Conrad Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Vlákno s touhle tematikou jsem nenašel a třeba ho někdo někdy bude potřebovat. Je to dotaz spíše pro pražáky kteří znají křižovatku Ječná x Sokolská kde je kamerový systém na červenou. Jezdím tam velmi často. Jel jsem kolem 16,00 ve špičce Ječnou nahoru v koloně. Na zelenou jsem začal vjíždět do křižovatky, ale vozidlo přede mnou které již projelo v koloně zastavilo na druhé straně křižovatky tak, že jeho zadní část byla ještě v křižovatce. Abych neucpal křižovatku zastavil jsem tedy s částí mého vozidla již v křižovatce a za semafory a když vozidlo přede mnou opustilo křižovatku rozjel jsem se. V okamžiku když jsem křižovatku celý opustil rozjela se auta ze Sokolské. Tedy jistě jsem musel absolvovat ten druhý rozjezd , když již v mém směru svítila červená, ale tu jsem neviděl ,protože byla za mnou. Může to být vyhodnoceno jako jízda na červenou a tedy pokuta + body případně podle nového zákaz řízení a jak se bránit ,nebo kamera sice zaznamenala ,že jsem vjel do křižovatky na zelenou a dále se o mě nestarala. Bodové konto mám čisté Dík za názor
Frantik Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Podle me ne, ale je to prestupek, ze nesmis vet do krizovatky, pokud vidis, ze nemuzes dale bezpecne pokracovat.
Conrad Odesláno 22. července Autor Nahlásit Odesláno 22. července před 1 minutou, Frantik napsal: Podle me ne, ale je to prestupek, ze nesmis vet do krizovatky, pokud vidis, ze nemuzes dale bezpecne pokracovat. Dík za názor, ale auto přede mnou pomalu, ale jelo ,nemohl jsem předpokládat že zastaví částí v křižovatce
milomac Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července (upraveno) Myslím si, že v tomto případě by to kamera neměla zaznamenat jako projetí na červenou a z pohledu provozu, pokud jsi nikoho ze Sokolské neohrozil, neomezil při jejich zeleném signálu, tak by nemělo být vyhodnoceno jako přestupek. Upraveno 22. července uživatelem milomac 1
Daemonultimate Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Řekl bych, že popisovaná situace je ve městech dost častá a osobně bych byl v klidu. Kamera co bere průjezd na červenou už byla za Tebou, takže zůstávají maximálně kamery sledující dění. A když se nic špatného nepřihodilo, nikdo nemá důvod se v tom šťourat.
Jehlan Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Zákon o silničním provozu č. 361/2000 Sb. § 22 (3) Řidič nesmí vjet do křižovatky, nedovoluje-li mu situace pokračovat v jízdě v křižovatce a za křižovatkou, takže by byl nucen zastavit vozidlo v křižovatce. To neplatí, pokud řidič zastavuje vozidlo v křižovatce za účelem plnění povinností podle § 5 odst. 1 písm. h) nebo při odbočení vlevo podle § 21 odst. 5.
Jehlan Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Stejně tak si hlídej, aby jsi během jízdy v koloně nezůstal stát na přechodu pro chodce, nebo v místě, kde budeš blokovat jiná vozidla odbočující/vyjíždějící.
Frantik Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července před 53 minutami, Conrad napsal: Dík za názor, ale auto přede mnou pomalu, ale jelo ,nemohl jsem předpokládat že zastaví částí v křižovatce To je prave ten prestupek, ze jsi to predpokladat mel. Nicmene za to te nikdo pokutovat nebude, protoze se to deje v Praze asi milionkrt za den, prave vzhledem k huste doprave. Ja za to ale kdysi pokutu dostal, proto si to pamatuju
Montgomery Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července I kdyby nějaká pokuta přišla, řidič nebyl ztotožněn, a pokud se k tomu sám nedozná, může to být maximálně přestupek provozovatele, čili bez bodů nebo zákazů.
milomac Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Nedávno psali porůznu, že se bude přísně posuzovat i projetí oranžové .... Chci se zeptat, příklad - jak je to při projetí křižovatky při odbočování doprava na zelenou šipku, když chcete ještě projet a ona najednou těsně před vámi zhasne a vy projedete na červenou, prostě zabrzdit byste ani nestihli. Máte někdo zkušenost s pokutou za tohle?
Radek124 Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Pokud dobře koukám tak "zelená šipka" na obrázku výše nezhasne nikdy, protože je namalovaná - tipuju Německo, tam se to při odbočování vpravo (pochopitelně při dodržení přednosti v jízdě) používá už dlouho, ale nedávno se o tom spekulovalo i u nás.
Micey Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Vůbec neřešit.. jak píše Montgomery, úplně nejhorší co by se mohlo stát (ale je to myslim silně nepravděpodobný) je to, že ti přijde pokuta, ty zaplatíš nějakej ten litr, bez bodů, vše cajk. S tim vjížděnim do křižovatky je to v Praze stejně většinou tak, že tam prostě vjet musíš a doufat v nejlepší, jinak bys tam stál půl hodiny:)
Daemonultimate Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Nejlepší je nejezdit. ( řekl ten, co má přes 2 mega autama a dodávkama a skoro mega autobusem)
Radek124 Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července (upraveno) @Conrad I kdyby došlo na SPRDEL, šel bych se klidně hádat že chci vidět celý záznam (což by měl dělat už ten co tyhle věci rozesílá), protože v okamžiku průjezdu semaforem mohla situace klidně vypadat na hladký průjezd. Nezákonné fabulace typu "mohl a měl předpokládat" přenechme policajtům a "dopravním expertům" placeným i za bezdůvodný výběr pokut. Protože pokud by to tak mělo fungovat, musel by "pro větší bezpečnost" na zelenou zastavovat a s metrem v ruce rigorózně zkoumat situaci v křižovatce každý - a "provoz" by připomínal spíš dopravní infarkt v Bombaji Upraveno 22. července uživatelem Radek124
milomac Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července před 36 minutami, Radek124 napsal: Pokud dobře koukám tak "zelená šipka" na obrázku výše nezhasne nikdy, protože je namalovaná - tipuju Německo, tam se to při odbočování vpravo (pochopitelně při dodržení přednosti v jízdě) používá už dlouho, ale nedávno se o tom spekulovalo i u nás. To jsem takhle doupravil já Radku, ty barvy na semaforech, zelenou šipku a šipky na silnici, je to v Plzni. Ještě jedna křižovatka a tak je to originál, jedu a odbočuji z Pražské doprava na zelenou šipku a pár metrů přede mnou zhasne a tak projedu na červenou, sem tam se mně to stane a zatím tedy nic nepřišlo ...
Radek124 Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července @milomacOK, díky za vysvětlení. Jinak co jsem viděl už před 15 lety, tak policajti měli u každé z fotek při projednávání přestupku kromě časového razítka snímku i přehled o tom kdy se co na semaforu rozsvítilo/zhaslo, takže argumentovat s rozumnou reakční dobou 2-3 sekundy by u rozlehlejších křižovatek určitě neměl být problém. I proto mají úředníci tak rádi Humlův SPRDEL - protože většina obeslaných radši zaplatí, než by "při podání vysvětlení" riskovali ztotožnění a ztrátu bodů. 1
kuncák7 Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Milomac- předpokládám, že zatím nepřišlo. Kamerovej systém nemusí být aktivován, zatím. Rozhodně bych na to nespoléhal. Conrad- co tuším tak by u přestupku byl i videozáznam s časovou osou. Čistě teoreticky v ty křižovatce nemáš co dělat ( výmluvu na to, že se to děje denně ve stovkách případů moc neuspějes). Pokud to bude případně vyhodnocovat rozumnej prestupkar, budeš v klidu. Pokud hlupák, robot tě automaticky obesle.
neuromancer Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července (upraveno) Někdy se vyplatí ozvat, před měsícem mně přišla pokuta za parkování na P4, platím hned po zastavení jako vždy, ale platba v aplikaci neprošla nebo jsem ji nepotvrdil a já si toho všiml až za cca 10 minut v kavárně a zaplatil znovu, mezitím projelo auto s kamerami. Zkusil jsem zavolat úředníkovi, co to vyřizuje a byl velmi vstřícný, prý vidí v systému, že jsem zaplatil do 10 minut po projetí kontroly a že platím pravidelně, takže nemám těch 700 Kč platit a nechat to být, no uvidíme, jestli ještě něco nedorazí Upraveno 22. července uživatelem neuromancer
kuncák7 Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července (upraveno) před 4 minutami, neuromancer napsal: Někdy se vyplatí ozvat, před měsícem mně přišla pokuta za parkování na P4, platím hned po zastavení jako vždy, ale platba v aplikaci neprošla nebo jsem ji nepotvrdil a já si toho všiml až za cca 10 minut v kavárně a zaplatil znovu, mezitím projelo auto s kamerami. Zkusil jsem zavolat úředníkovi, co to vyřizuje a byl velmi vstřícný, prý vidí v systému, že jsem zaplatil do 10 minut po projetí kontroly a že platím pravidelně, takže nemám těch 700 Kč platit a nechat to být, no uvidíme, jestli ještě něco nedorazí Nedorazí. Tím, že ses ozval tě vyjmul ze systému a robot tě neobešle. Upraveno 22. července uživatelem kuncák7 1
odjinud Odesláno 23. července Nahlásit Odesláno 23. července před 21 hodinami, milomac napsal: Nedávno psali porůznu, že se bude přísně posuzovat i projetí oranžové .... Chci se zeptat, příklad - jak je to při projetí křižovatky při odbočování doprava na zelenou šipku, když chcete ještě projet a ona najednou těsně před vámi zhasne a vy projedete na červenou, prostě zabrzdit byste ani nestihli. Máte někdo zkušenost s pokutou za tohle? To se stává běžně, neni možné odhadnout, kdy zhasne. Neni to stejne i u žel. prejezdu? Tj. sviti bílá a pak to najednou začne blikat červeně? Prejezdy jsou taky pod kamerama.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se