Přejít na obsah

Digi fotaky, foceni a vsechno kolem toho..

odklizec

Doporučené příspěvky

http://www.olympus.cz/consumer/29_mju_725_SW.htm

Navíc je to odolné proti pádům a vodotěsné do 5 m vodního sloupce

Honzo,

prave jsem ho zkusil testovat pro manzelku,

naprosty humus!!!

Fotky zasumene az hanba, pri solidnim osvetleni v obyvaku neschopen zaostrit v mnoha situacich. Cervene oci prakticky u vsech fotek s bleskem i s redukci cervenych oci. (prosim vas jen mi nekdo nezacnete vysvetlovat proc a jak, ja fotografii ucim takze vysvetleni nepotrebuji).

Ale aspon se nekdo rozhodl vyrabet odolnejsi fotak, to by se meli poucit i ostatni vyrobci. Tech rozbitejch fotaku co jsem uz videl....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím názorem na Panas. FZ 50 jste mě tedy nalomili, hoši. Docela jsem na něj čekal.

FZ 50 vychází v testech jako nejlepší kompakt na trhu co se týče fotek, na videa by měl být o něco lepší Canon S3, pořád nevím ale váha těla včetně objektivu je u FZ50 stejná jako samostatný tělo u zrcadlovky, předesílám že objektiv váží minimálně to co celý tělo takže argument s váhou není moc nasnadě. Zrcadlofka s dobrým zoomem bude určitě výrazně těžší. Díval sem se na ceny objektivů a musím říct že pokud někdo chce mít slušnej zoom a popř. širokoúhláč tak se včetně těla jedná o částku minimálně 50.000.-Kč a to do toho nepočítám různý battery grips, brašnu atd. Asi je to fakt pro někoho kdo to myslí s focením dost vážně. Musím se na tu FZ50 podívat v reálu, ale oproti S3 je fakt ten zoomovací prstenec velká výhoda, můj kámoš ho má na nějakým soňákovi a je to fakt supr když to srovnáš s tím neustálým vrčením u klasickýho kompaktu...

Midlochu,

myslim ze oba fotaky stoji uz balik. No omezil ses na tyhle dva, tvoje vec. Bral bych asi spise ten Canon.

Ja si fotografii vydelavam (komercni) a ucim uz 4 roky digitalni fotografii a mam moznost vyzkouset prakticky jakykoli aparat renomovanych znacek za poslednich 6 let. Snazil jsem se jen poradit co bych na tvem miste.

hodne zdaru!

Odkaz ke komentáři

S tím názorem na Panas. FZ 50 jste mě tedy nalomili, hoši. Docela jsem na něj čekal.

FZ 50 vychází v testech jako nejlepší kompakt na trhu co se týče fotek, na videa by měl být o něco lepší Canon S3, pořád nevím ale váha těla včetně objektivu je u FZ50 stejná jako samostatný tělo u zrcadlovky, předesílám že objektiv váží minimálně to co celý tělo takže argument s váhou není moc nasnadě. Zrcadlofka s dobrým zoomem bude určitě výrazně těžší. Díval sem se na ceny objektivů a musím říct že pokud někdo chce mít slušnej zoom a popř. širokoúhláč tak se včetně těla jedná o částku minimálně 50.000.-Kč a to do toho nepočítám různý battery grips, brašnu atd. Asi je to fakt pro někoho kdo to myslí s focením dost vážně. Musím se na tu FZ50 podívat v reálu, ale oproti S3 je fakt ten zoomovací prstenec velká výhoda, můj kámoš ho má na nějakým soňákovi a je to fakt supr když to srovnáš s tím neustálým vrčením u klasickýho kompaktu...

Midlochu,

myslim ze oba fotaky stoji uz balik. No omezil ses na tyhle dva, tvoje vec. Bral bych asi spise ten Canon.

Ja si fotografii vydelavam (komercni) a ucim uz 4 roky digitalni fotografii a mam moznost vyzkouset prakticky jakykoli aparat renomovanych znacek za poslednich 6 let. Snazil jsem se jen poradit co bych na tvem miste.

hodne zdaru!

Díky zvážil jsem výhody, nevýhody obou modelů, pročetl všechny internetové diskuze a názory a zjistil že FZ 50 je lepší na focení -má výrazně lepší objektiv, a Canon je na focení dobrý ale ještě lepší na natáčení videí což mě u foťáku vůbec nezajímá.

Koupil jsem FZ 50 a musím říct že i při porovnání s fotkama od kámošky co má Canona 30D s objektivy jsou za příznivých světelných podmínek naprosto srovnatelné, fotky z toho lezou fakt brutální už se těším jak sem hodím nařáchnutý svoje hodinky...

Odkaz ke komentáři

Myslite, ze Canon EOS 400D Kit 18-55 je rozumna volba?

Přesně tak jsem to chtěl taky udělat, kamarád co docela fotí se mi vysmál, tento setový objektiv je na nic a je potřeba investovat do kvalitního zoomovacího + makro+nějakého objektivu na normální focení, navíc pokud se jedná o takový foťák tak k jeho plnému využití je nezbytný i širokoúhláč, takže suma sumárum pro pěkný fotky tě to bude stát nejen to tělo ale dalších nejmíň 40K za objektivy, plus pořádná brašna, plus pernamentka do posilovny abys to všechno na dovolené utáhl.

Po zvážení všech pro a proti jsem nakonec koupil FZ50 která má objektiv fakt špičkovej a je mi schopná tyto funkce (ale ne samozřejmě v takové jednotlivé kvalitě) plně suplovat.

Odkaz ke komentáři

ten setovy objektiv nevychazi v recenzich uplne spatne.. horsi je zpracovani, je prilis "plastovy" coz byva slabina vsech levnych seťáku... momentalne fotim na nikon D50 s 18-70 zoomem - zbavuju se ho kvuli tomu, ze budu mit lepsi pristup ke canon objektivum...

fotim uz dlouho mam par kinfolmovych zrcadlovek, nic jineho nez zrcadlovku by me nenapadlo koupit

Odkaz ke komentáři

Přesně tak jsem to chtěl taky udělat, kamarád co docela fotí se mi vysmál, tento setový objektiv je na nic a je potřeba investovat do kvalitního zoomovacího + makro+nějakého objektivu na normální focení, navíc pokud se jedná o takový foťák tak k jeho plnému využití je nezbytný i širokoúhláč, takže suma sumárum pro pěkný fotky tě to bude stát nejen to tělo ale dalších nejmíň 40K za objektivy, plus pořádná brašna, plus pernamentka do posilovny abys to všechno na dovolené utáhl.

Po zvážení všech pro a proti jsem nakonec koupil FZ50 která má objektiv fakt špičkovej a je mi schopná tyto funkce (ale ne samozřejmě v takové jednotlivé kvalitě) plně suplovat.

Raději bych koupil jen tělo a nějaký superzoomový objektiv jako "záklaďák". Mám Tamron 18-200 a do posilovny nechodím :-)

Pokud někomu stačí menší rozsah ohniskových vzdáleností, šel bych na jeho místě do nějakého objektivu Canon se stabilizací obrazu.

Rád bych podotkl, že FZ50 a jiné napodobeniny zrcadlovek dělají pěkné obrázky jen za dobrých světelných podmínek. Ale jakmile zajde sluníčko... škoda slov.

Odkaz ke komentáři

Raději bych koupil jen tělo a nějaký superzoomový objektiv jako "záklaďák". Mám Tamron 18-200 a do posilovny nechodím :-)

Pokud někomu stačí menší rozsah ohniskových vzdáleností, šel bych na jeho místě do nějakého objektivu Canon se stabilizací obrazu.

Rád bych podotkl, že FZ50 a jiné napodobeniny zrcadlovek dělají pěkné obrázky jen za dobrých světelných podmínek. Ale jakmile zajde sluníčko... škoda slov.

rozdil mez setem a pouze telem je cca tisicovka tak si rikam ze kdyby ten objektiv byl fakt velka hruza tak za ten litr ho dycky prodam..

Odkaz ke komentáři

Ten setak u EOS 350/400 sice neni zadny zazrak, ale takova hruza to zase neni. I pri pouziti setaku dela podstatne kvalitnejsi fotky nez vetsina kompaktu. Duvodem je podstatne vetsi chip a minimalni sum.  :)   :)   :)

Souhlas, pokud vam nevadi, ze jej pro kvalitnejsi fotky musite vice zaclonit, tak muzete v klidu delat A4 (po prislusnych upravach v PS).

Odkaz ke komentáři

Vesmes souhlas se vsim co tady bylo receno, DSLR lepsi nez jakykoli pseudo vyrobek.

Zakladak neni zadny zazrak ani u Nikonu ani u Canonu, ani ten na Sony A100. Jeden z nejlepsich "setaku zakladaku" je na Olympusu (14-45), kvalitou provedeni i opticky, ovsem tam uz zase jsou jine problemy (maly vyber optik, prakticky neexistuji sec.hand trh atd).

Ale panove, ujistuji vas ze pokud nejste PROS a pokud nemate moznost predchoziho srovnani s objektivy 1 tridy (napr L skla u Canonu ci Zeiss) tak vas to trapit nebude!!!

Odkaz ke komentáři

Tady je srovnání Panasonic FZ50a Canon EOS 350D při vyšší citlivosti. Rozdíl jasně vidíte:

http://www.dpreview.com/reviews/panasonicf...fz50/page17.asp

To je názorně předvedený argument, proč lidé kupují digitální zrcadlovky :-)

s tím rozhodně souhlas, při vyšší citlivosti nic moc, ale na normální focení a s dobrým světlem je FZ srovnatelná navíc poskytuje větší univerzálnost, samozřejmě že se jedná o kompromis ale pro ty co neberou focení až tak na 100% a preferují jednoduchost řešení je FZ vynikající volba.

Nevím jak se sem dají dát fotky můžete mi poradit?

Odkaz ke komentáři

Tady je srovnání Panasonic FZ50a Canon EOS 350D při vyšší citlivosti. Rozdíl jasně vidíte:

http://www.dpreview.com/reviews/panasonicf...fz50/page17.asp

To je názorně předvedený argument, proč lidé kupují digitální zrcadlovky :-)

s tím rozhodně souhlas, při vyšší citlivosti nic moc, ale na normální focení a s dobrým světlem je FZ srovnatelná navíc poskytuje větší univerzálnost, samozřejmě že se jedná o kompromis ale pro ty co neberou focení až tak na 100% a preferují jednoduchost řešení je FZ vynikající volba.

Nevím jak se sem dají dát fotky můžete mi poradit?

(a) Já potřebuji maximální citlivost, takže pro mě byl Canon DSLR jasná volba.

(B) Jedna možnost je založit si vlastní www stránky na webzdarma.cz, pak tam "nadownloadovat" obrázky a uvést tedy link.

Odkaz ke komentáři

Ten setak u EOS 350/400 sice neni zadny zazrak, ale takova hruza to zase neni. I pri pouziti setaku dela podstatne kvalitnejsi fotky nez vetsina kompaktu. Duvodem je podstatne vetsi chip a minimalni sum.  :)   :)   :)

Souhlas, pokud vam nevadi, ze jej pro kvalitnejsi fotky musite vice zaclonit, tak muzete v klidu delat A4 (po prislusnych upravach v PS).

Jo, ale mně připadá A4 málo, takže šetřím na něco pořádného (Můj Tamron je spíš nouzovka.)

Odkaz ke komentáři

Jo, ale mně připadá A4 málo, takže šetřím na něco pořádného (Můj Tamron je spíš nouzovka.)

Staci si spocitat, jake rozliseni je treba pro A3 pri zakladnim 300dpi. Rozliseni chipu objektiv nezvysi ;)

Na druhou stranu, porad lepsi nez 9 megovy chip v kompaktu, u ktereho je polovina obrazovych informaci jenom sum...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...