Přejít na obsah

Hodinky s “ nejlepší lumi “

Doporučené příspěvky

Ahoj mágové

Poradíte pls?  Jde mi hlavně o co nejvýraznější luminiscenci prostě ať to svítí 😏

Ideálně diver style, do 42mm 

už jsem měl několik hodinek ze swiss produkce, ale i  Seiko (Sumo, Želvy) ty jsou asi nej v lumi

preferuji mechaniku/automat, ale faktor lumi mě může přesvědčit i na quartz

moc díky za podněty

KPX

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyhle citizen jsem měl a žádná sláva, sice to nějak svítí, ale není tam kontrast mezi ruckama a cifernikem, pokud full lume tak spíš glycine, ty mají aspoň černé ručky.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

U mě mají nejlepší lumi Seika.

Tak mě napadá, jaká je vlastně životnost luminiscenční barvy? Má někdo nějakou reálnou zkušenost tj podle mě tak 10-15 let +

Odkaz ke komentáři

Komu přijde Seiko jako světluška, měl by fakt zkusit těch 16 vrstev Superluminovy u SWC, jinak samozřejmě Tudory, a ta Seika.

Odkaz ke komentáři

Za me: strasne zalezi, co od toho clovek ceka.
1. Aby tam toho svitilo co nejvic a vypadalo to huste.
2. Abych relativne snadno odecetl cas za tmy ve 3h rano.
3. Abych relativne snadno odecetl cas za sera nad ranem (5-6h).

Na bod 1 se zameruje hodne microbrandu, ruzne barvy lumi na hodinovce a minutovce, svitici luneta a dalsi prvky. Ze sve praxe mi v konecnem dusledku takoveto hodinky prisly ve tme jako hur citelne, protoze proste jak tam toho sviti moc, tak trva dele se zorientovat.

Bod 2 - tady je ideal mit velke rucky s vetsi plochou lumi vrstvy, ktera zaruci dobrou citelnost casu. Jina alternativa jsou treba military hodinky, ktere maji byt za cil hlavne citelne. Tj snadno rozlisitelne rucky a na indexech jen male body. Klasika treba neco od CWC. Dalsi alternativou jsou hodinky s tritiovyma trubkama, kdy svitivost tritia bude po nekolika hodinach ve tme vzdy lepsi jak lumi.

Bod 3 - tady zalezi hodne na kvalite dane lumi, ale casto je to spis o kontrastu rucek a cifru, pripadne to, jake hazou odlesky, protoze pri tomto use case casto uz lumi vrstva neni videt svitit. Z praxe treba GS s rucickama bez lumi jsou v tuto chvili citelnejsi nez hodinky s lumi, ktera uz nesviti a zaroven rucky splyvaji s cifrem.

Pozor, reklamni blok!
Ne vsechny use cases jdou zkombinovat, ale treba skvele na to jsou prave hodinky od Luminox s tritiovyma trubkama. Cerny cifernik, bile kontrastni rucky, ruzne barvy trubek. Vypada to huste a cas se da odecist prakticky kdykoliv. Hledejte ve svem prodejnim vlakne ;)
Konec reklamniho bloku :D

Odkaz ke komentáři

Všem velice děkuji za informace, 

tritium jsem zavrhl už dřív; měl jsem par kousku od Vostok Europe a např Anchar po 13 letech už nesvítí.

s ohledem na finance je Seiko opět ve hře

Diky Vám

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...