Jump to content

Anketa - japonské potápky

Nejoblíbenější japonské potápky  

43 members have voted

1. 1. Jakou značku máte nejdraději ?

Recommended Posts

Zdravím, potápěčské hodinky mám nejraději a obvžlášť ty z Japonska, proto mě napadlo vytvořit anketu, když tu ta možnost je a zjistit jakou značku máte nejraději vy 😁, jelikož je tu jistě spoustu fanoušků těchto hodinek, tak možná bude těžké vybrat jen jednu. Já nejsem vyjímka 🙂.

Níže přikládám foto pro inspiraci a výšše zmíněnou anketu :)

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Edited by Salamaster

Pravda, Duro jsme tam mohl přidat. Jen mě nepřišlo, že Casio má v potápkách takový výběr. Maximálně kdyby se zahrnula i řada OCEANUS😁

Obecně preferuji japonské hodinky, nevím proč, ale jsou mi nejblíže a tahne me to k nim. Mám pár kousků od Citizenu, Orientu a samozřejmě Seika. Co se týče specificky potapek, tam u mě vedou Seiko, historií a i další soudobé potápky planuju od téhle značky.

Hlasoval jsem pro Seiko. Kdybych si mel vybrat byly by to SBGV243. Nejsou to sice 100% potapky, protoze nemaji otocnou lunetu, ale maji 200m WR, sroubovaci korunku a pokryly by v pohode vsechny vodni aktivity :)

• Like 1

před 47 minutami, Salamaster napsal:

Pravda, Duro jsme tam mohl přidat. Jen mě nepřišlo, že Casio má v potápkách takový výběr. Maximálně kdyby se zahrnula i řada OCEANUS😁

Omlouvám se za drobnou provokaci :cheers:

Pokud se berou jako potápky hodinky s WR 200m - pak jsou to všechy G-Shock
Pokud se berou potápky, jako hodinky s otočnou lunetou - tak se  najde pár modelů.
Oceanus vesměs nesplňuje ani jedno ani druhé kritérium (s vyjímkou modelů Cachalot, které ale v aktuální kolekci absentují)

před 46 minutami, orol napsal:

Omlouvám se za drobnou provokaci :cheers:

Pokud se berou jako potápky hodinky s WR 200m - pak jsou to všechy G-Shock
Pokud se berou potápky, jako hodinky s otočnou lunetou - tak se  najde pár modelů.
Oceanus vesměs nesplňuje ani jedno ani druhé kritérium (s vyjímkou modelů Cachalot, které ale v aktuální kolekci absentují)

V pohodě 😁

Děkuji za poučení, to jsem nevěděl, ale ty jejich hodinky z téhle kolekce se mi od Casia líbí, ale favoritem je stejně za mě Orient.🙂

Z uvedených preferuji Seiko, ideálně samuraj první nebo druhé generce, i když v poslední době se mi hodně líbí i Prospex Sea GMT SPB381J1. Mimochodem, je nějaký výrazný rozdíl mezi Samuraji vyrobenými v Japonsku a těmi obyčejnými?

Edited by STRKKT

před 23 minutami, vraby napsal:

Dost kousků od Seiko jsem protočil,ale nejdéle jsem měl Orient Saturation tak hlas pro ně.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Yees konečně v tom nejsem sám 😄

jap potápky jsou také mojí nejoblíbenější kategorií (které trochu konkurují digiplasťáky casio), tak jsem si je seřadil dle úvodního schematu - abych si zároveň osvěžil, co vlastně mám :D. oblíbenost značky odpovídá počtu kusů. noa kdybych měl zvolit absolutního vítěze poslední doby, tak to budou m-force; seika naopak už leta nenosím.

• Upvote 1

před 19 minutami, lub napsal:

jap potápky jsou také mojí nejoblíbenější kategorií (které trochu konkurují digiplasťáky casio), tak jsem si je seřadil dle úvodního schematu - abych si zároveň osvěžil, co vlastně mám :D. oblíbenost značky odpovídá počtu kusů. noa kdybych měl zvolit absolutního vítěze poslední doby, tak to budou m-force; seika naopak už leta nenosím.

Krásná sbírka.👌 Já plánuji koupit právě nové hodinky a to konkrétně Orient Kamasu v rudé 😁