unimatic_fan Odesláno 24. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2024 Zdravím pánové. Dnes jsem byl na blešáku a objevil tam tyhle dvoje hodinky. Ty zlaté Chronographe Suisse jsem již identifikoval díky funkci "hledat" na tomto fóru, ale ta druhá chrona s jedním tlačítkem identifikovat prozatím nedokážu. Uměl by někdo říct, co je to za značku, jak staré jsou a jakou mají hodnotu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hudson10 Odesláno 24. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2024 před 5 minutami, unimatic_fan napsal: Zdravím pánové. Dnes jsem byl na blešáku a objevil tam tyhle dvoje hodinky. Ty zlaté Chronographe Suisse jsem již identifikoval díky funkci "hledat" na tomto fóru, ale ta druhá chrona s jedním tlačítkem identifikovat prozatím nedokážu. Uměl by někdo říct, co je to za značku, jak staré jsou a jakou mají hodnotu? Ještě že jsi je nekoupil! Ty první vypadají jako zlatý .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 24. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2024 Ty druhé jsou na 99 procent EBERHARD. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
unimatic_fan Odesláno 25. února 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2024 před 14 hodinami, Hudson10 napsal: Ještě že jsi je nekoupil! Ty první vypadají jako zlatý .. Tak záleží samozřejmě na ceně borec za Chronographe Suisse chtěl 11 tis. a za ty druhé 15 tis. před 14 hodinami, Bert napsal: Ty druhé jsou na 99 procent EBERHARD. Díky za pomoc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton Klechta Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 Ahoj moje 3 hodinky z mé nové "sbírky" jsou tyto pozlacené Almazy. Nic o nich nevím snad jen to, že mají 18 drahokamů. Mohli byste mi někdo podle přiložených fotek pomoc identifikovat o jaký model se jedná a říct mi nějaké informace? Například kalibr, rok výroby atd. Ještě by mě zajímalo jestli jste se se stejným modelem už setkali a nebo se jedná o jeden z vzácnějších kusů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 Antone, informaci o těhle hodinkách trvá zjistit laikovi cca 1 minutu, pokud chceš něco sbírat, měl by ses nejdřív o to trochu zajímat se vším všudy, třeba vědět, z čeho se to obecně skládá, jak to funguje, atd.. Nechci Tě od sbírání hodinek nějak odrazovat, ale zatím to má znaky klasickýho hromadění toho, co Ti přijde pod ruku a pocitově se Ti zdá jako potenciálně zajímavý, což vede časem k docela nesmyslnýmu vyvětrání peněženky. Tím nechci říct, že se nedá vytvořit hezká sbírka levnejch hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 Antone, přemýšlej. Hodinky se, s výjimkou limitek, vyrábí většinou po dobu několika let. Jak má někdo z Tvé fotky čuchat, který konkrétní rok to je? Výše uvedený komentář kolegy JR je zcela k věci. Mám pro Tebe ale dobrou zprávu, co se roku výroby týče. Hodinky otevři, a koukni na můstek. A abys to neměl tak zadarmo: to číslo je kód. No, a protože už jsem to na Chronomagu vysvětloval, nezbývá Ti než hledat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton Klechta Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 před 6 hodinami, JR_2010 napsal: Antone, informaci o těhle hodinkách trvá zjistit laikovi cca 1 minutu, pokud chceš něco sbírat, měl by ses nejdřív o to trochu zajímat se vším všudy, třeba vědět, z čeho se to obecně skládá, jak to funguje, atd.. Nechci Tě od sbírání hodinek nějak odrazovat, ale zatím to má znaky klasickýho hromadění toho, co Ti přijde pod ruku a pocitově se Ti zdá jako potenciálně zajímavý, což vede časem k docela nesmyslnýmu vyvětrání peněženky. Tím nechci říct, že se nedá vytvořit hezká sbírka levnejch hodinek. Děkuji za odpověď, omlouvám se za moji asi hloupou otázku, ale chtěl bych se tě ještě jednou na něco zeptat. Jak bys mi doporučil postupovat při identifikaci hodinek, já zkoušel používat Google Lens který hledá podle obrázků, ale ne vždy mi to našlo relevantní informace. A co se týče nesmyslného vyvětrávání peněženky, tak hodinky jsem dostal zadarmo a můj dotaz asi vyzněl špatně, ale chtěl jsem se zeptat jestli má smysl do podobného kousku něco investovat. Například vyčištění a seřízení strojku. Nebo jestli se jedná o poměrně nesmyslné utrácení a vyplatí se počkat na nějaký vzácnější kus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton Klechta Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 před 6 hodinami, Bert napsal: Antone, přemýšlej. Hodinky se, s výjimkou limitek, vyrábí většinou po dobu několika let. Jak má někdo z Tvé fotky čuchat, který konkrétní rok to je? Výše uvedený komentář kolegy JR je zcela k věci. Mám pro Tebe ale dobrou zprávu, co se roku výroby týče. Hodinky otevři, a koukni na můstek. A abys to neměl tak zadarmo: to číslo je kód. No, a protože už jsem to na Chronomagu vysvětloval, nezbývá Ti než hledat Ahoj Berte, díky za odpověď. To s otevřením mě také napadlo, ale mezi mechaniky jsem úplným nováčkem dosud jsem otevřel zatím jen pár starých Quartz hodinek. A tak se toho otevírání trochu bojím abych hodinky nějak nepoškodil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 Naprosto Tě chápu. Chce to dobré nářadí, trochu cviku a odvahu! Pokud chceš začít hodinky sbírat, stejně Tě tato dovednost nemine. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LuBart Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 před 16 hodinami, Anton Klechta napsal: Ahoj moje 3 hodinky z mé nové "sbírky" jsou tyto pozlacené Almazy. Nic o nich nevím snad jen to, že mají 18 drahokamů. Mohli byste mi někdo podle přiložených fotek pomoc identifikovat o jaký model se jedná a říct mi nějaké informace? Například kalibr, rok výroby atd. Ještě by mě zajímalo jestli jste se se stejným modelem už setkali a nebo se jedná o jeden z vzácnějších kusů. Jako první mi Google Lens vrátil tento odkaz https://www.etsy.com/hk-en/listing/1385610118/almaz-vostok-2809a-precision-gold-plated Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 (upraveno) před 3 hodinami, Anton Klechta napsal: Děkuji za odpověď, omlouvám se za moji asi hloupou otázku, ale chtěl bych se tě ještě jednou na něco zeptat. Jak bys mi doporučil postupovat při identifikaci hodinek, já zkoušel používat Google Lens který hledá podle obrázků, ale ne vždy mi to našlo relevantní informace. A co se týče nesmyslného vyvětrávání peněženky, tak hodinky jsem dostal zadarmo a můj dotaz asi vyzněl špatně, ale chtěl jsem se zeptat jestli má smysl do podobného kousku něco investovat. Například vyčištění a seřízení strojku. Nebo jestli se jedná o poměrně nesmyslné utrácení a vyplatí se počkat na nějaký vzácnější kus. Odpovím Ti úplně jednoduše, k cíli vede jakákoli cesta, některá je rychlejší a rovnější, jiná klikatá a delší, ale vždycky na tý cestě narazíš ještě na něco, co Tě zase víc obohatí...LuBart sem dal jeden z odkazů, kde už v něm samotném je zakódovaný typ strojku, v popisu potom rok a další údaje. Co se týká servisu, tak pokud je nechceš nosit, tak bych se na něj vyprd, jen bych je počistil a poleštil. Upraveno 2. března 2024 uživatelem JR_2010 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton Klechta Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 Před hodinou, LuBart napsal: Jako první mi Google Lens vrátil tento odkaz https://www.etsy.com/hk-en/listing/1385610118/almaz-vostok-2809a-precision-gold-plated Ahoj tak odkaz jsem si prohlédl, ale docela mě překvapilo, že v popisku je výslovně napsáno "Mega rare" a cena v přepočtu okolo 4500kč. To je asi trošku přestřelená cenovka ne, jestliže se podle vás nejedná o nijak vzácný model ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 Nesmysl. Jsou v podstatě bezcenné. Je to rusky šrot, kterých vyráběli tuny pro mužiky. Dnes to nikdo nosit nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 (upraveno) AK: Ahoj! Postnutý odkaz je nabídka hodinek k prodeji a tedy se výrazu mega rare nelze divit. Kupř. jistý prodejce nabízející hodinky na AntikPrimu jej používá také docela často a rád... Upraveno 2. března 2024 uživatelem colommbo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 V tom linku mas aj tie druhe ruske bezcenne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton Klechta Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 No takže abych si to pro sebe nějak shrnul...Z těchto 3 hodinek které zatím mám jsou nejvzácnější/nejhodnotnější ty PRIMky, a pak až ty Vostoky a Almazy nebo jsou všechny na zhruba stejné úrovni? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 Na českém trhu rozhodně Primky. Myslím ale, že k osvícenému sběrateli budeš muset urazit dlouhou cestu. A myslím to v dobrém. Držím Ti palce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 před 48 minutami, Anton Klechta napsal: No takže abych si to pro sebe nějak shrnul...Z těchto 3 hodinek které zatím mám jsou nejvzácnější/nejhodnotnější ty PRIMky, a pak až ty Vostoky a Almazy nebo jsou všechny na zhruba stejné úrovni? Tak nejhodnotnější znamená ale asi par desetikorun, možná stovku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anton Klechta Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2024 před 5 minutami, Frantik napsal: Tak nejhodnotnější znamená ale asi par desetikorun, možná stovku. Však jo on peníze mi nejde prodávat jde rozhodně nechci, ale šlo mi hlavně o to jestli mají nějaký sběratelský potencionál. Tj. Jestli jsou něčím zajímavé Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se