Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

tak dik za tipy... uvidime kde skoncime :) ale asi v ambiente, mozno v la casa arg...

 

 

Tak v tomhle vyberu jednoznacne hlasuju pro Ambiente ve Slovaci.

La Casa Argentina je takova... zlvastni. Vari fajn, to jo, ale celkove uroven sluzeb IMHO neodpovida cenam. Rici "Navonena bida" by bylo moc tvrdy, ale timhle smerem se moje zkusenosti ubiraji.

La Casa Argentina, stejne jako spriznena La Bodeguita del Medio, ma takovou velmi naladovou obsluhu - obcas fajn, ale obcas mas pocit, ze jsi otravny hmyz (a to se mi stalo napr. i pri veceri s klientem, na kterou jsem mel pomerne vysoky rozpocet, takze to nebylo o tom, ze bych malo platil, ani jsme se nechovali jako bohati turiste z vychodu). Navic dalsi minus, pro me osobne docela dulezite, neumi zachazet s vinem. Kdyz prinesli cerveny vino v orosene lahvi, cisnik si ho pri otevirani dal mezi kolena a pak zahodil korek, tak jsem docela nechapal. To vino melo maximalne pet stupnu. V Ambiente maji sommeliera, kterej se chova velmi prijemne, i kdyz nevis, co chces, a me osobne se velmi dobre trefil do chuti + perfektni servis z jeho strany.

Jeste me napadlo El Barrio de Angel, taky to tam neni uplne marny :)

Nicmene... Ambiente rulez, hlavne filet mignon v parmezanove kruste a k tomu grilovany ananas :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

La Casa Argentina je takova... zlvastni. Vari fajn, to jo, ale celkove uroven sluzeb IMHO neodpovida cenam. Rici "Navonena bida" by bylo moc tvrdy, ale timhle smerem se moje zkusenosti ubiraji.

Já z hospod tohodle typu prostě nemám ten zážitek - sere mě ta servilita a "přemotivovanost" - furt chutná vám sem, jste spokojenej tam, člověku div furt nezaskočí, když chceš vodu, tak ti hned hňápnou flašku Evianu, víno doporučej slovy "Když stejk, tak to asi červený", vtěrky slizký, fakt mám poslední dobou spíš radost z dobrý tlačenky v normální hospodě a z tak nějak normálně nasranýho pingla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
Já z hospod tohodle typu prostě nemám ten zážitek - sere mě ta servilita a "přemotivovanost" - furt chutná vám sem, jste spokojenej tam, člověku div furt nezaskočí, když chceš vodu, tak ti hned hňápnou flašku Evianu, víno doporučej slovy "Když stejk, tak to asi červený", vtěrky slizký, fakt mám poslední dobou spíš radost z dobrý tlačenky v normální hospodě a z tak nějak normálně nasranýho pingla.

Přesně. Já byl teď se ženou v hospůdce Dělostřelecká bašta na hradě Okoř. Pingl a asi majitel, takovej správnej borec s několika dobře zamaskovanýma "kerkama". Na druhou stranu nad věcí a obsluha z jeho strany v příjemná. Co se týká jídla, tak nebylo co vytknout, po dlouhé době jsem si pochutnal a měl pocit, že za své peníze jsem dostal co mám. Opravdu báječný steak se smetanovo hříbkovou omáčkou. Milisuv postoj chápu, neboť jsem teď navštívil několik restaurací, u kterých to tak nebylo....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 4 týdnech...

Pokud máte rádi italský jídlo a jste z Prahy tak doporučuju nedlouho otevřenej obchod plnej italskejch specialit a vín v Bělohorský ulici. Majitel je usměvavej ital a sortiment je opravdu bohatý. Fantastické sýry (miluju přestárlé Caprino), šunky sušené i dušené, dobrá vína nejen z Itálie... Ceny samozřejmě odpovídají tomu, že nakupujete opravdové jídlo, ale nijak nevybočují z obvyklého standardu u obchodů tohoto typu. Řekl bych, že to stojí za návštěvu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud máte rádi italský jídlo a jste z Prahy tak doporučuju nedlouho otevřenej obchod plnej italskejch specialit a vín v Bělohorský ulici. Majitel je usměvavej ital a sortiment je opravdu bohatý. Fantastické sýry (miluju přestárlé Caprino), šunky sušené i dušené, dobrá vína nejen z Itálie... Ceny samozřejmě odpovídají tomu, že nakupujete opravdové jídlo, ale nijak nevybočují z obvyklého standardu u obchodů tohoto typu. Řekl bych, že to stojí za návštěvu.

 

 

Taky doporučuju, bydlet v okolí, nechával bych tam asi dost peněz. Nechal jsem si tam čerstvě nakrojit sušenou parmskou, fantazie, měkkoučká jak paštika..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kdyz jsme u te Itale, tak vrele doporucuji http://www.labottega.cz/go/index.php?language=cz

 

pri te prilezitosti i navstevu restaurantu Aromi. vede ji vybornej Ital, tezka pohoda, super jidlo. a clovek z toho nema pocit jak popisoval Milis, prestoze je to drazsi restaurace.

 

jinak El gaucho uz necni a je z toho Kobe restaurant. stejky za normal ceny a muze si tam dat , jak z nazvu vyplyva, Kobe masicko :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud máte rádi italský jídlo a jste z Prahy tak doporučuju nedlouho otevřenej obchod plnej italskejch specialit a vín v Bělohorský ulici. Majitel je usměvavej ital a sortiment je opravdu bohatý. Fantastické sýry (miluju přestárlé Caprino), šunky sušené i dušené, dobrá vína nejen z Itálie... Ceny samozřejmě odpovídají tomu, že nakupujete opravdové jídlo, ale nijak nevybočují z obvyklého standardu u obchodů tohoto typu. Řekl bych, že to stojí za návštěvu.

To je ten, co sídlil na rohu Perlovky do Jungmannova náměstí. asi ho vyhnal nájem až do Břevnova...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud máte rádi italský jídlo a jste z Prahy tak doporučuju nedlouho otevřenej obchod plnej italskejch specialit a vín v Bělohorský ulici. Majitel je usměvavej ital a sortiment je opravdu bohatý. Fantastické sýry (miluju přestárlé Caprino), šunky sušené i dušené, dobrá vína nejen z Itálie... Ceny samozřejmě odpovídají tomu, že nakupujete opravdové jídlo, ale nijak nevybočují z obvyklého standardu u obchodů tohoto typu. Řekl bych, že to stojí za návštěvu.

Docela zajímavé porovnání

¨http://www.cuketka.cz/?p=41

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Docela zajímavé porovnání

¨http://www.cuketka.cz/?p=41

 

Já právě myslím, že ty ceny odpovídající recenzi z roku 2006 už jsou dnes srovnaný... Ale je fakt, že pokud chci co možná nejpříznivější cenu, tak nakupuju tady. Konkrétně v jejich skladu na přístavišti. Navíc mají sýry od profesionálního "dozrávače" sýrů Luigi Guffantiho. Především doporučuju skvělou dvojmlíčnou Robiolu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čéče.....do pekárny dáš 1/2 litru vody,750 g mouky(voda a mouka je napsána přibližná množství,by voko),pytlík sušenýho droždí,dvě lžičky soli,lžičku cukru + 100 g cibule(najemno nakrájená a restnutá) a najemno nakrájená šunková klobása(té můžeš dle chuti). A zapneš pekárnu a necháš ji makat........

 

Už jsem to nevydržel a ukrojil si dva krajíce(a namazal pomatlánkou z parmské šunky-zmíněná šunka+olivovej olej+cibulka+česnek)......

 

MŇAMKA!!!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už se tady tak nechutně cpete nevíte kde se dají v Praze koupit spaghetti pepperoncini? Dříve jsem je kupovat i Římské ale ted se po nich slehla země díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...