tommi_d Odesláno 22. září 2024 Nahlásit Odesláno 22. září 2024 před 16 hodinami, Maxel napsal: Holt japonec prostě umí! U nás na véču miniburgery. Krásne dielo... tie žemle vyzerajú luxusne... domáce ?
nizkotucnytvaroh Odesláno 24. září 2024 Nahlásit Odesláno 24. září 2024 před 6 minutami, Maxel napsal: Rumpsteak, batátové pyré, pepřovka. Hezky pěkně!
Maxel Odesláno 6. října 2024 Nahlásit Odesláno 6. října 2024 Nedělní oběd založen, bude… Smažák z parenice naprané slaninou. Někde to na mě baflo na FB, a musel sem to zkusit. Dýňovka. 1
Jone Odesláno 6. října 2024 Nahlásit Odesláno 6. října 2024 ...taky nedělní oběd, ale když je ta sezóna a z úlovku se vyberou jen praváci, pak se to v kuchyni trochu zdramatizuje a nechá lehce proublat voilà... ...hříbková omáčka! 1 1
Maxel Odesláno 6. října 2024 Nahlásit Odesláno 6. října 2024 (upraveno) Hříbkovka epesní! U nás operation finale takhle. Ten sejr je celkem zajímavej, vůbec to nebylo špatný. I tak je to ale spís taková jednorázovka, než aby to skončilo na pravidelnym jídeláku. Upraveno 6. října 2024 uživatelem Maxel 2 2
Bert Odesláno 6. října 2024 Nahlásit Odesláno 6. října 2024 Maxeli, tu parenici jsi dělal ve friťáku, nebo jak, při té výšce? Dík.
Maxel Odesláno 6. října 2024 Nahlásit Odesláno 6. října 2024 Friťákem nevládnu. V malym rendlíku s vyšší vrstvou oleje, jeden po druhym.
krutor Odesláno 6. října 2024 Nahlásit Odesláno 6. října 2024 Soused mi daroval hřiby, tak jsem si na večeři udělal houbovou polévku a rizoto. 1 1
Kotlick Odesláno 7. října 2024 Nahlásit Odesláno 7. října 2024 Musím se pochlubit po dlouhé době jsem zase vyzkoušel něco z místních rad a experimentoval. Koupil jsem super kus bůčku, který neměl moc tuku, což mám rád a vymýšlel co s ním. Chtěl jsem ho péct nějak pomalu. Takže: Naložil jsem ho do láku: 40 g soli na litr vody, kmín, uzená paprika, celý pepř, česnek. Převařit, vychladit a ponořit do toho maso. Nechal jsem to tam cca 48 hodin. Pečení: Na dno skleněného pekáče jsem dal silnější kolečka cibule aby maso nebylo úplně ve vodě a podlil jsem to trochou vody. Nakrojil jsem kůži na mase a lehce posolil. Pekl jsem přikryté alobalem na 110°C 6 hodin, pak jsem to odkryl a 30 min na 200°C a horkovzduch jsem připekl kůži, ale jen tak aby byla jedlá. Maso se krásně rozpadalo. K tomu nám babka udělala její vymazlený bramborový knedlík a zelí. Tvl nebe v hubě. pecka. 1 3
Kotlick Odesláno 7. října 2024 Nahlásit Odesláno 7. října 2024 (upraveno) Před hodinou, Kotlick napsal: Musím se pochlubit po dlouhé době jsem zase vyzkoušel něco z místních rad a experimentoval. Koupil jsem super kus bůčku, který neměl moc tuku, což mám rád a vymýšlel co s ním. Chtěl jsem ho péct nějak pomalu. Takže: Naložil jsem ho do láku: 40 g soli na litr vody, kmín, uzená paprika, celý pepř, česnek. Převařit, vychladit a ponořit do toho maso. Nechal jsem to tam cca 48 hodin. Pečení: Na dno skleněného pekáče jsem dal silnější kolečka cibule aby maso nebylo úplně ve vodě a podlil jsem to trochou vody. Nakrojil jsem kůži na mase a lehce posolil. Pekl jsem přikryté alobalem na 110°C 6 hodin, pak jsem to odkryl a 30 min na 200°C a horkovzduch jsem připekl kůži, ale jen tak aby byla jedlá. Maso se krásně rozpadalo. K tomu nám babka udělala její vymazlený bramborový knedlík a zelí. Tvl nebe v hubě. pecka. Do láku jsem ještě dával cukr 30g na litr. Upraveno 7. října 2024 uživatelem Kotlick
Kotlick Odesláno 7. října 2024 Nahlásit Odesláno 7. října 2024 A protože jsem Prajzák, tak mi bylo líto nálevu, tak jsem tam vrazil 3 lžíce soli a trochu zázvoru, znova převařil a vrazil tam celé kuře na 24 hodin. Pečeno nastojáka na 210°C horkovzduch 100 minut, jak už tady dával @Maxel. No co vám budu povídat. Pecka Udělal jsem k tomu ameriky a hokaido dýni, pečené na jednom plechu. Foto už jen dnešní oběd v krabičce...
Kotlick Odesláno 7. října 2024 Nahlásit Odesláno 7. října 2024 před 19 hodinami, Maxel napsal: Friťákem nevládnu. V malym rendlíku s vyšší vrstvou oleje, jeden po druhym. No šlo by to asi i rozpůlit a pak obalit. To by šlo asi líp smažit na pánvi. Budu to muset vytestovat.
Návštěvník eloga Odesláno 7. října 2024 Nahlásit Odesláno 7. října 2024 (upraveno) V 14. 7. 2024 v 13:09, nizkotucnytvaroh napsal: Chalupářské klohnění! Kulajda & Blbouny Trochu jsem si to tu prohlédl, samé pecky, , ale mně po víkendu by nejvíce jelo toto, jak uvádí nizkotucny tvaroh. Je to pohodové a i na to se dá zkusit pivní mok. Upraveno 7. října 2024 uživatelem eloga ed
nizkotucnytvaroh Odesláno 7. října 2024 Nahlásit Odesláno 7. října 2024 @elogaDíky! Tady vaření v polních podmínkách 1
Jone Odesláno 8. října 2024 Nahlásit Odesláno 8. října 2024 koleno čili schweinhaxe: 3 dny naložené a 7 hodin tažené + vejmrda a okurky 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se