Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum


kejklik

Recommended Posts

Asi to sem patří. Předesílám, že mám rád kysané zelí. U nás si nejsem líný v Brně zajet do centra k jednomu stánku na Zelný trh, kde ho má pán famózní. Nebo severomoravské Zelííííčko z dubových soudků. Vlastní nedělám, nemám na to sklep ale fakt dobrý zelí umím ocenit. Tohleto mě naprosto zbouralo. Restovaná a podušená směs kysaného zelí, čerstvého bílého zelí a hříbků. Na řepkovém olej, oslazené třtinovým cukrem. Nepasterizované. Tak famózně vyváženou chuť  jsem u zelí nikdy nechutnal a ty hříbky tomu dávají úplný slavnostní  virbl. Ohřál jsem si libové uzené, uvařil moc dobré brambory a ohřál toto jako přílohu. Fotit není co, ale pokud pojedete k sousedům a někde to uvidíte, berte to jako výborný tip. Tedy pro zelížravce.

 

image.jpg

Link to comment
Share on other sites

Asi by to bylo spíše co mě naštvalo Pamětníci si vzpomenout na báječnou konzervu Bakoňske kotlety V prodejně maďarské speciality jsem ji objevil ale přehlédl jsem že je to Bakoňske ragu To by nežral ani pes.

Link to comment
Share on other sites

Po měsících odhodlávání, jsem se do toho pustil.

 

Mám naordinovanej válecí den, kuře na černým pivu se peče v troubě, takže jsem shlédnul konečně! pořad o vaření s Babicou a Samopalem. Ty kráááavo. 😂😂😂

Viděl jsem bažanta, nadívaného fáší z křepelky, ozdobného šavlema, mraženou baby karotkou a dekorovaného mixem vařených a syrových křepelčích vajec. 

915778898_2023-01-0811_30_05.jpg.1b0e8a2b2083a5c51f35f15b7b15be38.jpg

 

 

Pak ještě Babicova knedliková pánev s růžičkovou kapustou, úplnej masakr. 😁

Celý to junior který mi tento televizní zážitek pustil topoval vařením Jardy Soukupa, bože! Kuře na paprice v jeho podání zdržtěná (sražená česky?) omáčka protože tam najebal mlíko. Teda on vařil celý kuřecí prsa ve vývaru s mlikem nebo co to provozoval. 

Úplnej bizár tohleto. 😀😀😀

 

Link to comment
Share on other sites

Hale to’s ale viděl jen slabej vodvar tohoto fenomenálního club bizzaru ;)  
Jsou tam další skvosty od kančího sádlo s brusinkama na začátku, zcela se rozpadajících “delikátních” rolád podle Helmuta, až po vepřové pepřenky ala burger v podání již notně vožralého Sapitsche na druhém konci spektra; šavlí nepočítaně. 

 

A ano, mam to celkem nakoukané 😂😂 

Edited by Maxel
Link to comment
Share on other sites

Před hodinou, Micey napsal:

On ten besamel moc nevylezl, ale to bude tim jak moc je tam parmezanu no:)

Dal bych si hned, vypadají moc dobře, pěkně vrstvičky 👍.... moje oblíbené jídlo, které si dám k obědu v "mých" restauracích v Plzni vždy, když je v denní nabídce.

Link to comment
Share on other sites

@milomac Zajeď si na ně (nebo na cokoliv jinýho) do restaurace Gargano v Černicích. Má to italská rodina, znám je spoustu let a měl jsem u nich i svatbu. Jestli nebudeš spokojenej, proplatím Ti účet 😉

Mně dneska žena spíchla poctivej kaťák z krůtích stehen a bramboráčky, když viděla kdy a jak jsem včera přišel...

PSX_20230108_153040.jpg

Link to comment
Share on other sites

@M.K. Doporučit někomu Gargano  je vrazda, navíc podpořit tohle tvrzení hlaskou “má to italská rodina” .

gargano je nejnižší level navonený bídy jinak by tam bylo plno a to není, naopak prazdnej lokal žijící ze své historie před 10 lety.

@milomacvyhni se tomu obloukem, pokud teda nerad nesedím ve studené prázdné restauraci s namachrovanym číšníkem a průměrným českým kuchařem, kteří si povídáji u vydejniho okénka.

Link to comment
Share on other sites

@vwtyp11 Vražda? Navoněná bída? ... se neber tak vážně 😉 K tomu, co píšeš: Jsou tam, pokud vím, v nájmu, ale je to italská rodina. Byl jsem naposledy před cca půl rokem a měli, jako vždycky, čerstvý ryby a plody moře, domácí těstoviny, výborný dezerty atd. Nebylo tam studeno ani prázdno, číšník (Ital, syn šéfkuchaře) byl v pohodě jako obvykle. Šéf Antonio, kuchař Luca - oba Taloši. Jestli se některý z těchhle faktů v nedávné době změnil, je to samozřejmě možný (ale ne před 10 lety). Jinak já to měl radši v původní podobě, když měli útulnou hospůdku v centru města, ale co se dá dělat...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...