasna nějaká hnědá voda. Říkám si WTF, z čeho?! Chtěl jsem tu vodu vylít, aby se mi to maso místo opečení neudusilo. Nakonec jsem si hodil korunou a padlo, že to tak mám nechat. No a nakonec z toho vyšla docela dobrá gulášová omáčka. huh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se