Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Krásný, pěknej stylovej talíř k tomu máš.

 

Já skončil s rybou . Takhle ho mám nejradši, nechám ho čtvrt hodinky v sójové omáčce, pak sezam a opéct. Nesolit, sežrat s rýží a zeleninou.

🙂

949182114_IMG_20221112_143512515_HDR2_copy_669x994.jpg.6342c8da9c03994c0d4c6cf563754538.jpg

 

Ráno jsem pro tuňáka byl na trhu (jako šel jsem pro kachnu či husu, ale nebyly), a ve stánku se zeleninou měli tohle.

326816091_IMG_20221112_1213014702_copy_899x720.jpg.cc31ff00b79b00528b4d746f518e6a4b.jpg

Čuměl jsem jako blázen, u nás jsou chráněné a velmi vzácné, respektive rarita. 

Budu muset prolézt internety na recepty, tohle si nemůžu nechat ujít, v týdnu si zajdu. A zítra ráno pro sichr do lesa, kdyby náhodou štěstí sedlo i na vola, jak to občas dělává ;) Kdo pozná o jaké houbě je řeč? 

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Tom4 napsal:

Krásný, pěknej stylovej talíř k tomu máš.

 

Já skončil s rybou . Takhle ho mám nejradši, nechám ho čtvrt hodinky v sójové omáčce, pak sezam a opéct. Nesolit, sežrat s rýží a zeleninou.

🙂

 

 

Ráno jsem pro tuňáka byl na trhu (jako šel jsem pro kachnu či husu, ale nebyly), a ve stánku se zeleninou měli tohle.

326816091_IMG_20221112_1213014702_copy_899x720.jpg.cc31ff00b79b00528b4d746f518e6a4b.jpg

Čuměl jsem jako blázen, u nás jsou chráněné a velmi vzácné, respektive rarita. 

Budu muset prolézt internety na recepty, tohle si nemůžu nechat ujít, v týdnu si zajdu. A zítra ráno pro sichr do lesa, kdyby náhodou štěstí sedlo i na vola, jak to občas dělává ;) Kdo pozná o jaké houbě je řeč? 

Muchomůrka císařka?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 11. 11. 2022 v 13:22, Tom4 napsal:

Mno, to ale vůbec není blbej nápad tohleto. Klobouček. 

 

V 11. 11. 2022 v 13:24, Micey napsal:

Tyjo to neni blbý.. a odkuď jsi čerpal Moty?:)

 

Roman Vaněk - Snadno a rychle - Zelenina a Luštěniny

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 14. 11. 2022 v 19:31, montemar napsal:

jo, přesně na tohle se taky za chvíli chystám.. u nás tomu říkáme ‘míchanice’

a knedlíky? těsto krásně vykynulo, pak sem to zpracoval na šišky.. po uvaření byly utažený, hutný, nadejchaný vůbec.. 

Jsem přehlédl, tuhý knedlíčky nutně souvisí s vlhkostí těsta. Tu způsobí buď: A vlhkost mouky, a její obsah lepku/škrobu, nebo B přidané housky. 

Při dalším vaření sleduj těsto při hnětení, nenakynuté, tím to vychytáš. Udělal bych ho malinko "řidší", protože ti buď vlhkost v těstu snížila mouka jako taková  nebo ji vytáhly přidané housky. Poměr v receptu je správně, rozhodně musíš odolat pokušení tam ještě dvě lžíce mouky přisypat :)

A - Skladování mouky - když nemám mouku v kuchyni ale musím pro ni do sklepa kde je chladněji a více vlhko, při práci to jde znát, a je jedno jestli peču bábovku nebo dělám pizzu nebo knedlíky, je tam rozdíl,

kvalita mouky, bohužel dnes to je téma, nižší kvalita mouky = více škrobu, méně lepku a to nechceš. Něco je líbivě marketingový obal, něco je kvalitnějši mouka, každý obchod má jiné značky, obecně - velký obchod s širokým výběrem a na místě zvolil dle selského rozumu, prostě v obchodě kde je jeden druh hrubé si nevybereš ;)

B - Všimni si, že v kupovaném knedlíku se kostička housky vyskytuje málo až sporadicky, změnila by právě vlastnosti těsta, a často si doma chceš "přilepšit" = dáš více = tužší, hutný výsledek. Řešením je dát housky málo, na půl kila mouky sotva jeden rohlík a nakrájet ho na drobné kostičky. 

 

Tohle uznavám, se už do receptů nepíše, ale by škoda kdyby to člověka odradilo, tak směle do toho.

Upraveno uživatelem Tom4
Typo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...