Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

nevím, jak bych to podal decentněji.

 

je mi Kubo upřímně líto, že se podruhé za sebou v krátké době musím vopřít do tvého kulinářsko estetického snažení. To maso vypadá jak z čoklí konzervy.

 

Promiň, ve skutečnosti jsi milý,mladý, sympatický člověk a jsem v tvé společnosti rád.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník km.kmk

Jsou přibarvený, podívej se na barvu toho chleba.

 

Mně to celý přijde jak z Photoshopu, talíř je jak namalovanej na stole a chleba je jako vy visel ve vzduchu... Jakube, ty jsi vařil virtuálně.... :oneeyed02:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem dělal klasiku, knedlo-zelo-vepřo

 

post-1110-022049300 1318001900.jpg

 

Tady je porce prcka s polentovýma knedlíkama -

 

post-1110-077809900 1318001927.jpg

 

Houskovej knedlík jsem koupil, ten mi doma nejde. Ale i ten, časem, zvládnu :)

 

No fuj,po nemocniční dietě mi dělat takové chutě,za to by měl být ban. :D
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohumile...Ty se z toho za chvilku vylížeš a budeš si to moct dát. Víš, co to bylo pro mne, s mou slinivkovou dietou ??? Ani ochutnat jsem si netroufl....vařím, v podstatě, jen po paměti....a dle citu.

 

Ještě teď je provoněnej celej byt....UÁÁÁÁÁÁÁ :crying_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohumile...Ty se z toho za chvilku vylížeš a budeš si to moct dát. Víš, co to bylo pro mne, s mou slinivkovou dietou ??? Ani ochutnat jsem si netroufl....vařím, v podstatě, jen po paměti....a dle citu.

 

Ještě teď je provoněnej celej byt....UÁÁÁÁÁÁÁ :crying_anim:

 

Ano vím co je slinivková dieta,táta ji drží nafurt /ne dočasně/.Ale zase na druhou stranu se cítím lépe a mám o pár kil míň.Občas je ta dieta i přínosná /jím to co moje děti t.j.krupice,sladká rýže,špenátek atd./A to moje chtěla tento týden vařit dobrou zelnou polévku s uzeným, uáááááá :crying_anim:
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Opět něco jednoduchého...

 

Do velkého pekáče naleju olivový olej (stačí málo - jen pokrýt dno) a přidám na kolečka nakrájené syrové neloupané omyté brambory (samozřejmě vybíráme pěkné) + libovolnou přílohu (v tomto případě nastrouhaná kedlubna, ale může být zelí, houby, cibule nebo ... řepa? :D). Osolíme, přidáme kmín či další koření dle chuti a promícháme. Na uvedenou směs položíme osolené maso (zde vepřové řízky, ale jde to např. s kuřecím masem), přikryjeme poklicí a dáme do trouby cca 200 C na dvě hodiny (čas přibližný - doporučuji maso kontrolovat, případně otočit a posledních 15 minut péct kvůli "kůrčičce" bez poklice).

 

Tak ricousi, dík, je to moc dobrý. Udělal jsem to s kotletama a použil brambory, cibuli a červený zelí. A dovolil jsem si to proklást sušeným bokem od Bejra z Kněžmosta. Mám rád tohle vaření, kdy to všechno nacpeš do jedný nádoby a zapomeneš na to. Dřív než jsem stih udělat fotku, to zmizelo.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už se těším na semínka které mám od jednoho váženého člena slíbená

 

http://www.novinky.cz/koktejl/246717-sampionat-v-pojidani-paliveho-jidla-skoncil-malem-tragicky.html?ref=boxD

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vtipná příhoda z poledního vaření. Měl jsem naložené hovězí zadní (olej, paprika, sůl, kečup) a těšil jsem, že si ho udělám na čínský způsob. Do hrnce jsem dal nejdříve cibulku, že si ji do toho trochu opeču, a potom přidám maso. Tak jsem i udělal. Vše šlo, jak po másle. Až najednou se tam začala tvořit z čista jasna nějaká hnědá voda. Říkám si WTF, z čeho?! Chtěl jsem tu vodu vylít, aby se mi to maso místo opečení neudusilo. Nakonec jsem si hodil korunou a padlo, že to tak mám nechat. No a nakonec z toho vyšla docela dobrá gulášová omáčka. huh

 

post-922-045184600 1317935757.jpg

 

Mýlíš se příteli,to by Horác nepozřel,už jen proto že zastává názot,že kečup a čína je jako lihuprostej fernet o konečném výsledku ani nemluvě

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sklizeň zahájena /nepočítám to/. Jen pro zajímavost - ten zelený lavor má v průměru 40 cm. Pro všechny zájemce, kteří mi psali - poslal bych vám to sušené, se semínky a popisem. Sice je to sušení chilli peklo /dusí, všechno pálí/, ale těžko bych sháněl tolik krabiček. Po dnešní zkušenosti - kdybyste používali vinylové jednorázové rukavice /10 ks za 12,- kaček/, tak je po použití zahoďte, protože ten kapsaicin proleze dovnitř.

edit.: ono to tak na fotce nevypadá, ale byla toho nákupní taška.

post-277-023640500 1318243828.jpg

post-277-001139000 1318243834.jpg

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...