nekdo Odesláno 13. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2022 před 18 minutami, vaba napsal: Dobrě a konkrétní typ by byl? typ může být, otázkou je cenové rozhraní "do" všeobecně - brother, kyocera, hp, canon, xerox... (za mě) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 15. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2022 někdo nějaký tip na wifi a router do paneláku, kde se železem nešetřilo ? na vstupu 1000/500 od O2 - zatím mám v hledáčku amplifi alien, ale nejsem si jist, že to dokáže pokrýt celý byt, respektive zatím to nic nedokázalo - nevím, jesttli by něco od mikrotiku mohlo být také řešením ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 15. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2022 @nekdo podívej se na mesh systémy. Doma mi jede Deco ale jsou i jiný samozřejmě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dez123 Odesláno 15. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2022 Do paneláku je lepší více jednotek v meshi na menší výkon, než jedna extrasilná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 15. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2022 Jop, chalani maju pravdu. Mesh je riesenie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 15. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2022 Mikrotik ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 15. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2022 dobře, mrknu na mesh... nějaké tipy na co kouknout konkrétněji, nebo čemu se vyhnout ? chci se vyhnout divotvorné krabici od O2...(ne kvuli ceně) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 15. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2022 Mikrotik ? Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 15. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2022 před 1 hodinou, geometr napsal: Mikrotik ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 16. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2022 mikrotik je špatný ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 16. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2022 Nejlepší! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmx Odesláno 16. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2022 před 18 hodinami, nekdo napsal: dobře, mrknu na mesh... nějaké tipy na co kouknout konkrétněji, nebo čemu se vyhnout ? chci se vyhnout divotvorné krabici od O2...(ne kvuli ceně) Mikrotik je nejlepsi, ale nastaveni neni pro kazdeho. Vubec bych se nebal Asus Zenwifi, mam doma starsi model a jede to dobre. https://www.alza.cz/asus-zenwifi-xd4-2-pk-d6511208.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 16. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2022 (upraveno) Ad ten panelák: A opravdu mesh? Není vhodnější zkusit WiFi router nebo přes PoE napájený AP umístit do nějakého vhodného místa? Za cenu natažení síťového kabelu? Např. stropní panely bývají s dutinami. Opravdu to nejde? Velký problém je dnes samozřejmě zarušení 2 GHz pásma. A u toho zarušení - nepřispěje obecně pořizování mesh systémů, pokud tak budou činit třeba postupně všichni, k ještě většímu zarušení? A mám za to, že mesh (co jsem četl) je v podstatě vymakanější řešení principu router - extender (z podstaty věci)? Přičemž u relativně drahých systémů (třípásmových) je největší slabina tohoto principu (úbytku rychlosti, jestli to píšu správně) potlačena samostatným pásmem pro komunikaci mezi satelity? Ptám se. Nemám zkušenost, ale třeba když se kouknu na ceny těch systémů, nestálo by za to právě nějaké řešení router (WiFi router) - AP, třeba i renomovanějšího výrobce. Nevím, samozřejmě, jak je ten byt velký a konstrukci - jestli jsou opravdu i uvnitř železobetonové stěny nebo železobeton jen obvod a vnitřek papundeklové stěny / Ytong, jestli to není mezonet... Jeden šikovně nataženej kabel může udělat zázraky. Upraveno 16. října 2022 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 16. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2022 @geometrPo letech marného odpovídání na stále stejné dotazy si troufám potvrdit že je to v podstatě přesně jak píšeš. Problém je že když se někdo na podobné věci ptá na Chronomagu, je to na 90% kancldiver-teoretik s volšovýma prackama, kterej bude i v mrňavém kvartýru v zarušené městské bytovce radši utrácet desetitisíce na závody ve zbrojení za extendery, meshe a další bezdrátové pyčoviny, než by vzal do ruky vrtačku a vyvrtal do zdi jednu ďouru na kus UTP kabelu za pár kaček 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 16. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2022 My si to můžeme dovolit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 16. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2022 Ale prdlačky @ragu, většina hrdinů co tohle tvrdí si nemůže dovolit ani vlastní kvartýr a tak radši předjímá že by se pan domácí mohl zlobit - no a ve finále jim pak stejně všude straší dráty a v zásuvkách topí čínská trafíčka ke každé z těch krabiček. Mesh má smysl do rozlehlých kanclů a baráků s příslušenstvím, ne do tuzemských pidibytů které s královskou rezervou vykryje i jeden rozumně umístěný vícepásmový AP. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 16. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2022 Já ten kvartyr mám, pidi není. Router by to pokryl, pravda, ale tahat kabel přes dvě místnosti nebo podél dlouhé zdi se mi nechtělo. Stejně bych musel koupit pořádnej router neb ten od Vodafone je k ničemu, rozdíl v ceně nebyl tak zásadní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 16. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2022 pokud to bylo pro mě, tak já už vyvrtané díry mám, mám natažený i kabel... znovu říkám, že se u nás na železe nešetřilo, takže kdyby něco podobného viděl Faraday, byl by šťastný. Potřebuju dostat wifinu po bytě, to je vše. Co jsem zatím zkoušel je to nahonit routerem - je úplně jedno, který zvolím z hlediska pokrytí signálu - prostě je to jeden pokoj/jedna krabička... co chci, je, abych mohl mít wifi všude - mám tam i vytažený kabely, tzn statický věci, které potřebují net a mají rj45 mají jasno...to je pokryté. řeším wifinu. Protože už stávající router nemá podporu (a kromě toho se mění technologie), tak chci vyměnit všechno. Chci něco co spolupracuje a na druhou stranu do toho nechci vrážet desítky tisíc. Myslel jsem, že bych koupil aliena a k tomu připojil ten mesh přes kabel a hotovo. stejně tak nemám problém mít nějaký router a tahat k němu AP. Chci pořádný pokrytí v rámci možností, aby to fungovalo, nepadalo když se na to připojí x zařízení, nebo je to neodpojovalo po určitém počtu a podobné nesmysly. Tedy znovu říkám, že jedna krabice umístěná naprosto kdekoliv nedokáže pokrýt celý byt. provrtat stěnu mi trvá jen pár minutek, včetně složení SDS a úklidu, takže to tady prostě nemá cenu řešit v tomto případě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmx Odesláno 16. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2022 @nekdo Vrtat díru a tahat kabel do každé místnosti je zbytečná práce. Mesh systémy mají oddělená rádia pro spojení mezi sebou a pro připojení klientů, aby se nesnižovala šířka pásma pro přenos. A ty máš byt jak říkáš stíněný, takže by to mohlo fungovat dobře a sousední WiFi nebudou tolik zlobit. V případě míst, kde je problém protlačit signál, tam se navrtá kabel a nod se přepne do režimu "Ethernet backhaul". Takže bych to udělal přesně opačně - vyzkoušel si kam to stabilně dosáhne a pak teprve vrtal. Pokud nebudeš spokojený, vždy se to dá do 14 dnů vrátit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 16. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2022 Radek uz z poziadavky na pokrytie bytu wifi vie ze sa jedna o pidi byt v podnajme a majitel nema ani na hypoteku. To je takzvany extended IT support, nielen ze neporadi, este aj z cloveka robi blbca. Blahozelam, Radek, skoda ta tu, chod do politiky, tam ti budu tieto schopnosti uzitocne. Pochopitelne, argumenty nebudu, len zosmiesnovanie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se