Přejít na obsah

UPGRADE březen 2024

Doporučené příspěvky

Ahoj, provedl jsem upgrade fóra na nejnovější verze.

• Invision Community 4.7.16
  • Elastic Search 7.17.19

Aktualizace řeší nějaký bezpečnostní problém a přináší spoustu oprav drobných chybek, decentní množství nových funkcí a zlepšení výkonu. Detaily můžete zjistit v Release Notes (anglicky) - před dneškem jsme jeli na verzi 4.7.11.1.

Pokud by vám něco nefungovalo, hlašte prosím tady, pokusím se to napravit.

Řešení svépomocí: zkuste vymazat vyrovnávací paměť prohlížeče a povypínat jeho doplňky, případně zkuste zda chyba přetrvává v anonymním módu či jiném prohlížeči. Ujistěte se, že používáte rozumně aktuální verze prohlížeče a operačního systému.

Pokud uvidíte nějaký nepřeložený anglický popisek, napište prosím také sem - včetně kontextu (adresa / v jakém dialogu / při které akci), případně příjde vhod screenshot.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• adasek připnul téma
  • po měsících...

Dnes v noci jsem provedl konverzi MyISAM tabulek v databázi na modernější InnoDB formát.
Původně jsem měl v plánu společně s tím aktualizovat fórum na poslední verzi, nakonec jsem byl rád, že jsem to stihnul.

Konverze databáze by mohla vyřešit některé výkonnostní problémy a připravit půdu pro aktualizaci MySQL databáze.

• Like 2
  • Díky 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Na Pc to ide ako tak, aj keď dlhšie. Ale tapa od posledného upgradu vôbec nenačíta, ale že vôbec. Cez web na mobile tiež nič, asi 3 prehliadače stiahnuté, myslel som, že chyba je u mňa. Vidím, že nie. Niečo je zlé.

Odkaz ke komentáři

Sypu si popel na hlavu, protože to skutečně zavinil včerejší upgrade. Z changelogu Invision:

Citovat
  • Removed a MySQL 5.7 specific optimisation for loading content item with lots of comments.

Co udělám:

• Už jsem identifikoval kód který to je a mohu ho selektivně vrátit (použít jako plugin) čímž by se výkonnost měla dostat do předchozího stavu
  • Sepíšu přes Berta požadavek na upgrade na mysql8 (+ nějakou chytřejší konfiguraci), která by nám měla dost pomoct
Odkaz ke komentáři

Citovat
  • Už jsem identifikoval kód který to je a mohu ho selektivně vrátit (použít jako plugin) čímž by se výkonnost měla dostat do předchozího stavu

Plugin vytvořen a zapnut. Mělo by to zamezit pokračování těch problémů, co jsme pozorovali ve středu.
Samozřejmě ve špičce se může nějaká pomalost stále ještě objevit. Tomu by měly pomoct naše další kroky s upgrade databáze.

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...