Přejít na obsah

Digi fotaky, foceni a vsechno kolem toho..

odklizec

Doporučené příspěvky

Nikon D5500 je venku, ale teda nevim, nevim ... http://nikonrumors.com/2015/01/05/nikon-d5500-vs-d5300-specifications-comparison.aspx/#ixzz3O2CDwAuE

Odebrali GPS modul (proc?), tvrdi, ze vydrzi vic baterie (asi to merili proti D5300 se zapnutou GPS), je o neco lehci a ma touch screen (a opet, proc?) ...

Bal sem se, ze budu nasranej, ze sem pred nedavnem koupil D5300, ale nejsem :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nikon D5500 je venku, ale teda nevim, nevim ... http://nikonrumors.com/2015/01/05/nikon-d5500-vs-d5300-specifications-comparison.aspx/#ixzz3O2CDwAuE

Odebrali GPS modul (proc?), tvrdi, ze vydrzi vic baterie (asi to merili proti D5300 se zapnutou GPS), je o neco lehci a ma touch screen (a opet, proc?) ...

Bal sem se, ze budu nasranej, ze sem pred nedavnem koupil D5300, ale nejsem :-)

GPS je imho při focení zrcadlem úplně mimo mísu (ta spotřeba je šílená), to je pro turistické kompakty do vody apod ;)

Edit: jsem si neuvědomil, že se vlastně jedná o pidizrcadlo, ta tam ta GPS asi, jako u jediného foťáku, občas smysl dává. Ale výměnou za spotřebu si pořád jist nejsem. (oni sice tvrdí něco jiného, nicméně má praxe hovoří o v podstatě poloviční kapacitě, co zbyde na fotografování)

Upraveno uživatelem gougy
Odkaz ke komentáři

GPS je imho při focení zrcadlem úplně mimo mísu (ta spotřeba je šílená), to je pro turistické kompakty do vody apod ;)

Da se vypnout, kdyz to clovek nechce, ale ja mam GPS celkem rad, protoze mam fotky ulozene na Synology a to s temi informacemi umi pracovat. Takze treba na fotky z dovoleny, ktery pak nechci dal upravovat je to idealni.

Nicmene spotreba je samozrejme pak tragicka.

Upraveno uživatelem Maxmillian
Odkaz ke komentáři

Jj, já po zkušenostech říkám, že raději si tam to místo dopíšu, než abych přišel o možnost fotit :D

Každopádně spousta programů umí s těmito informacemi parádně pracovat, sakra, samej kompromis pořád, nejen u hodinek :lol2:

Odkaz ke komentáři

:)

to myslim neni  to byl i duvod proc asi 2 roky zpatky rozprodala batoh foto vybaveni (mela Nikon D5000 a k tomu asi 4 skla, stativy, filtry... 

K Sony A7  ji to tahne, protoze uz nekolik let sleduje tohohle cloveka a ten foti Sony :) http://www.stuckincustoms.com/

Já jsem taky rozprodal svoje vybavení - zrcadlovky a hafo objektivů CZ. Dnes moje kožená brašnička Olympus M43

obsahuje 2 těla, 6 objektivů + příslušenství a váhou menší než dvě kila - je to svobození. 

Ten pan Ratcliff z odkazu sice fotí na Sony, ale většina věcí co tvoří jsou přinejmenším manýra, v horším neuvěřitelný kýč z Fantazylandu. K těm "malbám" co vytváří v softu není potřeba až tak specifického vybavení IMHO. Na úplně opačném konci se nachází tvorba Ladislava Kamaráda - v jeho fotkách stíny jsou stíny bez detailu - tak jak se člověk dívá proti slunci a vnímá siluety, tato realističnost podání spolu s poctivým přístupem ke světlu, které když není dobré, tak se nefotí, evokuje, alespoň u mne, pocit přítomnosti.

ja mam RX1 s pevnou 50kou nevymennou a su spokojenej. brasna ma asi 2kg a mam pokoj. A7 sem v ruce nemel, ale telo je myslim identicky a me se ten fotak fakt dobre nosi, no a FF je FF. z toho i neumetel jako ja obcas vykouzli slusnou fotku (omylem)

Sibiři, to že foťák za bratru šedesát litrů dobře fotí je snad tak samozřejmé, jako že auto za dva mega slušně jezdí. 

Otázkou je co myšleno tou slušnou fotkou. Ještě mála technická: tvůj přístroj nemá pevnou 50 ale objektiv 35mm.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

hele s takovýmhle rozpočtem a uvažováním nad profesionální třídou by slečna měla asi už mít sama jasno. Každopádně se má, že si takovéhle vybavení dovolit.

Jasno by mit mela, ale nema :) Je amater ktery by (stejne jako my s hodinkami) chtel to nejlepsi, ale je to o kompromisech. Nazivo pocity ze Sony A7 dobre, ale trochu tam je obava z velikosti. Vyzkouseli jsme i OM-D E-M5, ale tam nejak nepreskocila jiskra. Takze to nechava par dni u ledu, je cas do konce ledna nez bude dovolena. 

Panove diky vsem za komentare, dam pak vedet jak to dopadlo. 

@sibir: RX1 bych bral hned, podle fotek z netu je ten sensor+objektiv neskutecne sladene kombo, ale jako jediny fotak si ho ja osobne asi neumim predstavit a jako doplnkovy druhy fotak je porad moc drahej :)

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

Jestli 3 roky fotila, má za sebou kurzy atd. tak už něco umí a něco o tom ví. Mimochodem, fotila a když tak čím, od doby, co rozprodala tu výbavu (myslím že jsi psal cca před dvěma roky)? Nebo jí focení začalo chybět až teď? Je hodně lidí, co si myslí že se něco stane jejich celoživotním koníčkem, jdou do toho po hlavě, investují čas i peníze a časem je to přejde. A je i hodně těch, kteří se k tomu vrací a těžko říct jak moc je to definitivní. Já radit moc nemohu, snad jen - když si to platí sama, ať si koupí co chce, cokoliv jiného bude brát za náhražku a bude cítit, že o něco přichází, což se může nakonec otočit proti Tobě:-).

Na druhou stranu myslím, že FF je v tomto případě hloupost, to bych raději zvážil stejnou, možná i menší investici do dvou foťáků jako já - slušné zrcátko APS-C a k tomu profikompakt co bude mít stále u sebe. Skoro denně si něco vyfotím, prcek je stále po ruce a díky tomu, že dělá kvalitní fotky, s ním fotím rád, ale vždycky se už těším na Sony A77II...

Odkaz ke komentáři

Ještě jeden argument pro ni a pro "ten malej čip" ;)

Zvířátka a teleobjektiv. Na FF si může nechat zdát o skle se slušnou světelností a délkou třeba 300mm, na menší si ho prostě koupí :cheers:

(pro mě je tele důvodem, proč jsem zatím nepřešel na FF a i potom si minimálně jedno zrcadlo nechám DX)

Odkaz ke komentáři

Na úplně opačném konci se nachází tvorba Ladislava Kamaráda - v jeho fotkách stíny jsou stíny bez detailu - tak jak se člověk dívá proti slunci a vnímá siluety, tato realističnost podání spolu s poctivým přístupem ke světlu, které když není dobré, tak se nefotí, evokuje, alespoň u mne, pocit přítomnosti.

Nasel jsem si nektere jeho fotky a libi se mi to hodne. 

Odkaz ke komentáři

Prihodim jeste jeden -- Chase Jarvis:

The best camera is the one you have with you right now ;)

to se mi kdysi líbilo, ale pak jsem si to převedl na hodinky a nefunguje to. (čas to ukáže i fotku udělá, ale bez radosti a ne tak, jak bych chtěl)

Odkaz ke komentáři

to se mi kdysi líbilo, ale pak jsem si to převedl na hodinky a nefunguje to. (čas to ukáže i fotku udělá, ale bez radosti a ne tak, jak bych chtěl)

Proto s sebou neustale taham zrcadlovku a v aute v kufru mam porad stativ a odrazovou desku ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

..amateurs worry about equipment,

professionals worry about money,

masters worry about light,

I just take pictures...

Vernon Trent

Docela to sedi :) A je jasny, ze fotak za nas hezky fotky sam neudela. Ale gougy ma trochu pravdu a uz to tady asi parkrat zaznelo - je to i o tom, ze si proste chce clovek koupit  novou hracku ktera mu bude delat radost:) Nehorsi je, ze me to zapojeni do vybiraciho procesu nejak nadchnulo, az jsem si z toho mezitim vcera objednal fotak pro sebe...je to zlo ten internet :)

Btw, nedavno jsem narazil na docela dobry video Full Frame vs APS-C :)

https://www.youtube.com/watch?v=PHYidejT3KY

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Docela to sedi :) A je jasny, ze fotak za nas hezky fotky sam neudela. Ale gougy ma trochu pravdu a uz to tady asi parkrat zaznelo - je to i o tom, ze si proste chce clovek koupit  novou hracku ktera mu bude delat radost:) Nehorsi je, ze me to zapojeni do vybiraciho procesu nejak nadchnulo, az jsem si z toho mezitim vcera objednal fotak pro sebe...je to zlo ten internet :)

Btw, nedavno jsem narazil na docela dobry video Full Frame vs APS-C :)

https://www.youtube.com/watch?v=PHYidejT3KY

co si objednal Kloubiku ?

Odkaz ke komentáři

Fujifilm X-E2... Hodne se mi z nej libily fotky ve spojeni s 18-55, ktery k tomu davaji a celkove ten jejic design mi taky zahral na city :) Casem asi poridim 35mmF1.4 a mozna makro krouzek a bude to kompletni.

Koupil jsem lehce pouzitej, chtel jsem cenu udrzet co nejnizsi. Nejdriv jsem premyslel o X-E1, ktery by vysel jeste o neco levneji, ale X-E2 ma pomerne dost zasadnich vylepseni, tak jsem nakonec vzal ten. Zitra by mel byt doma. 

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Fujifilm X-E2... Hodne se mi z nej libily fotky ve spojeni s 18-55, ktery k tomu davaji a celkove ten jejic design mi taky zahral na city :) Casem asi poridim 35mmF1.4 a mozna makro krouzek a bude to kompletni.

Koupil jsem lehce pouzitej, chtel jsem cenu udrzet co nejnizsi. Nejdriv jsem premyslel o X-E1, ktery by vysel jeste o neco levneji, ale X-E2 ma pomerne dost zasadnich vylepseni, tak jsem nakonec vzal ten. Zitra by mel byt doma. 

Fajny stroj. Tesim se na foto.  :photo:

Ja chtel koupit makro na digilux 2 a pri pohledu na cenu mi spadla brada. :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...