Přejít na obsah

ebook čtečky

Doporučené příspěvky

Prosím, potřeboval bych radu s Kindlem 3. Mám ho nějaký pátek a před časem se začal sám od sebe restartovat. Někdy párkrát týdně, teď párkrát denně a hrozně mě to s..e. Co s tím mám dělat? Díky moc.

edit: teď jsem to zkusil vygůglovat a snad to najdu přes gůgl

Upraveno uživatelem lolohh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V pátek mi přišel Kindle Touch (objednáno z Amazonu v pondělí). Je to moje vůbec první čtečka, tak jsem naprosto nadšenej. Pro touch verzi jsem se rozhod, protože v dnešní době dotykáčů už mám problém i s ovládáním PSP :rolleyes: .

Odezva je samozřejmě řádově pomalejší než u LCD, na obracení stránek je naprosto dostatečná. Díky vestavěnýmu prohlížeči se dá kouknout i na web, ale nic moc to není. Bez problému se připojím k domácí wifi i k hotspotu vytvořenýmu iPhonem 4S.

Jediný co mě n?.lo je to, že sem si ten jejich předraženej svítící futrál neobjednal hned s kindlem, moh jsem ušetřit asi za dopravu + DPH?... jsem to nevydržel a objednal si ho v pátek za dalších 21 + DPH dolarů za dopravu :crying_anim:

Odkaz ke komentáři

V pátek mi přišel Kindle Touch (objednáno z Amazonu v pondělí). Je to moje vůbec první čtečka, tak jsem naprosto nadšenej. Pro touch verzi jsem se rozhod, protože v dnešní době dotykáčů už mám problém i s ovládáním PSP :rolleyes: .

Odezva je samozřejmě řádově pomalejší než u LCD, na obracení stránek je naprosto dostatečná. Díky vestavěnýmu prohlížeči se dá kouknout i na web, ale nic moc to není. Bez problému se připojím k domácí wifi i k hotspotu vytvořenýmu iPhonem 4S.

Jediný co mě n?.lo je to, že sem si ten jejich předraženej svítící futrál neobjednal hned s kindlem, moh jsem ušetřit asi za dopravu + DPH?... jsem to nevydržel a objednal si ho v pátek za dalších 21 + DPH dolarů za dopravu :crying_anim:

u nás to nejde koupit? třeba na alze prodávají kindle i nějaký příslušenství

Odkaz ke komentáři

Koupit to samozřejmě jde, ale jen verze s reklamama za stejnou cenu jako z Amazonu bez reklam. To čínský svítící pouzdro co tam mají vyjde o 100% dráž než na eBay a mě se bohužel zalíbilo to drahý pouzdro od Amazonu :), který se snad u nás sehnat ještě nedá.

Proti cenám v Alze nic nemám, jen vysvětluju, proč jsem to koupil tam kde jsem to koupil :)

Odkaz ke komentáři

Právě mi dorazil do rodiny druhý Kindle 3. Byl okamžitě zabaven mým synkem. Jsme tomu rád, možná začne více číst. Ovšem zatím nemám skoro nic, co bych mu tam mohl nahrát (snad jen Májovky, ale to je docela dloué čtení)..

Nemá někdo z vás nějaké knížky pro desetiletého? Něco dobrodružného, ne moc dlouhého, aby ho hned první kniha neodradila? Něco jako Lovci mamutů a pod? Budu vděčný za každý tip.

Odkaz ke komentáři

Právě mi dorazil do rodiny druhý Kindle 3. Byl okamžitě zabaven mým synkem. Jsme tomu rád, možná začne více číst. Ovšem zatím nemám skoro nic, co bych mu tam mohl nahrát (snad jen Májovky, ale to je docela dloué čtení)..

Nemá někdo z vás nějaké knížky pro desetiletého? Něco dobrodružného, ne moc dlouhého, aby ho hned první kniha neodradila? Něco jako Lovci mamutů a pod? Budu vděčný za každý tip.

Moje dcera - 11let mi už mého Kindla také zabavila. Jsem rád, čte knihu za knihou.Momentálně 4. díl od John Flanagan - Hraničářův učeň. Hit mezi dobrudružnou mládeží....stáhneš dle odkazů na Kindle foru... http://forum.amazon-kindle.cz/post10371.html?hilit=flanagan#p10371
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...
  • po 5 týdnech...
  • po 4 týdnech...

Chci si koupit nějakou čtečku na e-booky, ale z nabídky jsem jelen a po přečtení pár recenzí už vůbec nevím která bije. Zatím mám v merku asi Kindle 3 nebo Kindle Touch, ale dumám jestli ty ostatní u nás nabízené značky třeba nenabídnou víc (Kobo, Jinke Hanlin...).

Jestli má někdo zkušenosti s těmahle čtečkama, tak se prosím podělte.

Moje požadavky jsou : E-inkoust a pokud možno bezproblémové použití formátů .doc (docx), .pdf a .pdb - přičemž za bezproblémové považuji i pokud si to můžu zkonvertovat v pc - což třeba u Kindlu nevím, někam to posílat na konverzi přes Wifi se mi nechce. Mp3 by byl příjemný bonus, ale není to nutné. Jinak koukám na co nejnižší cenu, nechci do toho vrazit ani o fous víc, než bude nutno.

A ještě dotaz - co obnáší u Kindlu ty reklamy a dá se to vypnout ?

Odkaz ke komentáři

Chci si koupit nějakou čtečku na e-booky, ale z nabídky jsem jelen a po přečtení pár recenzí už vůbec nevím která bije. Zatím mám v merku asi Kindle 3 nebo Kindle Touch, ale dumám jestli ty ostatní u nás nabízené značky třeba nenabídnou víc (Kobo, Jinke Hanlin...).

Jestli má někdo zkušenosti s těmahle čtečkama, tak se prosím podělte.

Moje požadavky jsou : E-inkoust a pokud možno bezproblémové použití formátů .doc (docx), .pdf a .pdb - přičemž za bezproblémové považuji i pokud si to můžu zkonvertovat v pc - což třeba u Kindlu nevím, někam to posílat na konverzi přes Wifi se mi nechce. Mp3 by byl příjemný bonus, ale není to nutné. Jinak koukám na co nejnižší cenu, nechci do toho vrazit ani o fous víc, než bude nutno.

A ještě dotaz - co obnáší u Kindlu ty reklamy a dá se to vypnout ?

Já si koupil Kindle Touch wifi verzi s reklamou. Kindle funguje tak, že pokud jej nepřipojíš k wifi síti, tak se ti tam ty reklamy neobjeví. Já nahrávám pouze přes počítač a nevidím v tom problém, po reklamách ani stopy. Na hraní a surfování po internetu mám jiné hračky. Samozřejmě, že si v kindle store můžeš koupit nějaké anglické knihy, ale pro mě je to nepotřebné. A v kindlu mi .doc přečíst nejde, všechno konvertuju do .pdf nebo .txt. Na kindlu čtu většinou v těchto dvou formátech a pokud seženu některé knihy v kindlovském formátu .azw, tak v tom. Musím říct, že nejlíp se mi čte asi klasický .txt, ale to je jen osobní poznámka. A mp3 strašně žere baterku. Kupoval jsem v alze. Ostatní nekindlovské čtečky jsem radši neřešil - vybíral jsem mezi Kindle 4 a Kindle Touch. V této nevědomosti jsem spokojený, čte se mi výborně a mám klid. Posted Image Upraveno uživatelem Joe Lemonade
Odkaz ke komentáři

A v kindlu mi .doc přečíst nejde...

Doporučuji uložit .doc jako zjednodušenou webovou stránku a následně pomocí programu Calibre (freeware) převést na mobi. Zůstane zachovaná grafika, formátování textu a samozřejmě diakritika. P.

Odkaz ke komentáři

Se omlouvám, ale mě vůbec nenapadlo hledat...si sypu na hlavu...

A v kindlu mi .doc přečíst nejde, všechno konvertuju do .pdf nebo .txt. Na kindlu čtu většinou v těchto dvou formátech a pokud seženu některé knihy v kindlovském formátu .azw, tak v tom. Posted Image

Takže co zkonvertuju do .txt to se mi zobrazí korektně, včetně českých znaků, jo ? A dá se tam měnit velikost textu ? Někde jsem četl že zrovna u .pdf to nejde.
Odkaz ke komentáři

Se omlouvám, ale mě vůbec nenapadlo hledat...si sypu na hlavu...

Takže co zkonvertuju do .txt to se mi zobrazí korektně, včetně českých znaků, jo ? A dá se tam měnit velikost textu ? Někde jsem četl že zrovna u .pdf to nejde.

Ano txt funguje korektně, ale přijdeš o veškeré formátování písma (kurziva, tučné atp) a o obrázky. pdf funguje divne, bud zmenší celou stránku na velikost obrazovky a celý text je malý, nebo se v ní musíš pomocí navigační klávesy. Na pdf (manuály atp) je vhodnější kindle DX, který A4 displej (a je nechutně drahý). Osobně pdf nepoužívám, vše převádím do mobi, nebo v horším případě txt. P.

Odkaz ke komentáři

Mám zkušenosti s Amazon Kindle 3, PocketBook 601, a B&N Nook Simple Touch.

Prohlížení pdf je na všech hodně krkolomný, rozohdně to není takový "flow" jako na tabletech s normálním lcd displejem.

Ale na čtení je samozřejmě e-ink nejlepší.

Kindle 4 a B&N Nook mají dle mě. srovnatelný nejlepší inkoust. Ani Hanlin ani pocket book se tomu zdaleka neblíží (ani prestigio či cokoliv)

U kindlu je lepší ekosystém - dají se nakupovat anglické knihy přímo na amzonu a překvapilo mě, kolik jsem utratil :-). Konverze .doc není problém s využitím konverze amazonu - pošlu .doc na adresu xy@kindle.com a do subjectu dám "convert" a přijde mi přes wifi zkonvertovaný dokument. Kdybych Kindle 3 neztratil, používal bych ho do dnes, Kindle 4 bude samozřejmě o fous lepší.

B&N Nook je víc pro "hackery" - běží v tom android, dá se rootnout a pak s ním dělat další věci (rozchodit např. gmail, evernote a podobné věci). Na čtení samozřejmě bez chyby, ale nemá integrovanej žádnej obchod.

S Calibre spolupracují obě bez problému.

Co se týká nákupu, nedal bych českým přeprodejcům ani zlámanou grešli. Je to sice dražší, ale zato horší záruka :-). Objednej NESPONZOROVANU verzi normálně přes amazon.com a nemáš problém.

Odkaz ke komentáři

Doporučuji uložit .doc jako zjednodušenou webovou stránku a následně pomocí programu Calibre (freeware) převést na mobi. Zůstane zachovaná grafika, formátování textu a samozřejmě diakritika. P.

Díky moc za návod. :-) Já si s .doc soubory, kde je čistý text, hraju s formátování, zarovnáním, okrajema stránek, atd.. Prostě si to upravím tak, aby se to dalo pohodlně číst i bez toho nemožného zoomování, které je u .pdf souborů na kindlu opravdu krkolomné. Je to náročné, ale výsledek stojí za to.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...