Přejít na obsah

Prim se sjednocuje pod vedením rodinné firmy MPM Quality

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 14 hodinami, Beardedscape napsal:

Ta řeč těla mezi hosty říká vše, co potřebuji vědět. 

To video jsem si pustil s tím, že k tomu budu přistupovat spíš optimisticky, ale nějak se mi to úplně nepodařilo. Možná právě kvůli zmiňované řeči těla, nebo prostě jen proto, že podobné období bývá vždycky trochu chaotické a jejich plány přece jen ještě dávají určitý prostor k opatrnému optimismu 🤔 Nevím.

Odesláno

Podíval jsem se na video a nedalo mi to a navštívil jsem web. No fuj.... Ve většině případů pokud se dá o něčem bavit, tak je to původem Elton, ale zase za nesmysl peněz a s kalibrem co už je dávno za zenitem. To co přišlo s MPM je strašné. Jediné co by stálo za řeč,kdyby to bylo menší je Sport. Nicméně až dokončí tu restrukturalizaci a jebnou tam to své vysněné, hnusné bochankove logo, tak bude vyřízené. Poslední zhasne. Prostě oni nedokážou bez odkazu na minulost vyprodukovat nic rozumného. Za stejné peníze dostanou všude jinde mnohem více zábavy. Paní šéfová mě nejvíc dostala, jak si pochválila řadu Dakar. To je taky slušný bizar. Nepreji nikomu nic zlého, ale mám pocit, že paní řídící nemá na to že toho udělat něco zajímavého. 

• Haha 1
Odesláno
před 38 minutami, ladvach napsal:

Bude to ještě větší průser, než jsme doufali. 

Ty jsi v nějaký průser doufal?

Odesláno
V 17. 4. 2026 v 20:44, Beardedscape napsal:

Ta řeč těla mezi hosty říká vše, co potřebuji vědět. 

Přesně, některé části naprosto ukázkové 😆 Zkřížené ruce, poťukávání palcem, koukání stranou, když mluví ten druhý... Minimálně dvakrát dvě odlišný odpovědi na jeden dotaz. 

• Dát hlas 1
Odesláno

Dle mého by byla lepší náhlá smrt než pomálé umírání a vyšumění do zapomnění.  Odejde-li Prim z NMnM do minulosti rychle, je teoretická možnost aby někdy/někdo v budoucnu (po nějaké době) na tradici navázal.

Frýdek, zatím dle mého laického názoru vleče NMnM ke dnu, schopní lidé z NMnM stejně dříve nebo později odejdou a najdou si práci někde jinde. Ten rozhovor nám dal velký vhled do toho jaké to tam asi je. Měli z toho udělat jen audio záznam, pak by to nebylo tolik do očí bijící. 

Odesláno

A co vy ostatní třeba říkáte na to bochankove logo, které se má všude dávat? Za mě jsou to takové rozjeté devadesátky.....

Odesláno

Je krásné kolik je tady amatérských psychologů :)

Rozhodně bych to tak kriticky neviděl. Změna řízení a efektivity procesů je něco, co se nedělá přes víkend. Natož ve firmě, kde vše běží pomalým tempem a na všechno je dost času.

Bochánkové logo je z ohledem na historii rozhodně namístě, určitě se dá modifikovat na moderní verzi, to bych ale nepředjímal.

Dejme jim šanci, už proto, že za akvizicí muselo být hodně nadšení, což sice samo o sobě nestačí, ale ani to bez něj nejde :)

• Like 2
  • Dát hlas 3
Odesláno
Před hodinou, Bert napsal:

Bochánkové logo ale přece nepochází z devadesátek, nýbrž z roku 1969.

To vím. Myslel jsem to trošku s nadsázkou. Jako že mi zapadá do doby devadesátek. Prostě v té době by dělalo parádu. Dnes si myslím, že už ne. Ale je to můj názor, třeba se někomu líbí.

• Dát hlas 2
  • Hlasovat proti 1
Odesláno
před 39 minutami, Jarett napsal:

Dejme jim šanci, už proto, že za akvizicí muselo být hodně nadšení, což sice samo o sobě nestačí, ale ani to bez něj nejde :)

👍

• Díky 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Obecně mě limitované edice Orlíků, Sport nebo Chronograf nijak neuráží. Jen doufám, jak píše Jarett, že mají hromadu času (a 100 mil. Kč na účtu) a mohou postupně dělat změny v několika příštích letech. Já se na to dívám čistě ekonomicky, protože z mandatorních výdajů 6-7 mil. Kč měsíčně při 100 mil. obratu se mi dělá nevolno.

Na rovinu se přiznám, že netuším, co bych měl vyrábět za hodinky, když se tady 20 lidi ani neshodne na jednom designu :), ale chronomag není ten, kdo uživí Elton.  Já považuji za jedinou správnou cestu jít do kvalitních strojků a kvalitní práce a to by stálo balík, jinou cestu nevidím.

• Dát hlas 3
Odesláno (upraveno)
před 21 hodinami, Jarett napsal:

Je krásné kolik je tady amatérských psychologů :)

Pokud vím sme na fóru a můžeme tu sdílet své myšlenky. Nicméneně, expetismus na vše už je taková typicky česká vlastnost. :D

Ze sloučení bych měl dobrý pocit jen kdyby byl Elton pohlcen nějakou kompetentní firmou nebo skupinou typu Swatch group apod. Ne pokud je pohlcen firmou MPM quality, která má sama hodinky diametrálně odlišné od vize Eltonu, bez jakékoliv ucelené kolekce, ma hodinky nejasného původu a zvladá vyprodukovat vše od jednoduchých tříruček za 12k až po tourbillon za 250k :D  V mých očích ve výsledku MPM jen využívala zakoupené logo známé české firmy.

Za necelý rok doručili půl webu, zvedli ceny hodinek z Frýdku, Elton si mohl vypustit ty dva modely, protoze už asi bylo příliš pozdě to zastavit a pak jim zatáhli ruční brzdu jak řekla paní ředitelka...

Upraveno uživatelem Beardedscape
Odesláno

co sa tyka portfolia a ceny, napr. aj YEMA predava hodinky od mecaquartzu az po tourbillon priblizne v rovnakej cene.

• Dát hlas 1
Odesláno

Rozhovor hustej. Takhle nějak jsem se kroutil v bývalé práci, když jsem s něčím nesouhlasil, ale zároveň myslel na tu obří hypotéku co jsem si zrovna nabral :D

• Haha 7
Odesláno
před 2 hodinami, Beardedscape napsal:

Pokud vím sme na fóru a můžeme tu sdílet své myšlenky. Nicméneně, expetismus na vše už je taková typicky česká vlastnost. :D

Patrně jsi myslel "expertismus":)  ... ale uvidíme, čas ukáže a bylo by škoda, kdyby to nedopadlo.

• Díky 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

Po poslednom (dnesnom) newsletteri od Primu sa odhlasujem z mailovych noviniek spolocnosti Elton Hodinarska. Toto nie je moja salka kavy.

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...