miguel Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června Co poviete na "spanilu jazdu" CSG? Kolko ste na tom stratili? 1
Humanzero Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června před 9 minutami, Jehlan napsal: Mě štve, že tenhle systém vychovává lidi k tomu, aby žili od výplaty k výplatě a nebo z dávek, protože co našetří, po tom stát okamžitě pošilhává. Do toho EU snaha o ztížení vlastnictví nemovitostí = bydlení ve svém. Celková snaha o prodražení nemovitostí nesmyslnými normami ( všichni víme, co si lidé stavěli dřív, často jen vepřovice a dřevo a tam, kde jim patřil pozemek nebo povolil, jako svým zaměstnancům, velkostatkář.) Dnes si nemůžeš ani oplotit pozemek, chráníce jako správný hospodář svůj majetek před bezprizorní faunou, aniž by ti nestál u dveří úřední blb s zdviženým ukazováčkem. Napřed si mají udělat pořádek ve výdajích a pak můžou říkat, že jim chybí ( což pochybuji a byl-li by ten přezkum výdajů poctivý, ještě mohou snížit daně.) Přitom si tihle myslitelé protiřečí, protože vlastní bydlení je neustálé několikanásobné danění....pozemek, stavební materiál, práce, daň z nemovitosti, platby za povinnou údržbu nemovitosti atd+samozřejmě státní úředníci s razítky, které platí výdělečná část státu. 1
Humanzero Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června před 1 minutou, miguel napsal: Co poviete na "spanilu jazdu" CSG? Kolko ste na tom stratili? nesmíš to brát z pohledu pár měsíců....IPO up raketa je výjimka 1
wawrik Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června Tak znižovanie daňového zaťaženia práce a naopak vyššie zdaňovanie zisku z investícií je IMHO správna cesta, pretože súčasné nastavenie nemotivuje ľudí pracovať, ale investovať. A človek, čo nepracuje, nevytvára pridanú hodnotu. Tiež nie je pravda, že tie peniaze už boli zdanené – v princípe sa predsa zdaňuje zisk z investície, nie celý objem. V CZ to taký problém nie je, ale na Slovensku je zdanenie práce úplne extrémne, myslím, že sme na jednom z posledných miest v rámci EÚ, ak nie úplne poslednom... I miestnych daniach by sa tiež dalo veľmi dlho debatovať, ale to už je čistý offtopic... 2
Humanzero Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června (upraveno) před 13 minutami, wawrik napsal: Tak znižovanie daňového zaťaženia práce a naopak vyššie zdaňovanie zisku z investícií je IMHO správna cesta, pretože súčasné nastavenie nemotivuje ľudí pracovať, ale investovať. A človek, čo nepracuje, nevytvára pridanú hodnotu. Tiež nie je pravda, že tie peniaze už boli zdanené – v princípe sa predsa zdaňuje zisk z investície, nie celý objem. V CZ to taký problém nie je, ale na Slovensku je zdanenie práce úplne extrémne, myslím, že sme na jednom z posledných miest v rámci EÚ, ak nie úplne poslednom... I miestnych daniach by sa tiež dalo veľmi dlho debatovať, ale to už je čistý offtopic... A zeptám se podle tvé logilky. Nebudu mít zaměstnanecký poměr, nebudu platit zdravotní, sociální pojištění, nebudu OSVČ, nebudu platit daně a nebudu tedy vytvářet přidanou hodnotu. Ale budu investovat. Můžeš mi říct, kde vezmu ty peníze na investice? Nebo na to půjdeme třídně a dělník co ho vykořistí zaměstnavatel si může poslat 20EUR měsíčně do ETF a nebude to muset eventuálně danit? Ale když si někdo vydělá 2mil za rok a nakoupí akcie a za pět let je prodá se ziskem 1mil tak ho osolíme třídně 50% daní, aby bylo na jízdné zdarma pro důchodce? Upraveno 24. června uživatelem Humanzero
wawrik Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června Nechápem úplne ten tón ani zmysel otázky, ale OK – výhra, predaj nemovitosti, dedičstvo...
Humanzero Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června (upraveno) to jsem psal v příspěvku výše....vyjímky...takže se bavíme o vyjímce, že někdo vyhraje v loterii a nevytváří hodnoty. Každá výhra se daní. Prodej nemovitosti....zase daň, nehledě na to, že při stavbě nemovitosti bylo xkrát daněno a zaplaceno. Dědictví, i tam se odvádí daň notáři. Znova peníze nerostou na stromě. Takže pracující lid zahájí veřejný lynč výherců čehokoliv, prodejců nemovitostí a všech co něco zdědili, protože okrádají stát a pracující Upraveno 24. června uživatelem Humanzero
Prochy68 Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června před 51 minutami, miguel napsal: Co poviete na "spanilu jazdu" CSG? Kolko ste na tom stratili? -52,3, ale ja to neberu jako ztratu
Humanzero Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června Právě teď, Prochy68 napsal: -52,3, ale ja to neberu jako ztratu já vím, tebe to vzrušuje já -24, ale v portfoliu jsou to drobný. 1 1
Prochy68 Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června před 2 minutami, Humanzero napsal: já vím, tebe to vzrušuje já -24, ale v portfoliu jsou to drobný. ja tam mam taky drobny, ale porad nejak prikupuju a lehce trejduju kdyz to vyjimecne jde chvilku nahoru
wawrik Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června před 10 minutami, Humanzero napsal: takže se bavíme o vyjímce, že někdo vyhraje v loterii a nevytváří hodnoty. Každá výhra se daní. Prodej nemovitosti....zase daň, nehledě na to, že při stavbě nemovitosti bylo xkrát daněno a zaplaceno. Dědictví, i tam se odvádí daň notáři. Znova peníze nerostou na stromě. Neviem, o čom sa bavíš ty, ja som písal, že správne je v prvom rade znižovanie daní z práce. Dane z investícií vedia byť občas nulové, pokiaľ si to človek vie ukočírovať – a to si vedia väčšinou ľudia, ktorí už dostaok peňazí majú a vedia „optimalizovať“. Ľudia, čo žijú od výplaty k výplate, sú často tak zahltení prácou, že na to nemajú kapacitu. Časovú, finančnú (na zaplatenie odborníka), a občas ani mentálnu. Okrem iného to vedie k roztváraniu nožníc majetkovej nerovnosti. Že naše vlády (myslím SK a CZ) sú v prvom rade rozhadzovační kreténi bez štipky zodpovednosti je úplne iná vec, voči tomu nemám ani pol slova námietky. Ale štruktúra daňových príjmov je na Slovensku úplne desivá, a priamo vedie k tej životnej úrovni, ktorá tam vládne. Je lepšia, ako vo väčšine (chudobného) sveta, ale nie je tak dobrá, ako by za tie peniaze mohla byť. Koniec offtopicu.
Humanzero Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června před 45 minutami, Prochy68 napsal: ja tam mam taky drobny, ale porad nejak prikupuju a lehce trejduju kdyz to vyjimecne jde chvilku nahoru bereš COLTCZ? pod 900 je to pro mě zajímavý...uvidím do valná hromada...
Prochy68 Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června Právě teď, Humanzero napsal: bereš COLTCZ? pod 900 je to pro mě zajímavý...uvidím do valná hromada... Musel bych neco prodat a nejak me ted nenapada co zrovna.
Humanzero Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června Qualcomm se chystá získat startup zabývající se umělou inteligencí Modular za přibližně 3,92 miliardy dolarů s cílem posílit své schopnosti v oblasti umělé inteligence a cloud computingu. Tento krok, spolu s jednáními o potenciální dohodě o čipech se společností ByteDance, umožňuje Qualcommu expanzi za hranice tradičního trhu se smartphony. Analytici zdůrazňují expanzi společnosti Qualcomm do segmentu umělé inteligence a zakázkového křemíku jako klíčovou pro dlouhodobý růst, přičemž tržby pohánějí segmenty automobilového průmyslu a internetu věcí. QCOM jedna z nepřepálených firem do AI 1
petr_cha Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června držím palce, já z BTC pomalu střízlivím, nechám to jinýmTak slo to rychle :-) opet jsem byl moc nedockavy.. :-(Kus portfolia do btc je myslim stale platne..
Humanzero Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června (upraveno) před 20 minutami, petr_cha napsal: Tak slo to rychle opet jsem byl moc nedockavy.. Kus portfolia do btc je myslim stale platne.. za mě BTC by něco nového, žádný dozor, skrytá identita, přidat se ke spolku ajťáků a bořit zaběhlý finanční korporát....nic z toho pro mě neplatí, je to všude, kupuješ EFT, nabídne ti to kdejaká aplikace, registrace jak když zakládáš účet v bance, a i korekce jde se "systémem" Ale každý podle svého Upraveno 24. června uživatelem Humanzero 2
Kotlick Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června před 7 hodinami, Humanzero napsal: Nechápu jak může tahle matrona s komunistickým myšlením dělat na finanční správě....Ona si asi myslí, že investovaný peníze do např. akcii si asi kopeme na zahradě, nebo trháme ze stromu? Chápe vůbec, že ty peníze před tím už byli (až na malý výjimky) zdaněný?? A když je tak blbá, tak ten kdo dělal rozhovor by to měl vědět. Ve výsledku oba tomu nerozumí. Jakože by si Alenka přivedla někoho chytrýho aby jí do toho kecal... no to by tak hrálo... potřebují otroky, co budou plnit příkazy a moc se neptat. Prostě nabereš patolízaly, kariéristy, anální alpinisty, bez páteře, ideálně blbce co za prachy a funkci podepíšou každý papír co jim dáš. V mé první práci koncem 90. let jsme měli také takového jednoho pana ředitele. Byl študovanej, Ing. ale blbej jak tágo. Dostal Audi 100, ředitelskou funkci, kancl a chodil tam jak do houslí. Vždycky když přišel, tak měl na stole 5-6 podpisových knih plných papírů. Vše to podepsal a zase šel. Po 3 letech ve funkci byl najednou na útěku s celou rodinou. A asi nejen před policií.
Humanzero Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června Společnost Nokia Oyj (HLSE:NOKIA) rozšířila svou spolupráci se společností Amazon Web Services na vývoji cloudově optimalizovaných autonomních telekomunikačních sítí řízených umělou inteligencí. Společnost prohlubuje integraci s modely umělé inteligence Gemini od Google Cloud pro specifické případy automatizace v telekomunikačních technologiích. Nokia a Databricks společně představily jednotnou datovou platformu navrženou pro podporu analýzy v reálném čase pro síťové operace řízené umělou inteligencí. Tato partnerství jsou podpořena reálnými nasazeními konceptů a rostoucí knihovnou agentních funkcí umělé inteligence pro operátory. Udělal jsem vstupní pozici 1
Kotlick Odesláno 24. června Nahlásit Odesláno 24. června Koupil jsem dneska Micron na 1040$ a čekám .... už se to pomalu sune nahoru. 1 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se