Přejít na obsah

NIGHTSHOTS

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mimochodem, pro představu, 555nm nejcitlivější barva pro lidské oko při použití čípků(přes den), 507nm nejcitlivější barva při použití tyčinek(v šeru). 500nm je pro představu, té modré je tam, no kapka v moři ? Prostě modrou člověk vidí blbě. Tečka.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Po téměř dvou letech jsem hodinky stále neobměnil a přidávám tři "rychlocvaky" starším mobilním telefonem, tedy bez úprav clony, času atd.

Fotky jsem záměrně dělal po krátkém nasvícení : tma x šero x tlumené boční světlo

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Moja manželka je najcitlivejšia na modrú. Na USB nabíjačke mám modrú LED a musím to na noc vypnúť, lebo ju svetlo ruší zo spánku :)

Jedna večerná hádanka, klik pre väčší obrázok:

attachicon.gifLume01.jpg

Co jsou ty dvě vpravo? :)

EDIT: tak už vím

Upraveno uživatelem Jörg8X
Odesláno

2McStinger: Manželce nic nevyčítej - už dávno se ví že i slabý vjem z čípků citlivých na modrou výrazně blokuje produkci melatoninu, což se primárně projevuje právě na kvalitě spánku. Proto modře (a nebo bíle) svítící věci do ložnice jednoduše nepatří - přičemž nadbytečné bílé světlo zvenku silnější než měsíc by se mělo se blokovat zatemňovacími závěsy a nebo žaluziemi, i za tu cenu že "ráno neresetované" biologické hodiny se opožďují o cca půlhodinu denně a osobnost spáčů se mění na "sovu"...

Odesláno (upraveno)

Pro klid v rodině vyjde nejlevněji přelepit tu modrou LEDku neprůhlednou izolepou a dobíjet co hrdlo ráčí  :cool02:

Prosím neplést s ezoterickými nesmysly typu "chemtrails a octování", seriózních zdrojů na téma světlo/spánek je dost.

PS: A ať to tu není samý offtopic, tak na stole mě teď "ozařuje" tohle...

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

PS: A ať to tu není samý offtopic, tak na stole mě teď "ozařuje" tohle...

OK, tak dvomi dayshotmi idem napraviť tie výmysly o modrej LEDke, založené na pravde iba čiastočne. SRP653 a SRP657.

Odesláno (upraveno)

SRP657

Upraveno uživatelem McStinger

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...