MíraMíra Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 Zdravím mágové, nenašel jsem vlákno, který by se přímo věnovalo výběru vitamínů / doplňků stravy. Jasně, vím že ideálně jednou týdně kvalitní ryba, hodně zeleniny, ovoce ..., ale ne vždy je svět ideální, že. Takže sem tam bych rád doplnil, co tělo potřebuje doplňky stravy. Problém je v tom, že bych chtěl zvolit TO NEJLEPŠÍ, co se dá běžně koupit a teď babo raď. Na trhu je toho samozřejmě moře. Vždycky se mi tady dostalo dobré rady od lidí, co vědí o čem mluví a tak bych chtěl touhle cestou požádat o pomoc i tentokrát. Vím, že je tu například i řada doktorů a samozřejmě i spousta dalších lidí, kteří třeba řešili to samé. Myslím, že vlákno může být přínosem pro všechny. Co bych nerad, aby se to zvrhlo na nějakou formu "skryté reklamy" prodejců. Doufám, že pokud tu někdo takovej je, protentokrát si to odpustí. Pokud jsem špatně hledal a je tu někde už podobný vlákno, omlouvám se a prosím o nápravu. Díky všem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 před 13 minutami, MíraMíra napsal: Co tělo potřebuje doplňky stravy. To je špatně položená otázka. Ptej se: - co tělo potřebuje pro normální funkci: řekněme že to omezíme na makro a mikronutrienty - jakou formou to do sebe dostat: strava, doplňky, syntéza - co konkrétně potřebuješ ty: jak jíš, jak se hýbeš a co chceš doplňky řešit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 Já si beru vitamíny sebou pouze když jedu na cesty dělat do hor nebo do přírody nějaké ty vylomeniny a léta zobu Centrum. Dělají různé formule pro muže, ženy, starší lidi a tak... jinak když jsem doma, tak život doplňuji pouze céčkem, ale zase spíš čas od času, když se necítím fajnově, po nemoci a tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 Keďže mam autoinunitnu diagnózu, za tie roky som toho pohltal na kila. Vo vysledku môžem povedať, že oplatí sa dlhodobo C 1000mg denne (lipozomalne ci jak sa to pise) aj D aj iné podľa stavu človeka aj schusslerove soli aj aswaganda aj ... proste je to individualne. Nenašiel som univerzálny elixír zdravia. Treba skúsiť co vypada vhodne za základe veku, zdravotného stavu ... Momentálne uvažujem nad https://flow-nutrition.cz/en-sk/products/your-ultimate-flow Ale je to pálka. Nemáte niekto skúsenosti? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 Skáčete k řešení aniž byste znali problém. Mimochodem Centrum multivitamíny jsou docela navoněná bída, většina složek je tam v mizerně využitelné anorganické formě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 (upraveno) před 15 minutami, ivan_989 napsal: https://flow-nutrition.cz/en-sk/products/your-ultimate-flow Ale je to pálka. Nemáte niekto skúsenosti? Mám pocit že o tom psal nedávno Martin Žufánek na svým FB, byl tam i v komentáři slevovej kód od někoho, zkus dohledat. Od Flow Nutrition mám Mindflow sleep. Upraveno 10. května 2024 uživatelem ragu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 Před hodinou, ragu napsal: Mám pocit že o tom psal nedávno Martin Žufánek na svým FB, byl tam i v komentáři slevovej kód od někoho, zkus dohledat. Od Flow Nutrition mám Mindflow sleep. Lihovary Martin Žufánek? Alebo iný? Je ich tam asi 5 , nenašiel som to.. ty si s tým spokojný? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 před 5 minutami, ivan_989 napsal: Lihovary Martin Žufánek? Alebo iný? Je ich tam asi 5 , nenašiel som to.. ty si s tým spokojný? Jasně, tenhle Martin. Post: https://www.facebook.com/zufanek/posts/10233709324014435 Já jsem v půlce prvního balení Sleep 2.0 a zatím (ťukťuk) to vypadá funkčně, ale potřeba to používat dýl. Jejich cesta se mi líbí - využívat vědecký studie a stavět suplementy na rozumným poměru látek a kvalitní formě. Ale taky si za to nechají zaplatit. Objednával jsem s kódem PETR20 na 20% slevu, je to od Ludwiga z komentářů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 před 7 minutami, ragu napsal: Jejich cesta se mi líbí - využívat vědecký studie a stavět suplementy na rozumným poměru látek a kvalitní formě. Ale taky si za to nechají zaplatit Áno, to sa pozdáva aj mne. Ďakujem za odkaz a kupón. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 Problém je už na začátku. Existuje asi 90 přirozeně se vyskytujících prvků, které rostliny v různé míře vstřebávají a které skrze potravu získává člověk. Potřebujeme železo k přepravě kyslíku v krvi, vápník a fosfor pro zdravý růst kostí a zubů. Nedostatek zinku způsobuje neplodnost a ztrátu senzorické ostrosti, zpomaluje se vývoj mozku. Mnoho kovů má funkci katalyzátoru při tvorbě proteinů. Růst a reprodukce všeho živého závisí na dostupnosti a správné rovnováze minerálních prvků. Lidé berou vitamínové doplňky. Přitom by jsme měli všechny tyto potřebné prvky získávat prostřednictvím potravy. Lékař řekne máte nedostatek toho nebo onoho. Například vápníku, pijte mléko. Kráva spásá rostliny ze kterých získá vápník a ukládá jej do mléka. Rostliny žijí z půdy, odkud čerpají vše potřebné. Otázkou ovšem je: co když se v půdě nenachází potřebné minerály v dostatečném množství? Kvalita půd v rozvinutých zemích byla poškozena intenzivním zemědělstvím. Půdy jsou vyčerpané a mají nízký obsah minerálů a stopových prvků. Za posledních 80 let se snížil obsah minerálních látek v potravinách o 70 % . Dnes máme v potravě 30% minerálů oproti minulosti (době před moderním zemědělstvím) Rostliny pěstované na těchto půdách jsou sice podpořeny umělými hnojivy, ale jejich celková nutriční hodnota se neustále snižuje. (nutričně - nikoli kaloricky, ale ve smyslu obsahu stopových látek) S nástupem moderních postupů v zemědělství, zvláště pak v době 2. sv. války a v letech po ní, se začalo hnojit chemicky, bez zohlednění důležitosti minerálů. Zemědělci dnes běžně používají granulované hnojivo, v kterém je dusík, fosfor a draslík a které zaručí, že rostlina rychle vyroste. Tedy hnojí se N,P,K ale biogeních prvků je okolo 60 . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MíraMíra Odesláno 10. května 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 Super! Jsem rád, že se debata takhle rozvinula. Jasně, je mnoho věcí kolem a kolem. Moc proměnných a každej sme trochu jinej, ale každej si může najít svou cestu a tady inspiraci k ní. Jinak já vím, že ke zdraví vede nějakej zdravej životní styl a ne hltat vitamíny po kilech. Kvalitně spát / regenerovat, snažit se odbourat stres, vhodně načasováná vhodná strava, pitnej režim, pohyb atd., ale ne vždy to jde tak, jak by si člověk přál a věřím, že opravdu kvalitní doplňky stravy můžou být platným dílkem do téhle skládačky. Co bych právě chtěl, je koupit opravdu kvalitní produkt a rád si v tom nechám poradit. Je tu spousta chytrých lidí a mezi nimi třeba i profesionální sportovci, kteří určitě taky mají svoje zkušenosti. Budu rád ( a určitě i další ) hlavně za vyzkoušené, ověřené tipy, ale třeba i radu co hlavně, proč a jakou formou. Díky všem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 před 11 minutami, Jehlan napsal: Problém je už na začátku. Existuje asi 90 přirozeně se vyskytujících prvků, které rostliny v různé míře vstřebávají a které skrze potravu získává člověk. Potřebujeme železo k přepravě kyslíku v krvi, vápník a fosfor pro zdravý růst kostí a zubů. Nedostatek zinku způsobuje neplodnost a ztrátu senzorické ostrosti, zpomaluje se vývoj mozku. Mnoho kovů má funkci katalyzátoru při tvorbě proteinů. Růst a reprodukce všeho živého závisí na dostupnosti a správné rovnováze minerálních prvků. Lidé berou vitamínové doplňky. Přitom by jsme měli všechny tyto potřebné prvky získávat prostřednictvím potravy. Lékař řekne máte nedostatek toho nebo onoho. Například vápníku, pijte mléko. Kráva spásá rostliny ze kterých získá vápník a ukládá jej do mléka. Rostliny žijí z půdy, odkud čerpají vše potřebné. Otázkou ovšem je: co když se v půdě nenachází potřebné minerály v dostatečném množství? Kvalita půd v rozvinutých zemích byla poškozena intenzivním zemědělstvím. Půdy jsou vyčerpané a mají nízký obsah minerálů a stopových prvků. Za posledních 80 let se snížil obsah minerálních látek v potravinách o 70 % . Dnes máme v potravě 30% minerálů oproti minulosti (době před moderním zemědělstvím) Rostliny pěstované na těchto půdách jsou sice podpořeny umělými hnojivy, ale jejich celková nutriční hodnota se neustále snižuje. (nutričně - nikoli kaloricky, ale ve smyslu obsahu stopových látek) S nástupem moderních postupů v zemědělství, zvláště pak v době 2. sv. války a v letech po ní, se začalo hnojit chemicky, bez zohlednění důležitosti minerálů. Zemědělci dnes běžně používají granulované hnojivo, v kterém je dusík, fosfor a draslík a které zaručí, že rostlina rychle vyroste. Tedy hnojí se N,P,K ale biogeních prvků je okolo 60 . Jako jo a ne. Žiju v česku kde rozhodně nesvítí slunce celej rok a ryby nesnesu. Kde vezmu D3? Sportuju, mám v průmeru 2g Bílkovin na 1kg váhy - z čeho vezmu dostatek zinku? Kde seženu dostatek hořčíku? Doplňky stravy jsou v pohodě, ale je potřeba vědět co řešíš a proč. Pro sportovce je to téměř nutnost, tam se pohybuješ v jiných dávkách než DDD. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 před 5 minutami, MíraMíra napsal: Super! Jsem rád, že se debata takhle rozvinula. Jasně, je mnoho věcí kolem a kolem. Moc proměnných a každej sme trochu jinej, ale každej si může najít svou cestu a tady inspiraci k ní. Jinak já vím, že ke zdraví vede nějakej zdravej životní styl a ne hltat vitamíny po kilech. Kvalitně spát / regenerovat, snažit se odbourat stres, vhodně načasováná vhodná strava, pitnej režim, pohyb atd., ale ne vždy to jde tak, jak by si člověk přál a věřím, že opravdu kvalitní doplňky stravy můžou být platným dílkem do téhle skládačky. Co bych právě chtěl, je koupit opravdu kvalitní produkt a rád si v tom nechám poradit. Je tu spousta chytrých lidí a mezi nimi třeba i profesionální sportovci, kteří určitě taky mají svoje zkušenosti. Budu rád ( a určitě i další ) hlavně za vyzkoušené, ověřené tipy, ale třeba i radu co hlavně, proč a jakou formou. Díky všem OK, jednoduchý poučky: 1) je dobrý vědět k čemu jednotlivý vitamíny a minerály a případně makronutrienty slouží, v jakých dávkách a formách 2) Pokud se bavíme o vitamínech, je dobrý vědět, že některýma se můžeš předávkovat (rozpustné v tucích, např. D3) a některýma ne (rozpustný ve vodě, třeba C) 3) Pokud to nechceš moc řešit, můžeš slepě začít multivitaminem/multimineralem kterej obvykle umí doplnit DDD základních látek, bacha na formu - lepší jsou organické formy (citrát např) než anorg (oxid), ideál cheláty a lipzomální. Používám třeba Reflex Nexgen. 4) Je pár látek který obecně bývají deficitní nebo se hodí u nich přitlačit na dávce: Hořčík, Zinek, Omega 3 6 9, D3, u žen pak želeto, kyselina listová. Tady je pár věcí co mám doma. https://www.fitness007.cz/reflex-nexgen-60-kapsli-2-1-zdarma/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAq4KuBhA6EiwArMAw1CDEEHdTkcU2RSjH2Z0knoXqb91cZU9uJCc4GNmzCqMWSqKd_-7YhRoCS4sQAvD_BwE https://www.lekarna.cz/mollers-omega-3-s-citronovou-prichuti-250-ml/ https://www.lekarna.cz/prom-in-100-zinc-chelate-120-kapsli/ https://www.lekarna.cz/pharma-activ-lipozomal-vitamin-c-1000-mg-120-kapsli/ https://www.brainmarket.cz/vitamin-d-3/naturlabs-liposomalni-vitamin-d3-k2--30-kapsli/ https://www.lekarna.cz/prom-in-100-magnesium-bisglycinate-390-g-s-prichuti-citron/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAq4KuBhA6EiwArMAw1NbcvnHpu6vt2udWTpIvVVcwlsgEZnceeR15kWXm_Z3nCuqxHpOs7BoC4_MQAvD_BwE Tohle je extrémně zjednodušenej přístup. Ideální je samozřejmě vědět tvůj stav a co chceš řešit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 před 1 minutou, ragu napsal: Jako jo a ne. Žiju v česku kde rozhodně nesvítí slunce celej rok a ryby nesnesu. Kde vezmu D3? Sportuju, mám v průmeru 2g Bílkovin na 1kg váhy - z čeho vezmu dostatek zinku? Kde seženu dostatek hořčíku? Doplňky stravy jsou v pohodě, ale je potřeba vědět co řešíš a proč. Pro sportovce je to téměř nutnost, tam se pohybuješ v jiných dávkách než DDD. Beru základní myšlenku, že "hmota" z polí je víc o dodání kalorií než nutrientů. Jestli sportuješ, tak tam samozřejmě máš spotřebu různých věcí jinak než nesportovci. Doplňky občas beru brainmarket.cz ale snažím se si spíš hledat přirozené a čisté zdroje - např. jód který chybí naprosté většině lidí = vincentka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 @Jehlan Chápu ten přístup, reálně je to ale spíš o dobrým pocitu než o tom, že by jód ze suplementu byl horší. Vincentka se mi navíc ekluje. Pestrou stravu ale nahradit nejde, to je samozřejmě základ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek1307 Odesláno 10. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2024 Jen pro predstavu, takhle vypada moje svata ctverice... nebo spis trojice, Mentholka se nejí ani nepije Obcas do toho jeste vleti nejake cecko nebo horcik, kdyz je potreba. Nez jsem dosel az sem, tak jsem vyzkousel i jine moznosti, ale tohle uz si sedlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MíraMíra Odesláno 11. května 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2024 V 10. 5. 2024 v 17:01, ragu napsal: OK, jednoduchý poučky: 1) je dobrý vědět k čemu jednotlivý vitamíny a minerály a případně makronutrienty slouží, v jakých dávkách a formách 2) Pokud se bavíme o vitamínech, je dobrý vědět, že některýma se můžeš předávkovat (rozpustné v tucích, např. D3) a některýma ne (rozpustný ve vodě, třeba C) 3) Pokud to nechceš moc řešit, můžeš slepě začít multivitaminem/multimineralem kterej obvykle umí doplnit DDD základních látek, bacha na formu - lepší jsou organické formy (citrát např) než anorg (oxid), ideál cheláty a lipzomální. Používám třeba Reflex Nexgen. 4) Je pár látek který obecně bývají deficitní nebo se hodí u nich přitlačit na dávce: Hořčík, Zinek, Omega 3 6 9, D3, u žen pak želeto, kyselina listová. Tady je pár věcí co mám doma. https://www.fitness007.cz/reflex-nexgen-60-kapsli-2-1-zdarma/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAq4KuBhA6EiwArMAw1CDEEHdTkcU2RSjH2Z0knoXqb91cZU9uJCc4GNmzCqMWSqKd_-7YhRoCS4sQAvD_BwE https://www.lekarna.cz/mollers-omega-3-s-citronovou-prichuti-250-ml/ https://www.lekarna.cz/prom-in-100-zinc-chelate-120-kapsli/ https://www.lekarna.cz/pharma-activ-lipozomal-vitamin-c-1000-mg-120-kapsli/ https://www.brainmarket.cz/vitamin-d-3/naturlabs-liposomalni-vitamin-d3-k2--30-kapsli/ https://www.lekarna.cz/prom-in-100-magnesium-bisglycinate-390-g-s-prichuti-citron/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAq4KuBhA6EiwArMAw1NbcvnHpu6vt2udWTpIvVVcwlsgEZnceeR15kWXm_Z3nCuqxHpOs7BoC4_MQAvD_BwE Tohle je extrémně zjednodušenej přístup. Ideální je samozřejmě vědět tvůj stav a co chceš řešit. Díky, fajn nástřel. Je vidět, že o tom víš víc, než běžnej smrtelník. Nějakej názor na tyhle doplňky? https://www.aroha.cz/ Má smysl, co tam tvrdí, nebo jen sebevědomej marketing? Má někdo zkušenost? Díky všem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 11. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2024 před 9 minutami, MíraMíra napsal: Díky, fajn nástřel. Je vidět, že o tom víš víc, než běžnej smrtelník. Nějakej názor na tyhle doplňky? https://www.aroha.cz/ Má smysl, co tam tvrdí, nebo jen sebevědomej marketing? Má někdo zkušenost? Díky všem Špatný to není ale za mě nevhodný. Například magnesium Bisglycinate v jedné kapsli 1000mg látky z toho 200 hořčík. Já ho beru třeba několik gramů denně, tak si spočítej kolik by to bylo kapslí. Proto u některých vitamínů a minerálů doporučuju spíš sypkou formu, což jsem ti nalinkoval. Stejné tak olej z trescich jater spíš jako olej než kapsle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MíraMíra Odesláno 11. května 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2024 před 1 minutou, ragu napsal: Špatný to není ale za mě nevhodný. Například magnesium Bisglycinate v jedné kapsli 1000mg látky z toho 200 hořčík. Já ho beru třeba několik gramů denně, tak si spočítej kolik by to bylo kapslí. Proto u některých vitamínů a minerálů doporučuju spíš sypkou formu, což jsem ti nalinkoval. Stejné tak olej z trescich jater spíš jako olej než kapsle. Bezva, díky za rychlou a opět přínosnou odpověď. Osobně aktuálně nejsem aktivní sportovec, ( pokud se nepočítá náš skoro dvouletej, extra aktivní mrňous ), takže řeším prostě jen podporu imunity a obecně zdraví. Nemám žádný testy, kde bych věděl co chybí, nebo ne. Asi by bylo fajn jít trochu víc do hloubky a zjistit víc o sobě. Každopádně každej den je dost náročnej a podat pomocnou berličku v podobě vhodných doplňků určitě přijde vhod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 11. května 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2024 Super vlakno! Ja beru uz dlouho tento multivitamin a funguje minimalne jako placebo. https://www.foractiv.cz/nexgen-60-kapsli-2-1-zdarma/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwrvyxBhAbEiwAEg_KgvoDeaarSa1YXqJ8n0dS4dvav7dAY0HItmIy5aL45zj55EQwOa2BmBoCpcEQAvD_BwE Chtel bych nejake to magnezium na spanek. Bude pro me vhodne to co posilal @ragu? Ostatni poresim az pred zimou na imunitu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se