montemar Odesláno 11. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2022 před 23 minutami, Tom4 napsal: Pěkně to máš nastavené, celej víkend v kuchyni to si nemyslim. přivstanu si v neděli, tak 6 hod musí stačit. v masterchefovi by todle jednoduchý menu dali za 75 min (po sestřihání) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 12. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2022 Srnci na vine Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 12. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2022 Tož tak. Dobré to bylo, ale ještě, že je to jen jednou do ruka Karlovák na první dobrou se povedl. Dělal jsem v páře podle: https://www.kucharkaprodceru.cz/karlovarsky-knedlik/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 12. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2022 (upraveno) Krásný, pěknej stylovej talíř k tomu máš. Já skončil s rybou . Takhle ho mám nejradši, nechám ho čtvrt hodinky v sójové omáčce, pak sezam a opéct. Nesolit, sežrat s rýží a zeleninou. Ráno jsem pro tuňáka byl na trhu (jako šel jsem pro kachnu či husu, ale nebyly), a ve stánku se zeleninou měli tohle. Čuměl jsem jako blázen, u nás jsou chráněné a velmi vzácné, respektive rarita. Budu muset prolézt internety na recepty, tohle si nemůžu nechat ujít, v týdnu si zajdu. A zítra ráno pro sichr do lesa, kdyby náhodou štěstí sedlo i na vola, jak to občas dělává Kdo pozná o jaké houbě je řeč? Upraveno 12. listopadu 2022 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 12. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2022 (upraveno) Díky. Talíř mam od babičky přes 15 let. Ideálně na tydle český klasiky Neni to růžovník? Jinak samo tuňák skvěle! Upraveno 12. listopadu 2022 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2022 Tvl. My jsme dneska taky jeli bomby. Jdu se utopit do Labe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 12. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2022 před 3 hodinami, Tom4 napsal: Krásný, pěknej stylovej talíř k tomu máš. Já skončil s rybou . Takhle ho mám nejradši, nechám ho čtvrt hodinky v sójové omáčce, pak sezam a opéct. Nesolit, sežrat s rýží a zeleninou. Ráno jsem pro tuňáka byl na trhu (jako šel jsem pro kachnu či husu, ale nebyly), a ve stánku se zeleninou měli tohle. Čuměl jsem jako blázen, u nás jsou chráněné a velmi vzácné, respektive rarita. Budu muset prolézt internety na recepty, tohle si nemůžu nechat ujít, v týdnu si zajdu. A zítra ráno pro sichr do lesa, kdyby náhodou štěstí sedlo i na vola, jak to občas dělává Kdo pozná o jaké houbě je řeč? Muchomůrka císařka? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 12. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2022 před 3 minutami, vojt napsal: Muchomůrka císařka? Přesně tak Jinak zítra nebude čas kuchtit tak vařím guláš, no a když už jsem v kuchyni tak jsem teda spíchnul i knedlíky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vorel Odesláno 12. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2022 Tak já se taky přidám s ptákem na talíři Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 13. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2022 Něco pro drahou a děcka. A něco pro mě na večer. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 13. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2022 taksem zkusil ty h. knedlíci, ale jsem na to fakt levej .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 14. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 V 11. 11. 2022 v 13:22, Tom4 napsal: Mno, to ale vůbec není blbej nápad tohleto. Klobouček. V 11. 11. 2022 v 13:24, Micey napsal: Tyjo to neni blbý.. a odkuď jsi čerpal Moty?:) Roman Vaněk - Snadno a rychle - Zelenina a Luštěniny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 14. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 před 21 hodinami, montemar napsal: taksem zkusil ty h. knedlíci, ale jsem na to fakt levej .. Těžko soudit, když je schováváš Já už zpracovávám zbytek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 14. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 jo, přesně na tohle se taky za chvíli chystám.. u nás tomu říkáme ‘míchanice’ a knedlíky? těsto krásně vykynulo, pak sem to zpracoval na šišky.. po uvaření byly utažený, hutný, nadejchaný vůbec.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 14. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2022 (upraveno) Po víkendu dnes lehký minimalismus. Wagyu rošťák, blanžírovaná růžičková kapusta, pečené grenaille, slaninové chipsy, redukovaná majda s ketjap manis a chilli. Upraveno 14. listopadu 2022 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 15. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2022 minimalismus ve spojení s wagyu? hmm .. vypadá to skvěle! já jsem teď dodělal nejlepší francouzský brambory co se mi kdy povedly.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 15. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2022 V 12. 11. 2022 v 15:05, Tom4 napsal: Čuměl jsem jako blázen, u nás jsou chráněné a velmi vzácné, respektive rarita. Tome, jak to dopadlo s císařkama? Užs je dělal? Je to taková bomba, jak se píše? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 15. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. listopadu 2022 Mám domluvený čerstvý na zítra, vybrány tři recepty, tak čtvrtek bude doufám svátek se vším všudy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 17. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2022 (upraveno) V 14. 11. 2022 v 19:31, montemar napsal: jo, přesně na tohle se taky za chvíli chystám.. u nás tomu říkáme ‘míchanice’ a knedlíky? těsto krásně vykynulo, pak sem to zpracoval na šišky.. po uvaření byly utažený, hutný, nadejchaný vůbec.. Jsem přehlédl, tuhý knedlíčky nutně souvisí s vlhkostí těsta. Tu způsobí buď: A vlhkost mouky, a její obsah lepku/škrobu, nebo B přidané housky. Při dalším vaření sleduj těsto při hnětení, nenakynuté, tím to vychytáš. Udělal bych ho malinko "řidší", protože ti buď vlhkost v těstu snížila mouka jako taková nebo ji vytáhly přidané housky. Poměr v receptu je správně, rozhodně musíš odolat pokušení tam ještě dvě lžíce mouky přisypat A - Skladování mouky - když nemám mouku v kuchyni ale musím pro ni do sklepa kde je chladněji a více vlhko, při práci to jde znát, a je jedno jestli peču bábovku nebo dělám pizzu nebo knedlíky, je tam rozdíl, kvalita mouky, bohužel dnes to je téma, nižší kvalita mouky = více škrobu, méně lepku a to nechceš. Něco je líbivě marketingový obal, něco je kvalitnějši mouka, každý obchod má jiné značky, obecně - velký obchod s širokým výběrem a na místě zvolil dle selského rozumu, prostě v obchodě kde je jeden druh hrubé si nevybereš B - Všimni si, že v kupovaném knedlíku se kostička housky vyskytuje málo až sporadicky, změnila by právě vlastnosti těsta, a často si doma chceš "přilepšit" = dáš více = tužší, hutný výsledek. Řešením je dát housky málo, na půl kila mouky sotva jeden rohlík a nakrájet ho na drobné kostičky. Tohle uznavám, se už do receptů nepíše, ale by škoda kdyby to člověka odradilo, tak směle do toho. Upraveno 17. listopadu 2022 uživatelem Tom4 Typo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 17. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2022 Oběd inprog. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se