zekon7302 Odesláno 28. června Nahlásit Odesláno 28. června před 12 minutami, Jehlan napsal: asi dává větší smysl outsourcing Rok má 250 pracovních dnů, to znamená, složit denně 4ks, což asi není problém, pokud je vše potřebné na stole.
STRKKT Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Outsourcing pro výrobu dává smysl. Nechat si v Číně udělat pouzdra, tahy a číselníky, strojky koupit u Sellity a poskládat to doma. Když do nákladů započítají i marketing a náklady na vývoj (design), tak splní i kritérium pro Czech Made. A nebo ne. 1 1
Roman-ZA Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června MPM to tak vraj robi a nadavate na nan, cik mi nieco uslo?? 2
Radek124 Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Taky mi přijde že @STRKKT nechtěně vystihnul dosavadní "produkční přístup" MPM, kde "poskládat" znamená přendat z palety "China" do krabiček "Czech Made" - a hrát si u toho na patriota, podporujícího tradici tuzemského průmyslu. Jen v tom teda postrádám zmiňovaný "smysl", pro těch pár bláznů co ještě byli ochotní tímhle směrem občas nějakou tu kačku pustit
Bert Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června před 37 minutami, Roman-ZA napsal: MPM to tak vraj robi a nadavate na nan, cik mi nieco uslo?? Romane, nic Ti neuteklo, to jenom @STRKKT myšlenkově nevybočil z linie, kterou v MPM před lety nastavili. Vím, není to ode mne vůbec hezké, ale když jsem si tuto myšlenkovou perlu od @STRKKT přečetl, začal jsem intenzivně uvažovat o vhodném doplnění samohlásek do jeho nicku ....
Bert Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června před 10 hodinami, zekon7302 napsal: Rok má 250 pracovních dnů, to znamená, složit denně 4ks, což asi není problém, pokud je vše potřebné na stole. Tak tohle vypadá jako životní zkušenost z nějaké hodinářské firmy. Kdeže to pracuješ? .... 1
bohus76 Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Pokud to maj před 10 minutami, Bert napsal: Romane, nic Ti neuteklo, to jenom @STRKKT myšlenkově nevybočil z linie, kterou v MPM před lety nastavili. Vím, není to ode mne vůbec hezké, ale když jsem si tuto myšlenkovou perlu od @STRKKT přečetl, začal jsem intenzivně uvažovat o vhodném doplnění samohlásek do jeho nicku .... Pokud to mají být konkurenceschopné hodinky cenou ,tak asi jiná cesta není,jak si alespoň část hodinek /pouzdro/ nechat vyrobit jinde /čína např./.
STRKKT Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Mýlím se, nebo podobně postupuje řada mikrobrandů? Obnovený Prim jsem od počátku vnímal stejně, jako třeba obnovený Favorit, nebo takové ty akce v Lidlu, kdy se produkty zabalí do rádoby historických obalů a tvrdí se, že to tehdy bylo fajn. Ne, nebylo. Kdyby tehdy tyto produkty plánovaného hospodářství nebyly beznadějně zastaralé, mohly dál existovat. Jejich reinkarnaci v Eltonu vnímám jenom jako pokus o zabrnkání na sentimentální strunu, ale ve skutečnosti je to furt jenom stará dobrá navoněná bída. Nejsem fanoušek MPM a jejich vzájemný spor o značku je mi vlastně ukradený, ale už před patnácti lety jsem zde napsal (kdybych nebyl STRKKT, pamatoval bych si tehdejší heslo a nezakládal nový profil...), že variace na Prim Sport od MPM mi přijde celkem v pohodě. Otočná luneta, základní voděodolnost, quartz strojek a tehdy cena 2200 Kč. A v zájmu zachování tradice i křivě vložený dial - když tradice, tak se vším všudy. Za tu cenu ideální hodinky pro zedníka nebo nějakého amatérského vlastence a klidně i pro soudruha generála na víkendové motorkaření. U produkce Eltonu mi vadily designové výlety, které mě absolutně neoslovovaly. Samozřejmě kvalita, která měla svoje limity a cena, která imho neodpovídá a spíš odráží snahu brnkat na sentimentální notičku. 1
zekon7302 Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června před 2 hodinami, Bert napsal: Tak tohle vypadá jako životní zkušenost z nějaké hodinářské firmy. Kdeže to pracuješ? .... To není o naší firmě, u nás toho děláme víc, ale taky si vše vyrábíme. Prostě zcela nesrovnatelné s tím co je v posledních komentářích. Ale ty jsi u nás byl nejednou, takže to víš.
ladvach Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června před 6 hodinami, STRKKT napsal: Mýlím se, nebo podobně postupuje řada mikrobrandů? Obnovený Prim jsem od počátku vnímal stejně, jako třeba obnovený Favorit, nebo takové ty akce v Lidlu, kdy se produkty zabalí do rádoby historických obalů a tvrdí se, že to tehdy bylo fajn. Ne, nebylo. Kdyby tehdy tyto produkty plánovaného hospodářství nebyly beznadějně zastaralé, mohly dál existovat. Jejich reinkarnaci v Eltonu vnímám jenom jako pokus o zabrnkání na sentimentální strunu, ale ve skutečnosti je to furt jenom stará dobrá navoněná bída. Nejsem fanoušek MPM a jejich vzájemný spor o značku je mi vlastně ukradený, ale už před patnácti lety jsem zde napsal (kdybych nebyl STRKKT, pamatoval bych si tehdejší heslo a nezakládal nový profil...), že variace na Prim Sport od MPM mi přijde celkem v pohodě. Otočná luneta, základní voděodolnost, quartz strojek a tehdy cena 2200 Kč. A v zájmu zachování tradice i křivě vložený dial - když tradice, tak se vším všudy. Za tu cenu ideální hodinky pro zedníka nebo nějakého amatérského vlastence a klidně i pro soudruha generála na víkendové motorkaření. U produkce Eltonu mi vadily designové výlety, které mě absolutně neoslovovaly. Samozřejmě kvalita, která měla svoje limity a cena, která imho neodpovídá a spíš odráží snahu brnkat na sentimentální notičku. Pro Boha, stále to řešíte. Strnad (CS group) dotoval PRIM už dlouho a další cesta byla slepá. Mohl to prodat do zahraničí nebo k nám do PPF. Jsem si jist, že PPF by to koupili, kdyby jim byla učiněna nabídka. Asi nebyla. Jen do MPM to nemělo být.
Bert Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Víš, @ladvach, to už tak na fanouškovských fórech bývá, že se donekonečna řeší věci, které nikoho jiného nezajímají. Píšeš, že to mohl S prodat do zahraničí. No, myslím, že to tak max mohl do zahraničí nabídnout. Jakákoli, byť hypotetická, hodnota Eltonu je od Aše po Lanžhot. Píšeš též, že PPF by to určitě koupilo. Hm, silná slova, pokud nejsi osoba rozhodující o firemních akvizicích. Jsem pevně přesvědčen o tom, že Elton by přes due dilligence neprošel. Tedy by to muselo být líbivé gesto vůči ... (vůči komu?) .... 1
Roman-ZA Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Strnad to predal jedinemu zaujemcovi, ktory nieco za to ponukol. ak by sa nasiel niekto, kto da viac, tak to preda jemu. on je biznismen. vsjo jasno, zacem bukvy? 1
Bert Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Roman, Ty už budeš taky stará páka, když znáš tenhle vtip 1
Roman-ZA Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června co ti poviem, v aprili tomu bolo 50 liet co som sa vyklubal z vajca
Bert Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června Takže podobně. Ale já mám navíc jazykovou výhodu. Já chodil v CCCP do školky! Teda naštěstí jenom rok. 1
ladvach Odesláno 29. června Nahlásit Odesláno 29. června No prostě CS group to s Eltonem nadali. Věříme, že PPF by dopadlo lépe. Pro Boha, jen neeeeeee MPM!
gunman Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června Proč sem pořád motáš PPF? Oni o Elton měli zájem?
Bert Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června před 10 hodinami, ladvach napsal: No prostě CS group to s Eltonem nadali. Věříme, že PPF by dopadlo lépe. Pro Boha, jen neeeeeee MPM! Ladvachu, v příspěvku, který pro jistotu cituji, jsi ve spojení s PPF použil plurál. Ono Vás je víc, kteří věří? Kdo?
Arcturus Odesláno 30. června Nahlásit Odesláno 30. června Skupina PPF o Elton neprojevila žádný zájem, takže nechápu co to sem pořád někdo tahá. Faktem je, že Elton nyní patří pod MPM, protože byl jediný zajemce. Smiřte se s tím. Pokud Elton zanikne, tak je te to pouze důsledek neschopnosti managementu v Eltonu. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se