Kostra Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna Tak se tak válím doma se zlomenou haksnou, za pár týdnů pětačtyřicítka na krku a asi není překvapení, že mám roupy:-) Třeba mi tu poradíte něco zajímavého a podělíte se o své názory na můj výběr a stav mysli:-) Jako správný chronomagor bych chtěl spoustu značek a modelů, pilotky, potápky, bicolorové oblekovky, .... ale co mě drží už nějakou dobu a nechce a nechce pustit je návrat do světa Panerai. Pár let zpátky jsem na nich docela fičel a projel x modelů jako 233, 210, 078, 590, no a jako poslední byly fíkové 111. Ty mou PAM šňůru utnuly a pár let jsem tu značku nemohl ani cítit. Ale tak nějak jsem se už otřepal, čas zahojil rány a já začínám znovu pošilhávat. Co vím, že bych chtěl: - Luminor model, ucho je prostě ucho - pouzdro mi vyhovovalo více 1940, ale zkousnu i 1950 - velikost 44 mm, na 47 bohužel nemám ruku, i když 372 nebo 422 jsou boží. No a ty nové menší mi přijdou málo PAM nebo jak to říct - ideálně asi novější kousek, u těch starých je to s pravostí docela brána do pekel jsem zjistil - nevadilo by mi ani destro provedení - nice to have by byl sendvič cifr - osmidenky také fajn, každopádně preferuji manuál před automatem Čím si nejsem úplně jistý je vteřinovka. Na 210 mě štvalo, že tam nebyla a člověk tak nějak měl pocit, že neví, jestli hodinky běží a nic se tam nehýbalo. Z designového pohledu jsou zase base modely čistší a tak nějak elegantnější. Tady tedy babo raď:-). Zatím mám v hledáčku následující kousky, ale vy mi tu určitě rozšíříte obzory a pomůžete nasměrovat myšlenky jiným, možná správnějším, směrem, za což předem děkuji. PAM 1087 - ještě před týdnem, bych si myslel, že je to blbost, ale nějak tu kombinaci nemůžu dostat z hlavy. Netuším, jak rychle se to zají a jestli to nebude díky světlému cifru působit moc velké na ruce. Případně to samé v černé variantě PAM 914/915 Krásné osmidenky, možná už moc fauxtina lumi, ale dalo by se s tím žít. Sendvič cifr. Tady by mi asi ani nevadila absence sekundovky, prostě se každou neděli natáhnou a jedou, není třeba ověřovat pohledem na sekundovku. Případně jsou i v hezké destro verzi PAM 01655, ale to se asi bude špatně shánět. Neměl bych problém ani s návratem k 233, ale ty jsou s papíry za raketu. 590 byly taky moc fajn. Co vy na to přátelé? Doporučujte, vymlouvejte, směrujte mě, ... za vše předem dík. 1
Monkey Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna Za mě jen pozor na tu fauxtinu v kombinaci s tobbaco číselníkem u těch 914. Hodinky na mě působily až příliš tmavým dojmem. Ručky jsou navíc černé, takže ani nehází odlesky.
Vortex-Tempus Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna Co ti tu clovek poradi…? Vsetko v tvojom vybere je dobre. Mozno skus zacat odznova z opacneho konca a skus Radia… nebudes lutovat. Trebars 1382. Na ispiraciu…
bandicoot Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna V 15. 4. 2025 v 12:18, Kostra napsal: - ideálně asi novější kousek, u těch starých je to s pravostí docela brána do pekel jsem zjistil Rozšířit Prosím, rozvedeš to? Díky.
Kostra Odesláno 15. dubna Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna Ahoj, no klidně zkusím rozvést. Co se týče mé konkrétní zkušenosti, tak jsem tu od zavedeného člena koupil 111 bez papírů. Historie 8 členů fóra přede mnou, nebyl důvod mít pochyby. Každopádně ruční nátah nešel úplně dobře, tak jsem je vzal za Valisem, ten našel chybu, ale kvůli dlouhé čekačce na díl jsem je nakonec poslal do Onyxu. Tam mi volali za pár dnů, že mají podezření na fejk. Na to jsem je vzal do Carollina, kde je jejich expert zkoumal asi půl hodiny aby jeho verdikt byl, že jsou cajk. Čísla v databázi neseděla, ale paní říkala, že u určitých ročníků Pamů je to skoro standard. Nabídli odeslání do Mnichovského servisu na finální verdikt, který zněl fejk. U těch dekorovaných unitasů se to asi holt blbě rozpozná. No a takových příběhů jsou plné internety. Poslední konkrétní co mě napadá je třeba toto. Tolik má osobní zkušenost, proto se do vod 111 a podobně, ačkoliv se mi ty hodinky strašně líbí, prostě nevrátím. 1
Kostra Odesláno 15. dubna Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna V 15. 4. 2025 v 13:43, Vortex-Tempus napsal: Co ti tu clovek poradi…? Vsetko v tvojom vybere je dobre. Mozno skus zacat odznova z opacneho konca a skus Radia… nebudes lutovat. Trebars 1382. Na ispiraciu… Díky. No právě bíle Radiomiry na Uhrforu byly spouštěč, ale ucho je prostě ucho:-) Rozšířit
LovecK Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna Za me 914, esence jednoduchosti, nesere tě, ze p5000 jde podle plotu a barevne provedení se mi libi, proto je vlastne mam.. proc vlastne ne Suby? Jeste me napadly 510/560 - prvni verze se sendvičem, když bys to nechtel faux, nebo i titan 562
Kostra Odesláno 15. dubna Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna V 15. 4. 2025 v 14:56, LovecK napsal: Za me 914, esence jednoduchosti, nesere tě, ze p5000 jde podle plotu a barevne provedení se mi libi, proto je vlastne mam.. proc vlastne ne Suby? Jeste me napadly 510/560 - prvni verze se sendvičem, když bys to nechtel faux, nebo i titan 562Díky ředitelu. 914 jsou horký favorit, jen co dostanu z hlavy tu bílou:-) 510 fajn, ale tam už narážíme na to staří a servisovat to asi člověk taky nechce. Titan nebrat, ocel je ocel;-)
LovecK Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna Onyx inhouse od PAM servisovat umí, tvl, ty seš hérečka
KFL Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna Já bych teda nezatracoval ty 42mm varianty, např. 1392. Ty mám 1,5 roku a k 44mm klasice (nebo snad 1950 pouzdru) bych se už nevrátil. Naprostej ideál a koule mají úplně stejný jako větší bráchové . 1
Kostra Odesláno 15. dubna Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna V 15. 4. 2025 v 16:54, KFL napsal: Já bych teda nezatracoval ty 42mm varianty, např. 1392. Ty mám 1,5 roku a k 44mm klasice (nebo snad 1950 pouzdru) bych se už nevrátil. Naprostej ideál a koule mají úplně stejný jako větší bráchové .Taky možnost, budu je muset někdy zkusit, až zase budu šmatlat;-)
Frantik Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna 42 mm nech metrousum typu Kofola, ale my nosíme 44 mm
Kostra Odesláno 15. dubna Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna V 15. 4. 2025 v 17:00, Frantik napsal: 42 mm nech metrousum typu Kofola, ale my nosíme 44 mm Sám jsi metrouš, velcí kluci nosí 47Zrovna tyhle jsem měl a mimo chodu lunety byly fajn. Ale Submersible jsou až na třetím místě za uchem a Radiomiry;-)
Vortex-Tempus Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna V 15. 4. 2025 v 14:45, Kostra napsal: Díky. No právě bíle Radiomiry na Uhrforu byly spouštěč, ale ucho je prostě ucho:-) Rozšířit Biele Radia jo… https://www.goat-luxury.de/collections/alle-uhren/products/panerai-radiomir-pam01384-box-og-papiere-white-dial-german-delivered-first-buyers-invoice?_pos=4&_fid=4001854bb&_ss=c Maju tam aj par peknych usatych za slusny peniaz. Jasne ze ucho ma svoje caro ale ked zase zacnes s PAM tak pri jednych nezostane…
Radek Cigi Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna Já se těším na své první PAM a to 1312 ! Když jsem je viděl naživo vedle dalšího mého tehdejšího favorita PAM00915, tak bylo jasno - broušené pouzdro 1950 a modrá sekundovka!!!
Kostra Odesláno 15. dubna Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna V 15. 4. 2025 v 17:51, Vortex-Tempus napsal: Biele Radia jo… https://www.goat-luxury.de/collections/alle-uhren/products/panerai-radiomir-pam01384-box-og-papiere-white-dial-german-delivered-first-buyers-invoice?_pos=4&_fid=4001854bb&_ss=c Maju tam aj par peknych usatych za slusny peniaz. Jasne ze ucho ma svoje caro ale ked zase zacnes s PAM tak pri jednych nezostane… Díky za tip na prodejce. Má tam hezké ušáky. Počítám, že už jsi od nich něco bral a jsou v pohodě, je tak?Jinak ty radiáčky jsou na Uhrforu o rok mladší a za o fous lepší cenu.
Vortex-Tempus Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna V 15. 4. 2025 v 18:33, Kostra napsal: Díky za tip na prodejce. Má tam hezké ušáky. Počítám, že už jsi od nich něco bral a jsou v pohodě, je tak? Jinak ty radiáčky jsou na Uhrforu o rok mladší a za o fous lepší cenu. Rozšířit Ja nie ale ak sa nepletiem tak kolega @EpsteinBarr ano
EpsteinBarr Odesláno 15. dubna Nahlásit Odesláno 15. dubna Nazdar. Presne tak, ja mam odtial 914. S Markom som predtym absolvoval velmi solidny pokec cez whastup, kym som sa rozhodol. Vsetky okolnosti boli fajn. Hodinky ale otvorene zatial neboli, ked tu tak citam tie negat. skusenosti, az ich mam chut poslat do Onyxu na kontrolu a tlakovku. Neboli registrovane na stranke PAM a nemali predlzenu zaruku, ked prisli. Tato cast nasledne prebehla bez najmensich problemov. 1
Kostra Odesláno 15. dubna Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna V 15. 4. 2025 v 19:06, EpsteinBarr napsal: Nazdar. Presne tak, ja mam odtial 914. S Markom som predtym absolvoval velmi solidny pokec cez whastup, kym som sa rozhodol. Vsetky okolnosti boli fajn. Hodinky ale otvorene zatial neboli, ked tu tak citam tie negat. skusenosti, az ich mam chut poslat do Onyxu na kontrolu a tlakovku. Neboli registrovane na stranke PAM a nemali predlzenu zaruku, ked prisli. Tato cast nasledne prebehla bez najmensich problemov. Jsem nechtěl strašit;-) A díky za info o zkušenostech.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se