Přejít na obsah

Proč má Rolex lepší sportovní modely než Grand Seiko.

safi

Doporučené příspěvky

před 45 minutami, ATOM napsal:

Pamatujete na tyhle ? Pecka. Strojek fajn, velikost akorat, WR 100, takove fajn univerzalky...

IMG_8173.jpeg

Ty se mi hodně líbí, jediné z čeho bych měl trochu obava je servisovatelnost Credorů v ČR. Ale i tak bych do nich nejspíš šel...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 2. 8. 2024 v 8:47, safi napsal:

Proč nemá Grand Seiko rozumně nositelné sportovní modely: 

• Průměr 40-41 mm.
  • Super luminiscence na všech 11/12 indexech.
  • Keramická luneta. 
  • Tloušťka 11 mm.
  • 200m vodotěsnost 

Tato kombinace v portfoliu neexistuje. I baterkové SBGN021 s keramickou lunetou mají 13,1mm tloušťku. 

Proč? Proč jediné použitelné GS na výlety atd jsou historické SBGF modely? 

Pěkné zadání! Trochu mi to připomíná, když jsem kdysi hledal (a nenašel) tenké chronography za rozumnou cenu. Obecně mi přijde, že v dnešní době nejspíše u sportovních modelů tolik nefrčí tenké pouzdro. Přitom oba ikonické modely sportovních modelů (Royal Oak i Nautilus) tenké jsou, ale nejspíše i kvůli tomu nemají těch 20ATM. :)

Přemýšlím i nad konkrétním use case hodinek podle tebou zadaných parametrů. Víc jak 10ATM totiž reálně využiješ pouze ve vodě, při ponorech. Když už se potápíš, tak potřebuješ mít hodinky dostatečně robustní, aby si mohl i ve ztížených podmínkách využít například lunetu, což je zase v rozporu s definovanou tloušťkou.
Fajn, je pravda, že i v případě WR 10ATM nyní GS nenabízí nic s tlušťkou do 11mm, ale tam je to opět tím, že tenké hodinky jsou spíše už oblekové, u kterých se nepočítá s potřebou vyšší WR. Zkrátka začarovaný kruh. :) Celkově se tak domnívám, že v GS nevidí potřebu takový model vyrábět, protože nezaznamenali na trhu po něčem takovém poptávku.

Čistě ze zajímavosti - které aktuálně vyráběné hodinky tyto parametry splňují u jiných výrobců?

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Hledám nějakou GS obdobu Chopard Alpine Eagle. Stejně vymazlený číselník jako má GS, Slušná luminiscence. Super strojovna (3 dny ) rozumná velikost. Tloušťka pod 10mm. 

alpine.jpg.03c6e79c1ab25954974aa3424d0c8271.jpg

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Locky napsal:

Pěkné zadání! Trochu mi to připomíná, když jsem kdysi hledal (a nenašel) tenké chronography za rozumnou cenu. Obecně mi přijde, že v dnešní době nejspíše u sportovních modelů tolik nefrčí tenké pouzdro. Přitom oba ikonické modely sportovních modelů (Royal Oak i Nautilus) tenké jsou, ale nejspíše i kvůli tomu nemají těch 20ATM. :)

Přemýšlím i nad konkrétním use case hodinek podle tebou zadaných parametrů. Víc jak 10ATM totiž reálně využiješ pouze ve vodě, při ponorech. Když už se potápíš, tak potřebuješ mít hodinky dostatečně robustní, aby si mohl i ve ztížených podmínkách využít například lunetu, což je zase v rozporu s definovanou tloušťkou.
Fajn, je pravda, že i v případě WR 10ATM nyní GS nenabízí nic s tlušťkou do 11mm, ale tam je to opět tím, že tenké hodinky jsou spíše už oblekové, u kterých se nepočítá s potřebou vyšší WR. Zkrátka začarovaný kruh. :) Celkově se tak domnívám, že v GS nevidí potřebu takový model vyrábět, protože nezaznamenali na trhu po něčem takovém poptávku.

Čistě ze zajímavosti - které aktuálně vyráběné hodinky tyto parametry splňují u jiných výrobců?

Myslim ze neni problem vyrobit hodinky tenke a zaroven poradne vodotesne, viz treba Nomos Club 300m, tloustka 10mm.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, safi napsal:

Hledám nějakou GS obdobu Chopard Alpine Eagle. Stejně vymazlený číselník jako má GS, Slušná luminiscence. Super strojovna (3 dny ) rozumná velikost. Tloušťka pod 10mm. 

alpine.jpg.03c6e79c1ab25954974aa3424d0c8271.jpg

Rozumím. Ideálně ještě i ta keramická luneta a poloviční cena, než mají Chopardy. :)

Mno, opravdu si myslím, že Grand Seiko nevnímá po takovém modelu poptávku, proto je nevyrábí a zařízli řadu SBGF. Možný následovník možná vzejde z aktuální řady SBGP, kde ale schází ta lumi oproti SBGF a luneta, oproti zadání vlákna.

Odkaz ke komentáři

před 18 minutami, ATOM napsal:

Myslim ze neni problem vyrobit hodinky tenke a zaroven poradne vodotesne, viz treba Nomos Club 300m, tloustka 10mm.

Nerozporuji, že to technicky možné je. Jen si nejsem schopen vybavit aktuálně vyráběný model (od libovolného výrobce), který by měl tloušťku kolem 11mm, WR aspoň 10-20ATM, lumi na indexech a keramickou lunetu.

Nejblíž mě napadají Christopher Ward Trident PRO/GMT, ale i ty mají 11,5mm...

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Locky napsal:

Nerozporuji, že to technicky možné je. Jen si nejsem schopen vybavit aktuálně vyráběný model (od libovolného výrobce), který by měl tloušťku kolem 11mm, WR aspoň 10-20ATM, lumi na indexech a keramickou lunetu.

ajo ta luneta vlastne...

Seiko ma sikovny model v solar verzi SNE569P1. Ty maji paradni rozmery. Udelat neco podobneho v GS verzi a pecka hodinky. :)

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Locky napsal:

Nemusí být tak tenké jako Chopardy.

Každopádně už vím, jaký GS model řeší můj problém. A je v souladu s původním zadáním: 44,5 x 16,8 mm.😂😂😂

IMG_9748.jpeg.fa4f4b2f0b6578ae0d19eae7fa2a1842.jpeg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...