afrikab Odesláno 8. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2007 .... jmeno na objektivy. Asi tak nejak. Ani Leica neumi delat zazraky. Tedy spickova skla za malo penez. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 8. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2007 (upraveno) ... Upraveno 18. března 2011 uživatelem Cyber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 8. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2007 [/Jinak při prodeji Leicy a Panasonicu bude rozdíl docela citelný. Leica je Leica.] Cybere troufam si rici ze Leica byvala Leica, tohle je vskutku Panasonic. Nebo myslis ze se sberatele pohrnou? Tady nemluvime o M6. Za par let po tomhle modelu nestekne ani pes, lhostejno jaka znacka na tom bude. I tak si myslim ze zacatecnik bude spokojenej i s levnejsim a jednodussim modelem, kde napriklad nebude muset manualne zapinat blesk. Nerikam ze tohle je ale spatny. Vim ze se i z velmi jendoduichyc digtacku da vymacknout hodne, kdyz jsou kvalitni - viz D IXUS nebo rada Powershot. Editoval klobadysek (Dnes 19:34:45) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 30. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2007 Predbežne som si vyhliadol dva kompakty. Je pravdepodobné, že jeden z nich pôjde so mnou na letnú dovolenku. Ide o Fuji FinePix F 40fd a Olympus FE-250. Na konečné rozhodnutie ktorý z nich uprednostním, mám ešte trochu času, tak ak máte s nimi skúsenosti, prípadne ak poznáte spomedzi kompaktov niečo lepšie, váš názor uvítam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odklizec Odesláno 30. května 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. května 2007 Mrkni na novinku od Ricohu GX100. Sice nema tak krasne vyhlazeny sum jako Fuji, ale zase ma dost slusnou optiku a ma i RAW. Po odsumeni v PC dostanes z toho Ricohu urcite stejne dobry nebo i lepsi vysledek, jako z Fuji. A ma to vsechny mozne technicke vymozenosti, vcetne celkem dobre vychytavky na kompakt..odnimatelny LCD hledacek Jeden by rekl blbost, na co je komu LCD hledacek. No je to kazdopadne lepsi nez zaden hledacek (viz panasonic lx2/leica dlux 3), nebo prtavy a temer nepouzitelny opticky hledacek v G7. A da se vzdycky odejmout. Ma to i stabilizaci a velmi slusny 24mm objektiv. Ja mel Ricoha GX8 a kdybych chtel (potreboval) doplnkovy fotak k dslr, tak bych nevahal ani chvili. Ricohy jsou sice trosku nezname ve zdejsich krajich, ale nabizeji slusnou kvalitu fotek. Momentalne lepsi kompakt asi nesezenes (co do pomeru vybavenosti a rozumne miry kompromisu). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 31. května 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2007 Odklízeči - máš s tím ricohem zkušenost - je ten lcd hladáček opravdu k něčemu? Podle mě je hledáček alfa a omega foťáku - je to prostě TA rozhodující kvalita pro amatéra - výstupy jsou beztak vlastně stejný a závisej nejvíc právě na tom hledáčku. Cyber - k leice/panasonicu - není těch 10 mpx už příliš na ten malej senzor? Nebylo by tak 6 akurát? Fakt se dá obejít bez optického hledáčku? Je to ořezávání formátu už ve foťáku praktický, nebo máš pořád 16:9 ? Předpokládám, že to funguje tak, že 16:9 je největší plocha senzoru, kterej se prostě 4:3 nevyužívá celej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odklizec Odesláno 31. května 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2007 Primou zkusenost bohuzel nemam. Zatim ten fotak do zadneho shopu kolem nedorazil. Ale uz od zacatku ten fotak pozorne sleduju, protoze jsem vlastnil GX8 a to byl co do ostrosti a barev paradni fotak. Navic velmi prijemne rychly. A co mne fakt prekvapilo, i kdyz bez stabilizatoru, nejakym zahadnym zpusobem jsem udrzel i casy 1/10 a pod. Co jsem cetl nejruznejsi GX100 recenze, vcetne babelfish prekladu japonskych a cinskych zrnicek rozsypaneho caje, hledacek je velmi pouzitelny. Jednak ma vysoke rozliseni a navic vidis presne to, co na LCD. Na rozdil od LCD ti ale nevadi prime slunecni svetlo, protoze je oko chranene. A co je super, ten hledacek ma i dioptrickou korekci! Ja osobne bych se ho po zkusenosti z GX8 nebal. Dokonce i raw to ma a zrychlili ukladani oproti GRD. Trosku zamrzi tech 10MPIX, protoze to je marne, detaily se s vyssim ISO ztraci. Ale neni to tragicke a vzdycky muzes fotit do RAW (DNG). Co se tyka te Leicy/Panasonicu, doporucuju nebrat! Je to sice funkcne i na pohmat velmi krasny fotak. Jeho zasadni problem je, ze od ISO 200 se ztraceji detaily a to tak ze hodne. ISO 800 je hotovy waterpaint. A co je fakt pruser, jak se zda, nejakym zpusobem zasahujou redukci sumu i do RAW. A to je fakt podraz. On je zakladni prusvich uz tech 10MPix, ale treba Canon G7 to zvladnul? Na porovnatelne plose maji stejny pocet bunek, ale radeji nechali vetsi sum, nez aby rozmazali detaily. Toto Panasonic bohuzel nezvladnul. Ale fotak je to fakt krasnej. Drzel jsem ho v ruce, cvaknul jsem s nim par fotek a na 50% veci se to da. Bohuzel, za ty prachy podle mne nestoji. Mrkni sem, jak se v JPEG ztraci detaily.. http://www.pbase.com/odklizec/image/75616722.png A sem jak podelali RAW (tyka se LX2 i DLux3).. http://www.pbase.com/viztyger/image/67187692.jpg http://www.pbase.com/viztyger/image/68883403.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pege1012 Odesláno 9. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2007 Dovolil bych si požádat o radu zkušenější. Dlouho již uvažuji o zakoupení nějaké zrcadlovky a docela mne fascinují sety které jsou k vidění na ebay. Takže zatím pořád váhám mezi těmito: http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-Digital-Rebe...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/NEW-Nikon-D80-Digital-...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/Sony-Alpha-DSLR-A100-D...1QQcmdZViewItem nebo by úplně stačil tento Olympus?? http://cgi.ebay.com/Olympus-EVOLT-E500-Dig...1QQcmdZViewItem Můžete napsat jestli někdo máte zkušenosti? Popřípadě co ty objektivy a co by jste doporučili? Díky za informace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honny Odesláno 9. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2007 Oly nedoporučuju... Sony je IMHO taky docela nevhodná investice, není pro něj taková nabídka věcí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 9. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2007 Dovolil bych si požádat o radu zkušenější. Dlouho již uvažuji o zakoupení nějaké zrcadlovky a docela mne fascinují sety které jsou k vidění na ebay. Takže zatím pořád váhám mezi těmito: http://cgi.ebay.com/Canon-EOS-Digital-Rebe...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/NEW-Nikon-D80-Digital-...1QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.com/Sony-Alpha-DSLR-A100-D...1QQcmdZViewItem ... Můžete napsat jestli někdo máte zkušenosti? Popřípadě co ty objektivy a co by jste doporučili? Díky za informace Alpha není vyloženě špatná, ale má poměrně komplikované ovládání a podstatně menší výběr příslušenství (v podstatě ještě neexistuje second-hand trh). Co se týče Nikon vs. Canon, to je oblíbený zdroj mnoha flamewars, ale v těchto cenových kategoriích je to víceméně jedno (a ani rozdíly ve vyšších třídách nebývají extrémní). Já osobně mám Nikon, ale to je dáno tím, že na něj mám spoustu skla a příslušenství ještě z filmové éry. Nemáš-li zatím nic, klidně si hoď korunou, bude to stejně dobrá metoda rozhodování, jako každá jiná. Ty Tamron objektivy v Canon setu nejsou nic moc, u digitálu (menší snímač, vysoká hustota snímacích prvků) bych se už bál o kvalitu kresby. Low-end Nikkory v tom Nikon setu na tom jsou asi o něco málo lépe, ale chceš-li kvalitní objektiv, budeš v obou případech muset připlatit - naštěstí se spousta skvělých objektivů dá pořídit z druhé ruky za pár peněz. Zaměřoval bych se ale spíše na originální objektivy, u Canonu nejlépe z "L" řady. Z 3rd party výrobců osobně beru na milost pouze řadu EX od Sigmy. Jo a tomu "Professional SLR" moc nevěř, jsou to spíše Prosumer či Hi-end consumer záležitosti. Opravdová profesionální SLR vypadá trochu jinak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pege1012 Odesláno 9. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2007 (upraveno) Alpha není vyloženě špatná, ale má poměrně komplikované ovládání a podstatně menší výběr příslušenství (v podstatě ještě neexistuje second-hand trh). Co se týče Nikon vs. Canon, to je oblíbený zdroj mnoha flamewars, ale v těchto cenových kategoriích je to víceméně jedno (a ani rozdíly ve vyšších třídách nebývají extrémní). Já osobně mám Nikon, ale to je dáno tím, že na něj mám spoustu skla a příslušenství ještě z filmové éry. Nemáš-li zatím nic, klidně si hoď korunou, bude to stejně dobrá metoda rozhodování, jako každá jiná. Ty Tamron objektivy v Canon setu nejsou nic moc, u digitálu (menší snímač, vysoká hustota snímacích prvků) bych se už bál o kvalitu kresby. Low-end Nikkory v tom Nikon setu na tom jsou asi o něco málo lépe, ale chceš-li kvalitní objektiv, budeš v obou případech muset připlatit - naštěstí se spousta skvělých objektivů dá pořídit z druhé ruky za pár peněz. Zaměřoval bych se ale spíše na originální objektivy, u Canonu nejlépe z "L" řady. Z 3rd party výrobců osobně beru na milost pouze řadu EX od Sigmy. Jo a tomu "Professional SLR" moc nevěř, jsou to spíše Prosumer či Hi-end consumer záležitosti. Opravdová profesionální SLR vypadá trochu jinak. Díky za informace, no myslím že přeci jenom budu volit mezi sony a potom tím nikonem, ta sony mne docela imponuje že se už dá stáhnout software na ovládání v češtině. Navíc u nás se jen tělo prodává za nějakých 20 K tak to je potom ta cena v dolarech více nežli přátelská. Upraveno 9. července 2007 uživatelem Pege1012 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odklizec Odesláno 9. července 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2007 Jestli z DSLR zacinas a jsi zvykly na foceni pres display, doporucuju omrknout jeste Olympus E410/510. Prece jen, pro dost lidi prechazejicich na dslr muze byt moznost foceni pres LCD dost zasadni vyhodou. A olympus popracoval i na redukci sumu, takze uz to neni takovy problem. Naopak, da se rict, ze lepsi to niky nebylo A co ja osobne ocenuju o Olympusu jako zasadni vyhodu, moznost premapovat si snimac pomoci jednoduche funkce v menu. U vetsiny ostatnich vyrobcu, se s "mrtvyma" bunkama snimace bud smiris, nebo fotak zaneses cas od casu do servisu. To u Olympusu nemusis! BTW, pri nakupovani po netu z US nezpomen, ze budes platit DPH/CLO (pokud ti fotak nepriveze nekdo v kufru) a zaruku mas jen 1 rok u nekterych vyrobcu ani ne celosvetovou! Takze pozor, at se pak nedis! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 9. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2007 Díky za informace, no myslím že přeci jenom budu volit mezi sony a potom tím nikonem, ta sony mne docela imponuje že se už dá stáhnout software na ovládání v češtině. Navíc u nás se jen tělo prodává za nějakých 20 K tak to je potom ta cena v dolarech více nežli přátelská. V tom případě rozhodně Nikon. Finančně se to srovná při nákupu prvního či prvních dvou objektivů. Ovládací software v češtině je zbytečnost. Na foťáku samotném se toho nastavuje minimum, v počítači se stejně používá nějaký civilisovaný software typu Adobe Lightroom a ne přibalené legrácky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pege1012 Odesláno 9. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. července 2007 Jestli z DSLR zacinas a jsi zvykly na foceni pres display, doporucuju omrknout jeste Olympus E410/510. Prece jen, pro dost lidi prechazejicich na dslr muze byt moznost foceni pres LCD dost zasadni vyhodou. A olympus popracoval i na redukci sumu, takze uz to neni takovy problem. Naopak, da se rict, ze lepsi to niky nebylo A co ja osobne ocenuju o Olympusu jako zasadni vyhodu, moznost premapovat si snimac pomoci jednoduche funkce v menu. U vetsiny ostatnich vyrobcu, se s "mrtvyma" bunkama snimace bud smiris, nebo fotak zaneses cas od casu do servisu. To u Olympusu nemusis! BTW, pri nakupovani po netu z US nezpomen, ze budes platit DPH/CLO (pokud ti fotak nepriveze nekdo v kufru) a zaruku mas jen 1 rok u nekterych vyrobcu ani ne celosvetovou! Takze pozor, at se pak nedis! Tak o té záruce to vím a je to jediná věc která mne od transakce zatím odrazuje. Jinak se clem a dph počítám. Díky také za informaci o tom zobrazování obrazu na displey, to jsem nevěděl.Má to i ten E-volt 500? Asi toho budu muset ještě mnoho načíst. Zatím jsem fotil asi 2 roky starým panasonikem myslím že řadou fz20 a ta mi už nestačí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odklizec Odesláno 10. července 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2007 Ne E500 LiveView nema. Jen E330 a pak nejnovejsi E410, E510 a v budoucnu i E3 (nebo jak se to bude jmenovat). Ale jak E500, tak E330 jsou na zrcadloku docela sumaky a to ja jsem k sumu velmi tolerantni. Ovsem od zrcadlovky ocekavam lepsi vysledek co se tyka sumu. Jeste bys mohl uvazovat i Panasonic L1, ten ma taky liveview a dodava se se skvostnym objektivem 14-50mm/2.8-3.5! Je ale kapku drazsi. Ovsem v US by se dal za cenu kolem 1200-1400 dolaru koupit novy a to samotny objektiv s prodava za 1000USD! Pokud ho koupis s fotakem, dost vyrazne usetris a mas velmi dobry sirokouhly a svetelny zoom, ktery je navic stabilizovany! Jinak je L1 prevleceny Olympus E330 v libivejsim obalu, a s propracovanejsim FW. Sum je daleko lepsi nez u E330. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 10. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2007 Poradil by mi nekdo nejake levne osvetleni pro macro? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 10. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2007 Inspirace z TimeZone Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 10. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2007 Inspirace z TimeZone Ten difuzni stan problem neni, spis bych rad vedel, zda existuje nejaka lambicka s bilym svetlem. V obchode jsem nasel jen ledkove, ktere vsak sviti relativne malo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 10. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2007 Ten difuzni stan problem neni, spis bych rad vedel, zda existuje nejaka lambicka s bilym svetlem. V obchode jsem nasel jen ledkove, ktere vsak sviti relativne malo. Mírnou korekci vyvážení bílé nezvládneš při zpracování RAW fajlu? Stačí si udělat jednu fotku nějaké referenční kartičky s bílou + 18% šedou + černou a bude to velmi přesné. Beztak se to musí dělat vždy, kdy na barvě záleží, protože i barva denního světla je pokaždé jiná. Trváš-li ale na lampičce s bílým světlem, obávám se, že nejlepší bude sehnat si vysoce svítivé LEDky a postavit si to sám - u Cree si určitě vybereš, jednoduchý obvod na zajištění konstantního proudu se také zbastlí snadno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 10. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2007 Ten difuzni stan problem neni, spis bych rad vedel, zda existuje nejaka lambicka s bilym svetlem. V obchode jsem nasel jen ledkove, ktere vsak sviti relativne malo. Na barvu osvetleni muzes dlabat kdyz pouzijes kalibraci bile na fotaku podle bile stranky pod tymz osvetlenim pod kterym hodlas fotit, zadnej problem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se