safi Odesláno 25. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2023 Na to jsem zapomněl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 9. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2023 Ahoj chlapi, mám tu takový problém, ať připojím k PC přes bluetooth jakákoliv sluchátka, nebo reprák, vypadává tomu zvuk. Několikrát do minuty to ani ne na vteřinu přestane hrát. Tuší někdo, kde může být chyba? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton_ Odesláno 9. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2023 Mělo by pomoci odinstalovat ovladač bluetooth WIDCOMM/RFCOMM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 9. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2023 Odinstaloval, restartoval, nepomohlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 9. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2023 Zkoušel si pc přemístit jinam, jestli neni v místě, kde ten přenos něco ruší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 9. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2023 (upraveno) Nezkoušel, je pravda, že asi metr od PC je wifina. EDIT: tak jsem to přenesl do jiné místnosti a vypadá to, že wifina je narušitel.. To abych přestěhoval wifinu. Díky Upraveno 9. října 2023 uživatelem Pepino777 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indian2023 Odesláno 29. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2023 Zdar, prosím o radu. Nejsem úplná PC lama, ale toto mě zaskočilo. Dost staré PC u tchána. Taková stará pracovní sestava Lenovo. Dřív byl můj, někde jsem ho za pár korun koupil a přidal tam akorát ,,lepší" grafiku no a pak ho posun tchánovi. No ale k věci. Resetoval se mu čas a zmatený BIOS. Tedy potřeba výměny CMOS baterie. Tak jsme ji koupil a jediný malí háček, že bylo nutné vytáhnout grafiku. Poučen z mládí jsem si hlídal statickou elktřinu a defakto nesahal na žádné obvody. Všechno opatrně za hrany. I baterku jsem vytáhnul dřevěným párátkem. No vyměnil jsem ji, všechno zapojil a bylo slyšet krátké pínutí 3x, tak jsem tušil, že je zle. Počítač jakoby jel, ale žádná odezva obrazu. První jsem zkusil to přepnout do grafiky co je v desce, ale pořád nic (opravdě, ale nevím jestli funguje, ale asi by měla). Pak tu grafiku externí i vyndal. Pak to nepípalo, ale stejně to nejelo. Pak to jedou pípalo 4x. Pak to 3x pípalo i bez grafiky. No prostě to nejde. Nějaký nápad co bych ještě mohl zkusit? Jo už jsem zkusil i vrátit tu původní baterku a taky nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 29. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2023 Co to je za desku (bychom mohli podle manualu neco najit), baterku bych vytahl na 10 minut a pak ji vratil a zkusil nastartovat bez pridavne grafiky. Myslim ze interni grafiku nemas na desce, ale na procesoru, tak napis info i k tomu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milda21 Odesláno 29. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2023 před 27 minutami, indian2023 napsal: Zdar, prosím o radu. Nejsem úplná PC lama, ale toto mě zaskočilo. Dost staré PC u tchána. Taková stará pracovní sestava Lenovo. Dřív byl můj, někde jsem ho za pár korun koupil a přidal tam akorát ,,lepší" grafiku no a pak ho posun tchánovi. No ale k věci. Resetoval se mu čas a zmatený BIOS. Tedy potřeba výměny CMOS baterie. Tak jsme ji koupil a jediný malí háček, že bylo nutné vytáhnout grafiku. Poučen z mládí jsem si hlídal statickou elktřinu a defakto nesahal na žádné obvody. Všechno opatrně za hrany. I baterku jsem vytáhnul dřevěným párátkem. No vyměnil jsem ji, všechno zapojil a bylo slyšet krátké pínutí 3x, tak jsem tušil, že je zle. Počítač jakoby jel, ale žádná odezva obrazu. První jsem zkusil to přepnout do grafiky co je v desce, ale pořád nic (opravdě, ale nevím jestli funguje, ale asi by měla). Pak tu grafiku externí i vyndal. Pak to nepípalo, ale stejně to nejelo. Pak to jedou pípalo 4x. Pak to 3x pípalo i bez grafiky. No prostě to nejde. Nějaký nápad co bych ještě mohl zkusit? Jo už jsem zkusil i vrátit tu původní baterku a taky nic. Zkus dohledat na netu něco jako lenovo reset, byla to nějaká kombinace tlacitek na skrini. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indian2023 Odesláno 29. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2023 Teď to PC nemám a nevím přesně kdy se k tomu dostanu, ale jak to přijde, tak se ozvu. Zatím díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indian2023 Odesláno 17. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. listopadu 2023 Tak problém víz hore vyřešen částečně. Vypojil jsem a znovu zapojil primární kabeláž. A přitom jsem si všimnul, že jeden kondenzátor to má asi za sebou - viz foto. Prstem jsem do něj dloubnul a dál jsem to neřešil. Následně se počítač rozjel a jede. Ale říkal jsem tchánovi ať se jde raději rozloučit, že už se blíží konec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indian2023 Odesláno 18. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2023 S dovolením to ještě posunu dál. Vzhledem k tomu, že ten PC asi brzo umře a navíc výkon 486ky je šílený, tak že bych mu sehnal repas viz odkaz. Má to čistě na poštu word, internet. Chci hlavně něco co už bude mít čip na Win 11, ať to pak zase nemusím řešit znova. Ale zase tak se v tom nevyznám., tak prosím o radu, jestli to má smysl. Díky https://www.incomputer.cz/fujitsu-esprimo-p720-e90-game-line-2/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indian2023 Odesláno 18. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. listopadu 2023 Ještě vlastní poznatek. To PC v tom odkazu má klasický HDD, což je asi dneska už na prd. Takže spíš bych to viděl asi takto: https://www.incomputer.cz/fujitsu-celsius-w530-mt-21/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lafr Odesláno 23. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2023 Pokud to má být čistě na poštu, word a internet, tak bych si já osobně nevybral počítač ani s Xeonem ani s NVidia quadro. A ty Win11, možná u Xeonu to je jinak, ale ofiko jsou myslím podporovány CPU až od 7. generace a tento Xeon je Haswell, což je 4. gen. Já bych vzal raději něco takového v této ceně: Dell Optiplex 5060 MT - i3-8300 - 8 GB - 128 GB SSD | Levná PC (levnapc.cz) Má menší disk, ale těch 240gb je taky stejně na hraně. Navíc tady u toho konkrétního obchodu (ze kterého já koupil už 4 nebo 5 pc a bez problému zatím) se dá připlatit za upgrade jednotlivých částí a dokonce i prodloužení záruky, která je standardně 12 měsíců na všechna pc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indian2023 Odesláno 23. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2023 @lafrdíky za reakci. Generace negenerace, každopádně na tom win 11 běží. Takže to asi problém nebude ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lafr Odesláno 23. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2023 Když to tam píší, tak snad ano ač osobní zkušenost nemám. Celkově ale 4. generace procesoru už je fakt hodně historie. Paměti jsou ještě DDR3 a jakýkoliv support a bezpečnost u těchto procesorů je prostě o hodně víc pozadu oproti 7. nebo 8. generaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 23. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2023 před 5 hodinami, lafr napsal: Když to tam píší, tak snad ano ač osobní zkušenost nemám. Celkově ale 4. generace procesoru už je fakt hodně historie. Paměti jsou ještě DDR3 a jakýkoliv support a bezpečnost u těchto procesorů je prostě o hodně víc pozadu oproti 7. nebo 8. generaci. Co myslíš konkrétně tou bezpečnosti? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parnistroj Odesláno 23. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2023 (upraveno) před 7 hodinami, indian2023 napsal: @lafrdíky za reakci. Generace negenerace, každopádně na tom win 11 běží. Takže to asi problém nebude ne? Bylo mi receno, ze kdyz to neni doporucena (nebo novejsi) konfigurace, kazdy update windows muze prinest problem. Upraveno 23. listopadu 2023 uživatelem parnistroj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lafr Odesláno 23. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2023 před 53 minutami, Prochy68 napsal: Co myslíš konkrétně tou bezpečnosti? Například jen z posledních let Specter, Meltdown, TLBleed, Foreshadow, Portsmash,..... A samozřejmě riziko, že jich někdo využije proti soukromému uživateli je hodně hodně malé, ale prostě ty starší CPU už nemusí dostávat takové záplaty nebo je dostanou, ale mají velký dopad na výkon, atd. Ale koukám, že máš tady v zálibách IT, tak asi víš o čem mluvím a beru to tak, že spíš nesouhlasíš... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indian2023 Odesláno 23. listopadu 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2023 Toho moje tchána asi 1000x rychleji podelaji na sociálním inženýrství než, že by někdo šel po jeho HW. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se