Pozorovatel Odesláno 16. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2024 Přesně Pro mě 41 potápky OK. Cokoli bez lunety, tak raději 39 Zápěstí dle vyžranosti 18 až 18,5 cm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno 16. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2024 Před hodinou, Zmrzlinar napsal: Hele to má každý trochu jinak a taky záleží na šířce zápěstí. Já měl starší Conquesty v 39mm a nakonec šly, protože jsem usoudil, že mi jsou velké Divím se, že teď, když je tu trend menších hodinek, Longines nedělá u nových LC a LHC 39mm verze. Tak ono záleží hlavně na lug-to-lug parametru. I třeba Longines má Cnq 41mm (49,1) a 42mm chrono verze(50,2). Ale třeba Zulu 42mm má 49,4. Záleží i jak jsou udělaný nožičky pouzdra atd. Hlavně to chce zkusit, podle parametrů bych nevybíral na 100%. I větší hodinky pocitově můžou být menší a naopak… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jackie Treehorn Odesláno 16. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2024 Zajdi se podívat i do chronoshopu. Co mají v nabídce je pěkně vidět na jejich eshopu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 16. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2024 Ty new Conquesty vypadaj fakt cool, neznal jsem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno 16. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2024 před 30 minutami, Spongebob napsal: Ty new Conquesty vypadaj fakt cool, neznal jsem Měl jsem starý i tuto novou verzi a je o několik levelů lepší. Celý Longines jde nahoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex-Tempus Odesláno 16. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2024 @v.jirousekPoviem ti ako som to mal ja… prve vazne hodinky ktore som kupil boli TH Aquaracer. U mna to bolo k 41 narodeninam. Stali vtedy tusim okolo 2300 Eur. Chcel som Tudor Black Bay ktore boli asi o 30% drahsie, ale povedal som si ze nie som pripraveny tolko zaplatit za hodinky. Zobral som teda TAGy co sa mi vtedy zdalo ako akceptovatelny kompromis. Po cca 10 mesiacoch som ten Black Bay aj tak kupil, TAGy som prestal nosit a po dalsom roku som ich tu na fore predal a stratil asi 40%. Podla mna je lepsie sa hecnut, priplatit a kupit hodinky na ktore sa nebudes pozerat s pocitom ze to je kompromis. Som si isty ze podobnu story by ti tu zopakoval nejeden kolega… Moja rada je prehodnotit budget a zalovit vo vodach Tudor, Breitling mozno Longines. V kazdom pripade by som radil pred nakupom co najviac hodiniek realne vyskusat… a nie len to co sa ti zmesti do rozpoctu ale aj to co je drahsie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 16. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2024 Doporučuji se ještě nějakou dobu rozkoukávat, přemýšlet o vzhledu a pohonu. Nebo si kup do začátku jakékoliv levnější, třeba Citizen Tsuyosa a po čase se rozhodni co dál. Zjistíš jestli tě to baví a spoustu dalších souvislostí. Koupit napoprvé něco kolem 40 je docela risk, nemusí to úplně vyjít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
v.jirousek Odesláno 17. dubna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2024 Díky všem za odpovědi a názory. Musím říct, že jste mě docela nalomili a přemýšlím nad "luxusnějším" kouskem z druhé ruky. Popř. mě ještě zajímá váš názor na např. Parndorf, popř. jiný outlet v DA regionu - má smysl tam těch cca 300km z Prahy jet? Mívají tam zajímavý kousky za zajímavou cenu, anebo je to spíš vyloženě o stěstí, ve stylu 1 ze 3 návštěv to vyjde? Pochopil jsem, že zpravidla tam bývají výběhový kusy, kde už skončila výroba. Což mě nevadí. Ale pokud je tam sleva 10-15%, tak to taky za tu cestu úplně nestojí, i když mám benzín zadarmo. před 11 hodinami, sodekcz napsal: Koupit napoprvé něco kolem 40 je docela risk, nemusí to úplně vyjít. Úplně nevím, jak to myslíš. Vyberu si kousek, kterej se mi líbí, co by se na tom konkrétně mohlo nepovést? Že po pár dnech zjistím, že mi úplně nesedí, nenosí se dobře? To se samozřejmě může stát, ale to bych si pak ty dražší nemohl koupit nikdy, jak jinak to zjistím, než dlouhodobějším nošením? Jinak např. ty Casia jdou úplně mimo mě, nudný hodinky, bez ohledu na cenu. před 12 hodinami, Vortex-Tempus napsal: @v.jirousekMoja rada je prehodnotit budget a zalovit vo vodach Tudor, Breitling mozno Longines. V kazdom pripade by som radil pred nakupom co najviac hodiniek realne vyskusat… a nie len to co sa ti zmesti do rozpoctu ale aj to co je drahsie Breitling vůbec, to jsou pro mě designem páprdovský hodinky, přeplácaný, nic mi to neříká :-). Tudor na mě taky spíš působí usedlejším dojmem. Jsem už prakticky rozhodnutej vybírat z TH nebo Longines. Pokud při osobní návštěvě mě vyloženě nepřekvapí nějaký model od jiný značky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 17. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2024 Tak jsem to myslel. Vysypeš ranec a za dva měsíce nadšení vyprchá. Stát se to může a nebyl bys tady první ani poslední. Někdo hledá dýl, jiný do toho vpadne po hlavě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borin7 Odesláno 17. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2024 Já bych Ti doporučil zatím nic nekupovat a pomalu se tady rozkoukávat a ujasnit si co přesně chci a zajít si i na prodejnu pak vyzkoušet co ti sedí atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vortex-Tempus Odesláno 17. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2024 @v.jirousek Ohladne Parndorfu... mam to takmer pod oknami a dost casto tam chodim. Je to proste outlet... niekedy mas stastie a nevies co skor vybrat a inokedy zas nic. Momentalne su tam 3 serioznejsie hodinkove obchody... Outlet Breitling ma vacsinou velky vyber ukoncenych modelov a ceny su tak 20-30% pod retail. Naposledy som tam bol pred 3-4 tyzdnami a mali velmi slusnu ponuku aspon pre mna zaujimavych modelov.... Navitimer, Avanger, Superocean. Ale uz sa mi stalo aj to ze nemali naozaj nic. Breitling si ale zavrhol ako moc paprdovske s cim ja rozhodne nesuhlasim Outlet Hour Passion je fabricky outlet Swatch group. Predavaju Longines, RADO, Tissot, Hamilton a par inych. Zlavy maju niekdy az do 40-50% ale necakaj velky vyber zaujimavych modelov. Co mam odpozorovane tak od Hamiltonu, Tissot alebo Certiny sa tam vzdy najde nejaky pomerne zaujimavy pansky model. Co sa ale napriklad Longines tyka tak si nespominam ze by som tam videl nieco ine ako male damske quartz hodinky. Klenotnik Christ predava Baume & Mercier, Meistersinger, Maurice Lacroix a podobne... nikdy som u nich v obchode nebol. Najlepsi hodinkovy outlet v Parndorfe, Seiko bohuzial neprezil COVID Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milomac Odesláno 17. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2024 @Zmrzlinar @Pozorovatel Nechci polemizovat s jinými názory, je to o osobním pocitu a hlavně, jak tu někdo napsal, musí si hodinky nejlíp zkusit na ruku než něco koupí. Ty nové conquesty mají nožky kratší než ten předchozí model, já mám ruku něco přes 18 cm, měl jsem pouzdra většinou 42, 41, 40 a 38 mm (bez lunety) a u těchto jsem s velikostí pouzdra 41 na ruce spokojený. Původně před časem jsem chtěl tyhle, ale po zkoušce na ruce a díky černému cifru jsem řekl, ty ne, ty jsou na mě malé ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 17. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2024 Myslím, že nový conquesty budou ideální Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno 17. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2024 před 11 hodinami, v.jirousek napsal: Díky všem za odpovědi a názory. Musím říct, že jste mě docela nalomili a přemýšlím nad "luxusnějším" kouskem z druhé ruky. Popř. mě ještě zajímá váš názor na např. Parndorf, popř. jiný outlet v DA regionu - má smysl tam těch cca 300km z Prahy jet? Mívají tam zajímavý kousky za zajímavou cenu, anebo je to spíš vyloženě o stěstí, ve stylu 1 ze 3 návštěv to vyjde? Pochopil jsem, že zpravidla tam bývají výběhový kusy, kde už skončila výroba. Což mě nevadí. Ale pokud je tam sleva 10-15%, tak to taky za tu cestu úplně nestojí, i když mám benzín zadarmo. Úplně nevím, jak to myslíš. Vyberu si kousek, kterej se mi líbí, co by se na tom konkrétně mohlo nepovést? Že po pár dnech zjistím, že mi úplně nesedí, nenosí se dobře? To se samozřejmě může stát, ale to bych si pak ty dražší nemohl koupit nikdy, jak jinak to zjistím, než dlouhodobějším nošením? Jinak např. ty Casia jdou úplně mimo mě, nudný hodinky, bez ohledu na cenu. Breitling vůbec, to jsou pro mě designem páprdovský hodinky, přeplácaný, nic mi to neříká :-). Tudor na mě taky spíš působí usedlejším dojmem. Jsem už prakticky rozhodnutej vybírat z TH nebo Longines. Pokud při osobní návštěvě mě vyloženě nepřekvapí nějaký model od jiný značky. Jsi podle svých slov na začátku. Užij si to a v klidu v reálu vyzkoušej co nejvíc hodinek i ty klidně který ti podle obrázku úplně nezaujali. Neboj ono se to dostaví to ti tady každý potvrdí, ty pravý v ten okamžik ti to dají vědět. Ale užij si i tu cestu poznání od levnějších k dražšim kouskům. Vyber ty který se ti budou líbit nosit i když budeš mít třeba Omegy…a když ne tak je za rok prodáš a uděláš radost jinymu začátečníku. Jen můj osobní názor jako majitele 3ks TH, za mě TH ne, a pokud ano ne jako první hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
v.jirousek Odesláno 18. dubna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2024 před 11 hodinami, Humanzero napsal: Jsi podle svých slov na začátku. Užij si to a v klidu v reálu vyzkoušej co nejvíc hodinek i ty klidně který ti podle obrázku úplně nezaujali. Neboj ono se to dostaví to ti tady každý potvrdí, ty pravý v ten okamžik ti to dají vědět. Ale užij si i tu cestu poznání od levnějších k dražšim kouskům. Vyber ty který se ti budou líbit nosit i když budeš mít třeba Omegy…a když ne tak je za rok prodáš a uděláš radost jinymu začátečníku. Jen můj osobní názor jako majitele 3ks TH, za mě TH ne, a pokud ano ne jako první hodinky. Díky :-). Zaujala mě zejména ta tvá první věta, můžeš ji rozvést? Je to ve smyslu, že k TH jsi dozrál až postupně? Anebo že je to pro začátek příliš těžkej kalibr a je lepší začít na nižší úrovni a nebrat schody po třech? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno 18. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2024 Před hodinou, v.jirousek napsal: Díky :-). Zaujala mě zejména ta tvá první věta, můžeš ji rozvést? Je to ve smyslu, že k TH jsi dozrál až postupně? Anebo že je to pro začátek příliš těžkej kalibr a je lepší začít na nižší úrovni a nebrat schody po třech? Ale ber to s rezervou je to můj pohled:) začínal jsem hodinkami za pár stovek a s první “opravdové “ hodinky vlastně měli splňovat to co jsi popsal ty. A z několika důvodu to vyhráli made In Swiss. Pak už to bylo jen hledání….známá značka ale ne moc peněz protože v té době a i teď peníze utracim za víc koníčků. Vyhráli to staré Conquesty… 5let absolutní spokojenost. Ale jako u každého pokukuješ po dalším na střídání a ideálně něco jiného. A tak jako tebe zaujali mě TH. Fanoušek F1. Hubloty ne, TH jsou přeci jiná liga. Takže doma byli formule….ale upřímně mě bavili pá měsíců a nosil jsem zase Conquesty. Člověk časem zjistí jak jsou naleštená bída….pak si člověk řekne že je to výjimka a koupil jsem si TH Aquaracery… bohužel stejná a tak rozhodnutí tudy cesta nevede. Měl jsem na 14dni pujcené i Carrery a zjišťuji jsem že cesta TH je pro mě uzavřena. A při hledání dalších hodinek jsem náhodou našel nové Conquesty, které vypadali úplně nadherně. Takže hned cesta do Prahy zkouška a už mě měli Zkratim to, teď jsem spokojeným uživatelem Omega, ale k těm mě vedla postupná cesta. Tak tuhle cestu si uzij jen se vyvaruj zbytečných přešlapů, za mě třeba baterkový TH, nebo použitý první hodinky. Použitý si kup třeba Rolexky kde nedáš třeba 300t ale 180t. Kupovat použity třeba z 100 na 40 mi nedává smysl. To bych opravdu užíval a miloval nové Conquesty, které si sám ošoupeš:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommasini Odesláno 18. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2024 (upraveno) před 1 hodinou, Humanzero napsal: nebo použitý první hodinky. Použitý si kup třeba Rolexky kde nedáš třeba 300t ale 180t. Kupovat použity třeba z 100 na 40 mi nedává smysl. To bych opravdu užíval a miloval nové Conquesty, které si sám ošoupeš:) Uznávám, že je to tvůj názor a nijak ti ho nechci vyvracet ( a pominu ty Rolby, kde je to s cenama spíš naopak než jsi popsal)., Ale za mě zrovna u hodinek, kde právě to používání většinou znamená pár vlásečnic mi přijde naopak výhodné koupit z druhé ruky než nést ten největší propad z ceny nových hodinek. Zvlášť pokud tuším, že je budu časem chtít zase prodat. Ale je to můj názor a nikomu ho nenutím. Spíš jen jako pohled z druhé strany. Upraveno 18. dubna 2024 uživatelem tommasini Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pi3ta Odesláno 18. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2024 před 15 minutami, tommasini napsal: Uznávám, že je to tvůj názor a nijak ti ho nechci vyvracet ( a pominu ty Rolby, kde je to s cenama spíš naopak než jsi popsal)., Ale za mě zrovna u hodinek, kde právě to používání většinou znamená pár vlásečnic mi přijde naopak výhodné koupit z druhé ruky než nést ten největší propad z ceny nových hodinek. Zvlášť pokud tuším, že je budu časem chtít zase prodat. Ale je to můj názor a nikomu ho nenutím. Spíš jen jako pohled z druhé strany. Súhlasím, aj tu niekde vo vlákne niekto písal, že mal hodinky 5x na ruke a potom ich predal, a takýchto hodiniek je v inzerátoch plno, a aj tie hodinky na predajni sa skúšajú a sú viackrát na ruke, a outletové hodinky ležia v sklade možno v horších podmienkach ako u niekoho doma. Už o samotné DPH musia byť po ekonomickej stránke hodinky laacnejšie, lebo to sú peniaze štátu, ani predajcu, ani výrobcu, ani distribútora (ak tam nie je iná ekonomická veličina - dostupnosť RLX). A nech aj niečo poradím, tak v Prahe máš peknú limitku PD za dobru cenu v tvojom limite. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 18. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2024 před 29 minutami, tommasini napsal: Uznávám, že je to tvůj názor a nijak ti ho nechci vyvracet ( a pominu ty Rolby, kde je to s cenama spíš naopak než jsi popsal)., Ale za mě zrovna u hodinek, kde právě to používání většinou znamená pár vlásečnic mi přijde naopak výhodné koupit z druhé ruky než nést ten největší propad z ceny nových hodinek. Zvlášť pokud tuším, že je budu časem chtít zase prodat. Ale je to můj názor a nikomu ho nenutím. Spíš jen jako pohled z druhé strany. Naprosto souhlasim. Uz jsem podobnou zkusenost taky nekolikrat udelal, takze pro me hodinky nad 20k kupovat nove nedava smysl nebo to musi byt uz jo neco (a nebo teda ty Rolby). To si radsi chvilku pockam na nejakou fajn nabidku na second hand trhu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Humanzero Odesláno 18. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2024 před 42 minutami, tommasini napsal: Uznávám, že je to tvůj názor a nijak ti ho nechci vyvracet ( a pominu ty Rolby, kde je to s cenama spíš naopak než jsi popsal)., Ale za mě zrovna u hodinek, kde právě to používání většinou znamená pár vlásečnic mi přijde naopak výhodné koupit z druhé ruky než nést ten největší propad z ceny nových hodinek. Zvlášť pokud tuším, že je budu časem chtít zase prodat. Ale je to můj názor a nikomu ho nenutím. Spíš jen jako pohled z druhé strany. Tak nic trefnějšího než Rolex mě nenapadlo. Z mého okolí většina co mà Rolexy je má z druhý ruky, protože na nový nemá nebo nechce čekat nebo nechce dát tolik peněz. Jen jsem reagoval na konkrétní situaci kde to vypadá že dotyčný nebude točit hodinky a asi zamíří časem výš. Ale souhlas 10lidi 10názorů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se