Maxel Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 (upraveno) Kua, na Kodi jsem taky spoléhal a teď čtu, že to na Roku nerozběhnu. Myslel jsem, že to jede na robotovi a hovnajs, je to vlastní Roku systém. Hmmm, tak to je blbý.Kdybys zjištil od šváry, co to bylo za krabičku, budu vděčný Ještě jsem náhodou zabrousil na Amazonu do sekce Streaming Media Players a je tam docela dost různých Android-krabiček. Máte s tím někdo zkušenost?Když se oprostím od velikosti, možná by to taky bylo řešení. Třeba něco jako tohle:https://www.amazon.com/TICTID-Chipset-Quad-Support-Ultra-Fast-Streaming/dp/B01JP0VBT4/ref=sr_1_38?s=tv&ie=UTF8&qid=1484121659&sr=1-38 @RPi: Jak to ovládáš, nějakou wireless klávesnicí/myší? Upraveno 11. ledna 2017 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Tvá TV v ložnici nemá síť a neumí přistupovat na DLNA? Díky všem za své kousky! Ještě bych měl jeden dotaz, z trochu jiného IT-soudku. Občas se s ženou neshodnem na programu večerní TéVé (Ordinace všeho druhu a podobný výkvět fakt nedávám), a tak mě napadlo pořídit "něco", co bych připojil k TV v ložnici a mohl z toho bezdrátem přistupovat (přes vlastní řešení, nebo Kodi / Plex) na NAS / MMC, kde mam zásobu filmů a serošů. Jediný nadstandardní požadavek "toho", a proto se i ptám, je velikost - televize je přivrtaná na zdi, kolem žádný poličky, apod. a proto by to mělo být ideálně tak, že se ta věc zapojí do HDMI portu a tam může zůstat. Napadlo mě Raspberry Pi, jenže 3. generace co jsem koukal už má extra zdroj (třeba to měly všechny, nvm) a já bych raději, kdyby se to dalo napájet z USB televize ; plus zrovna malé to v krabičce taky už neni. Apple TV by byla fajn, už mam jednu v obýváku, ale zas - kam s tim, kabel do sítě, atd. Takže něco jako Chromecast, Amazon Fire TV stick, apod. Možná jsem si odpověděl, ale třeba Vás napadně něco lepšího Díkes! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Tvá TV v ložnici nemá síť a neumí přistupovat na DLNA? Právě, že nemá. Je to starší ledka Philips a do ložnice jsem to neřešil. No a teď se mi nechce kvůli filmu jednou za iks pořizovat nová. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Od švagra zjistím Pokud má něco Android, mělo by tam jet Kodi, takže jinou krabičku bys použít mohl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 11. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2017 Tak švagr se vymáčkl s dovolením bez úprav: domnivam se, ze RPi je na ucely Kodi na houby hlavne kvuli HEVC ... takze jsem nasel nahradu...nyni bezim *WeTek Play 2* ... objenano primo na jejich strankach, jsou to Slovinci, dorazilo za par dni http://wetek.com/product/wetek-play2 (edited)vzal jsem si verzi s DVB-T/T2 tunerem, v pripade S/S2 neni kam dat kartu, takze se musi najit reseni at uz na sdilene (kradene) klice nebo to tam dostat z nejake usb ctecky ... nikde se o tom nechcou bavit, pac je to piracyBezi tam Android a pod nim kde co, klidne i Kodima to dualboot a lze tak nabootovat do LibreELEC, ktery ma na to build (oficialne OpenElec, ale ten jak vime umira)je ale moznost i flashnout NAND, coz jsem udelal, takze tam mam pouze LE ... https://libreelec.tv/downloads/wetek-play-2/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 21. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2017 Resim doma takovou zapeklitost, s vice AP . Spodni patro obsluhuje Time capsule - ta musi byt jako bridge, protoze muj provider mi poskytuje statickou IP jakymsi prekladem verejne IP na jeho infrastrukture na lokalni pevnou IP 192.168.1.100, kterou ma v sobe nastavene DVR kameroveho systemu . Ostatni zarizeni v mem dome pak dostavaji IP adresy v rozsahu 192.168.1.x od providera pres jeho DHCP. Z time capsuly jde utp do switche a z nej vede jeden UTP pro druhy AP airport express v hornim patre. Oba AP maji shodny nazev wifi site a jabko zarizeni mezi se mezi nema automaticky prepinaji dle signalu. Bohuzel jedine Apple Watch se odmitaji k teto wifi pripojit, ikdyz se k teto wifi pripojim s iphonem a AW mam pres bluetooth spojene ( jakesi overeni ze tahle wifi je pro AW ok). Kdyz horni AP prejmenuji na jiny nazev tak se AW k nemu uz bez problemu pripoji, ale naopak jabko veci kdyz z horni AP ztraci signal tak se odpoji na 4G a neprepoji se na spodni AP s jinym nazvem, neustale se zkouseji chytit na horni AP, ktery ma ale velmi spatny signal a zase jdou na 4G a samozrejme i opacne ze spodniho AP nahoru. A ted jak z toho ven ? Do budoucna chci jeste protahnout signal na zahradu dalsim AP a rad bych treba pri koseni zahrady mel jen AW na ruce a iP nechal doma , a nechci si delat extra wifi zahrada , garaz protoze zase jabko veci budou zmatkovat ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jrov Odesláno 22. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2017 update: udelal jsem si za capsuli vlastni sit a zapnul na ni port forwarding pro DVR, nedoslo me ze pred tim jsem byl se vsema online zarizenima v siti poskytovatele. Roaming pres stejne SSID uz AW zvladaji, musel jsem vymazat zname wifi z iPhone a znovu se pripojit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 22. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. ledna 2017 to DHCP poskytovatele bych využil čistě jen pro interface svého routeru směrem k poskytovateli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbuddy Odesláno 28. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2017 Potřebuji poradit s nastavením WLAN. Měl jsem v opravě NB a asi mi tam přehráli mi tam W10 (měl jsem tam při koupi W7 a upgradoval zadarmo na W10) a nemohu se teď s ním připojit na WiFi. Na NB lze nastavit pouze síť WEP, WPA2-osobní, WPA2-podnikové. Na routeru jsem měl dosud WPA-PSK, WPA/WAPi Encryption. AES, WEP Encryption Disabled. Další možnosti na routeru jsou open, což je samozřejmě blbost, shared, 802.1x, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK a mixed...Když nastavím WPA2-PSK, je to totožné s tím WPA2-osobní? Pokud to pomůže, tak se mi samořejmě asi disabluje repeater, který mám v kuchyni, doufejme, že půjde přenastavit, ješte jsem se na něj nedíval... Co byste mi poradili? Díky. P.S. Budu to muset seřizovat až ráno, syn se dívá na O2TV na Aladina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
batoo Odesláno 28. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2017 WPA2-PSK by melo fungovat s WPA2-osobni. Podnikove je AES nebo RADIUS. Windows dlouho nepouzivam, ale tusim ze ti bude fungovat i AES s osobnim. Vyzkousej, mas dve moznosti, na jednu z nich to pojede . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 28. ledna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. ledna 2017 WPA?WPA2 - doporučuju zapnout WPA2-PSK na routeru (některé umožňují i "WPA-PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES]") - a nebo si v detailech ovladače najdi "snížení zabezpečení" (nebo jak se to na tom W10 dreku jmenuje), aby zkousnul i původní WPA-PSK. Nejsi zdaleka první kdo tohle s desítkama řeší... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2017 (upraveno) AhojtePráve som vytvoril fotoknihu, cez happyfoto.sk a nie je možné ju poslať, lebo vypisuje, pri prihlásení, že je problém v komunikácii so serverom, niečo neodpovedá. Internet beži OK, neviem, čo ďalej Ak mi viete nejako poradiť, budem rád, díky vopred.Robo Upraveno 17. února 2017 uživatelem robo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2017 @robo: Nevím co je to za lamerskou online službu, ale jestli hlásí problém s odesláním/doručením na e-mail, problém nejspíš nebude ve "Tvém přijímači" ale třeba v chybné cílové adrese, omezené kapacitě cílové schránky, limitu na velikost jednotlivého e-mailu (u freemailů to často bývá 5 nebo 10MB/e-mail) a nebo v aktivnímu spam-filtru, ve kterém mají "happyfoto" z nějakého důvodu na blacklistu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbuddy Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2017 WPA2-PSK by melo fungovat s WPA2-osobni. Podnikove je AES nebo RADIUS. Windows dlouho nepouzivam, ale tusim ze ti bude fungovat i AES s osobnim. Vyzkousej, mas dve moznosti, na jednu z nich to pojede . WPA?WPA2 - doporučuju zapnout WPA2-PSK na routeru (některé umožňují i "WPA-PSK [TKIP] + WPA2-PSK [AES]") - a nebo si v detailech ovladače najdi "snížení zabezpečení" (nebo jak se to na tom W10 dreku jmenuje), aby zkousnul i původní WPA-PSK. Nejsi zdaleka první kdo tohle s desítkama řeší...Díky za rady. To WPA2-PSK na routeru a WPA2-osobní na NB jsem v mezidobí vyzkoušel i sám, nefungovalo mi to. Otevřená síť samozřejmě fungovala. Neuhodnete, kdo a co mi pomohl...V chatu na O2 mi borec zpočátku nerozuměl, potom mi radil takové ty věci od začátku, když jsem mu řekl, že to vše mám za sebou, tak mě konečně pochopil a navrhl, abych si založil novou WiFi síť. Chvíli se mi to nějak dublovalo či co a nakonec mi zafungovala. Rozesral jsem si ale repeater TP-Link, na který mám zapojený synkův kompl s W7 a zaboha jsem ho nemohl spárovat s routerem. Asi po dvacátém pokusu mačkání tlačítek na routeru a repeateru se to podařilo...Tož to je můj opožděný report. Prostě klasika á la WIndows, když nepomůže restart, proveď reinstal, když nepomůže reinstal, tak pomůže etc... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2017 @robo: Nevím co je to za lamerskou online službu, ale jestli hlásí problém s odesláním/doručením na e-mail, problém nejspíš nebude ve "Tvém přijímači" ale třeba v chybné cílové adrese, omezené kapacitě cílové schránky, limitu na velikost jednotlivého e-mailu (u freemailů to často bývá 5 nebo 10MB/e-mail) a nebo v aktivnímu spam-filtru, ve kterém mají "happyfoto" z nějakého důvodu na blacklistu...Len tá fotokniha je vytváraná cez ich apku- HF- designer a preto mi je čudné, že server neodpovedá, resp. je dlhá doba odozvy, či niečo také. Nemôže to robiť firewall, alebo niečo nastavenie proxy servera? Manželka sa stým babrala niekoľko hodín ,aby tam dal fotky z dovolenky a teraz som to dal uložiť do počítača a je to v nejakom súbore s koncovkou "pbf" ktorý má veľkosť 200 kB. Bojím sa to aj vypnúť, aby som nestratil údaje, ešte to dáva možnosť napáliť na CD a poslať im, len CD doma nemám, tak skúsim asi zajtra to napáliť.Dík za radu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2017 2zbuddy: OMG, on se repeater s něčím "páruje"? Já měl za to že stačí zadat jméno sítě (SSID), způsob zabezpečení (pokud to nepozná samo) a heslo (keteré sis na druhém konci určil sám) a tradá... Sorry, ale tydlecty WPS "čudlíky pro umeričany" nejsou nic jiného než namydlená cesta do pekel, něco jako když tu kdosi řešil že na bluetooth přehrávač se mu při párování pověsil francouzsky mluvící důchodec ze sousedství a on teď neví jak se ho zbavit... 2robo: Aha, mrkni sem - když nemáš mechaniku, mělo by to automaticky vyexportovat do ISO image. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2017 @robo - vypni firewall, alebo moc aktivny "advanced antivirus". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zbuddy Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2017 2zbuddy: OMG, on se repeater s něčím "páruje"? Já měl za to že stačí zadat jméno sítě (SSID), způsob zabezpečení (pokud to nepozná samo) a heslo (keteré sis na druhém konci určil sám) a tradá... Sorry, ale tydlecty WPS "čudlíky pro umeričany" nejsou nic jiného než namydlená cesta do pekel, něco jako když tu kdosi řešil že na bluetooth přehrávač se mu při párování pověsil francouzsky mluvící důchodec ze sousedství a on teď neví jak se ho zbavit... Říkám tomu spáruje, dobrá tedy, repeater se připojí na router, jak píšou v manuálu. Webové nastavování nepomohlo, musel jsem fakt mačkat to WPS na routeru a RE na repeateru. Ještě jsem předtím resetoval repeater na tovární nastavení, nevím, zda to mělo účinek, ale nakonec se vše metodou pokusu a omylu podařilo...Proč by pro mne mělo být tlačítko WPS tlačítko do pekel? Bez hesla se ke mně nikdo z ulice z mobilu nepřipojí. A hackeři po naší ulici s autem nejezdí, to bych si jich všiml Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2017 @robo - vypni firewall, alebo moc aktivny "advanced antivirus".skušal som vypnúť firewall, al žiadna zmena Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robo Odesláno 17. února 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února 2017 2zbuddy: OMG, on se repeater s něčím "páruje"? Já měl za to že stačí zadat jméno sítě (SSID), způsob zabezpečení (pokud to nepozná samo) a heslo (keteré sis na druhém konci určil sám) a tradá... Sorry, ale tydlecty WPS "čudlíky pro umeričany" nejsou nic jiného než namydlená cesta do pekel, něco jako když tu kdosi řešil že na bluetooth přehrávač se mu při párování pověsil francouzsky mluvící důchodec ze sousedství a on teď neví jak se ho zbavit... 2robo: Aha, mrkni sem - když nemáš mechaniku, mělo by to automaticky vyexportovat do ISO image.Mechaniku mám, tak mi nedáva možnosť vytvoriť ISO, tiež som, ako poradil Eskimak vypol firewall, ale nepomohlo. Idem hľadať po dome CD, alebo zajtra kúpim a napálim. Dík páni za pomoc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se