Jehlan Odesláno 11. června Autor Nahlásit Odesláno 11. června před 14 minutami, geometr napsal: No tak to mi připomnělo tenhle: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Castro se narodil 13.Srpna 1926. K jeho stým narozeninám USA stíhá uštědřit rituální poliček
Humanzero Odesláno 11. června Nahlásit Odesláno 11. června Společnost Intel (INTC) Navázala partnerství s japonskou výrobní legendou, společností Hitachi (HTHIY). Dvojice identifikovala pět strategických oblastí, na které se zaměří: slévárenské nástroje, kvantové výpočty, optimalizace energie, zakázkové křemíkové aplikace a aplikace edge-AI a automatizace výroby. „Přicházející vlna fyzické umělé inteligence promění průmyslovou výhodu naší ekonomiky prostřednictvím nových pokroků v robotice, autonomních strojích a dalších zařízeních s umělou inteligencí,“ řekl generální ředitel společnosti Intel, Lip Bu-Tan. Zatímco současná optimistická teze ohledně Intelu se točí kolem jeho procesorů, optimismus se projevuje i ve fyzické AI. Úhel pohledu fyzické AI se konkrétně týká procesorů Intel Core Ultra Series 3, které byly představeny na veletrhu CES 2026 a vývojářům podnikové robotiky se začaly vážně věnovat od veletrhu COMPUTEX 2026. Postoj Intelu je v tomto ohledu takový, že spojení Core Ultra Series 3 s novým frameworkem OpenVINO Physical AI poskytuje jednotný hardwarový a softwarový stack, který snižuje celkové náklady na vlastnictví a zlepšuje efektivitu kódu ve srovnání s duálními výpočetními systémy, které historicky zatěžovaly nasazení robotů. Společnost také předložila benchmarky. Intel tvrdí, že oproti procesorům Nvidia (NVDA) Jetson AGX Orin a Jetson Thor T5000 má oproti středně velkým úlohám typu vizuální jazyk a akce výhody v oblasti nákladů, výkonu a hodnoty, ačkoli tato srovnání pocházejí z vlastních testů Intelu a měla by být interpretována odpovídajícím způsobem. Je pozoruhodné, že 130 společností nyní testuje nebo nasazuje aplikace na procesorech řady Series 3 od Intelu, což je konkrétní včasný signál. Celkově v porovnání se společností Nvidia (NVDA) – která vlastní narativ fyzické umělé inteligence prostřednictvím svých robotických modelů GR00T a platformy Jetson – je Intel důvěryhodným vyzyvatelem, ale stále vyzyvatelem. Společnost Intel také představila Physical AI Studio spolu s OpenVINO Physical AI jako součást své sady Robotics AI Suite, která vývojářům poskytuje nástroje pro sběr dat, doladění modelů, optimalizaci, kvantizaci a export předem ověřených modelů připravených k nasazení. Všechny tyto vývoje jsou však v základní fázi a bude zajímavé, zda Intel dokáže generovat významné příjmy s udržitelnými maržemi.
Humanzero Odesláno 11. června Nahlásit Odesláno 11. června Ve čtvrtek se objevily zprávy, že významné japonské finanční instituce, včetně Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., se zúčastní strategické spolupráce mezi společností NEC Corp. a americkým startupem Anthropic. V rámci spolupráce oznámené v dubnu se společnosti NEC a Anthropic snaží společně vyvíjet služby umělé inteligence přizpůsobené pro operace ve finančním, výrobním a místním sektoru. Kromě Sumitomo Mitsui Financial se očekává, že se k iniciativě připojí i velké pojišťovací a cenné papíry ve snaze o spolupráci na bezpečnostních opatřeních a finančních službách pro zákazníky s využitím umělé inteligence. Výkonný model umělé inteligence společnosti Anthropic, Claude Mythos, vyvolal obavy, že by mohl být použit k provádění kybernetických útoků, zejména ve finančním sektoru. Předpokládá se, že tři japonské megabanky – MUFG Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corp. a Mizuho Bank – získaly přístup k modelu Claude Mythos. Ti, kteří se připojují k projektu NEC-Anthropic, si kladou za cíl dále zvýšit bezpečnost svých systémů. NEC teď za dobrou cenu...
Kotlick Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června před 14 hodinami, Prochy68 napsal: Já mám teda jen xtb, ale normálně tam přikládám ten jejich Excel a pdfko ať si poradí. Já mám eToro a XTB. XTB 3 účty, CZK, EUR, USD. Takže jsem to protáhnul Taxomatem, což bylo super a přikládal jsem tam tu jejich sjetinu. Po prvním telefonátu jsem jí poslal znovu tu sjetinu z Taxomatu a dodělal tam kontingent na dividendu a daň podle zemí. No paní to holt nepobrala, ale zase se jí to líbilo
Prochy68 Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června před 20 minutami, Kotlick napsal: Já mám eToro a XTB. XTB 3 účty, CZK, EUR, USD. Takže jsem to protáhnul Taxomatem, což bylo super a přikládal jsem tam tu jejich sjetinu. Po prvním telefonátu jsem jí poslal znovu tu sjetinu z Taxomatu a dodělal tam kontingent na dividendu a daň podle zemí. No paní to holt nepobrala, ale zase se jí to líbilo To vis, nejvetsi podvodnici to maji vzdycky krasne zpracovany 1
Kotlick Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června před 30 minutami, Prochy68 napsal: To vis, nejvetsi podvodnici to maji vzdycky krasne zpracovany Amen to that! Krásný barevný powerpoint je víc než suchá nudná pravda... aneb jak říkal bráchův trenér v dorostu, když si kluci gelovali vlasy před zápasem: Nemusíš být dobrej, hlavně že si pěknej... 1
Kotlick Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června Stránky Investing.com furt padají... Asi řádnej traffic..
Prochy68 Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června Tak jsem zobnul za 163 spsx a teď nevím co s tím
Humanzero Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června před 37 minutami, Prochy68 napsal: Tak jsem zobnul za 163 spsx a teď nevím co s tím Asi prodat
Prochy68 Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června (upraveno) Plus 7% a šlo to ven , ale bylo to za drobky takže žádnej velkej vejvar Upraveno 12. června uživatelem Prochy68
Prochy68 Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června Já vám dám Rolex https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/spacex-firmy-vstup-burza-hodinky-auta-ferradi-burza.A260612_112652_eko-zahranicni_jla
Humanzero Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června Před hodinou, Prochy68 napsal: Plus 7% a šlo to ven , ale bylo to za drobky takže žádnej velkej vejvar Jednou budeš vzpomínat v memoárech
Jehlan Odesláno 12. června Autor Nahlásit Odesláno 12. června Před hodinou, Prochy68 napsal: Já vám dám Rolex https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/spacex-firmy-vstup-burza-hodinky-auta-ferradi-burza.A260612_112652_eko-zahranicni_jla Chubb Limited (CB) ?
Humanzero Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června před 1 hodinou, Jehlan napsal: Chubb Limited (CB) ? není to drahý? 1
geometr Odesláno 12. června Nahlásit Odesláno 12. června Článek k indexům a indexovým fondům v souvislosti s IPO SpaceX: https://www.morningstar.com/funds/spacex-ipo-how-index-funds-are-adapting 1 1
Humanzero Odesláno 15. června Nahlásit Odesláno 15. června Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Kotlick Odesláno 15. června Nahlásit Odesláno 15. června Zavřel jsem ROKU, těch posledních 20% bylo super k tomu co už tam bylo. Bude fůze s FOX, tak uvidíme kam to vyklesá a když tak znovu nastoupím už v menším objemu.
geometr Odesláno 15. června Nahlásit Odesláno 15. června Jako jo, pěkný to je zatím. A to nemám rád pondělí
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se