Přejít na obsah

Red Wing Shoes, Irish Setter, Worx

Doporučené příspěvky

Odesláno

Koupil jsem na Temu takovou chujovinu a kromě toho, že to je asi na okrasu, tak to má jednu fajn funkci. Pořád se mi měnila délka tkaničkek a teď mám klid... 😂

20251201_175300.jpg

• Dát hlas 6
Odesláno
V 8. 11. 2025 v 13:12, Kostra napsal:

6 měsíců jsem musel chodit kvůli dojebané noze v teniskách jako kikot, naštěstí dnes měli v Denimheads záchranu. Asi na SEWu a po cestě domů zdechnu, ale je mi to jedno:-)

8a2c68267e7314efdcc2d75cf6447842.jpg

To jsou Shop Moc? Spokojenost? Jak je to velikostně ve srovnání s IR? Dík

Odesláno
V 1. 12. 2025 v 18:01, Diamondking napsal:

Koupil jsem na Temu takovou chujovinu a kromě toho, že to je asi na okrasu, tak to má jednu fajn funkci. Pořád se mi měnila délka tkaničkek a teď mám klid... 😂

20251201_175300.jpg

Takže fejk 😉

Odesláno
To jsou Shop Moc? Spokojenost? Jak je to velikostně ve srovnání s IR? Dík

Je to tak a spokojenost počítám přijde až se úplně rozšlápnou, zatím je to stejný boj jako s kotníkáčema:-) Ale radost z nich mám velkou;-)
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Po roce už to chtělo :)

Step by step:

1) Omlátit, vzít hrubým kartáčem.

2) Na mokro umýt kartáčem a sedlářským mýdlem Saphir. Do druhého dne nechat pořádně vyschnout. Pak zase nahrubo překartáčovat.

3) Mink oil Red Wing a překartáčovat jemným kartáčem. Nechat pár minut zavadnout.

4) Leather Cream Red Wing/kondicionér a překartáčovat jemným kartáčem, po pár minutách ještě jendou bez kartáčování. 

IMG_1063_result.jpg

IMG_1100_result.jpg

IMG_1102_result.jpg

IMG_1103_result.jpg

• Like 2
  • Díky 1
  • Dát hlas 6
Odesláno
Před hodinou, Jeronimo napsal:

Po roce už to chtělo :)

Step by step:

1) Omlátit, vzít hrubým kartáčem.

2) Na mokro umýt kartáčem a sedlářským mýdlem Saphir. Do druhého dne nechat pořádně vyschnout. Pak zase nahrubo překartáčovat.

3) Mink oil Red Wing a překartáčovat jemným kartáčem. Nechat pár minut zavadnout.

4) Leather Cream Red Wing/kondicionér a překartáčovat jemným kartáčem, po pár minutách ještě jendou bez kartáčování. 

IMG_1063_result.jpg

IMG_1100_result.jpg

IMG_1102_result.jpg

IMG_1103_result.jpg

Slušná práce 🙂 původně jsem Tě chtěl poprosit jen o servis hodinek, ale myslím, že to přehodnotím 🙂

Odesláno

Tak po nějaké době (pár letech) sledování tohoto téma a lhaní si, že žádné RW nepotřebuji, jsem před Vánoci podlehl také... 😎

Jsem ale rád, že jsem tomu dal čas - přes různé modely a pak i barevné varianty jsem skončil, myslím, u klasiky největší, MT 875. Nákup v Denimheads byl bezva, uvolněný, vyzkoušel jsem toho více (tedy, více velikostí téhož) a skončil u "pro mě docela malé" velikosti 41,5.

Při asi půlhodinovém procházení se v obchodě bezva, boty v pohodě, jen při zašněrování tkaniček tlačil trochu kotník. Prodavač ale ujistil, že se to přizpůsobí, tak jsem mu věřil a vzal je. Kotník se přizpůsobil, to je fakt, ale zato druhý, celý den na noze to bylo peklo a byl jsem rád, že jsem po předvánočním RedBaru v noci vůbec došel domů 😂 Velké puchýře na obou patách a orvané obě nohy v místě, kde bota končí nad kotníkem...

Byl jsem dost rozčarovaný a boty chtěl hned prodat (což by určitě šlo skvěle, vzhledem ke krvavým skvrnám na patách uvnitř každé boty 🙄). Trochu jsem (znovu) pročetl vlákno a s uklidněním, že v tom nejsem sám, jsem zároveň narazil na zde pár lidmi doporučovaný změkčovač kůže Saphir. Před Vánoci jsem ho objednal, přes Vánoce dal čas nohám na regeneraci a ke konci roku jsem RWčka začal zase rozcházet, tentokrát za pomoci výše uvedeného přípravku. Hned po prvním použití jsem s nadšením shledal, že si boty budu moct nechat 💪 Moc jsem tomu dopředu nevěřil, ale fakt to skvěle funguje, boty se dají nosit, kůže povolila a zároveň nepozoruji žádnou barevnou změnu 😎 Ty nejhorší problémy jsou pryč...

Takže RWčka mi zůstávají, dál je rozcházím - stále jsou mi těsnější na šířku u malíku, ale nic co by se nějak nedalo zvládnout (a věřím, že ještě trochu povolí)... Zatím bych je rozhodně nenazval bačkorami, jako někteří tady, ale je to už v pohodě.

Omlouvám se za dlouhý text, ale jsem z těch bot nadšený, fest se mi líbí, tak jsem tak nějak nemohl jinak 😉

Přihazuji pár doku fotek...

...první večer doma, tady jsem ještě netušil...

1000102833.thumb.jpg.c7f0030de6abbafc67da94c7a8c433d4.jpg

...další den dopoledne v práci (jsou to přece pracovní boty 😎) také ještě ne...

1000102857.thumb.jpg.f61010eeee01820cb3c4d5669b1050b3.jpg

...dokumentačky s hodinkami musely být...

1000102851.thumb.jpg.49830f4897f8baa6f1cb92a3984fbe37.jpg

1000102854.thumb.jpg.6bdd43abeffc9d56c1fcb3cd03e34d6b.jpg

...a nakonec asi po čtrnácti dnech při dalším rozcházení se Saphirem.

1000104338.thumb.jpg.e582f3f3432e75de06b149050e7a7287.jpg

• Like 5
  • Dát hlas 2
Odesláno
před 50 minutami, Harwey napsal:

Pri jednych to neskonci;)

Nestraš 😂

No, uvidíme... Teď si chci ale pořádně užít a rozšlápnout tyhle 😎

• Like 1
Odesláno

Já už si to tolik nepamatuju, jako bolelo to chvilku, to jo, ale že bych měl krvavý fleky, to určitě ne. A teď po pár letech už to fakt jsou bačkůrky a možná bych i snesl menší velikost, ale tlustý ponožky a dobrý. :) Klidně bych si je vzal jako jediný boty třeba na dovolenou. Kdyby to nebylo k moři :D

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...