Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Poslední zmatky před nákupem :D

Jak už jsem psal, původně jsem chtěl třetí hodinky na střídání v relaci 10k, diversky pro denní nošení, ale díky mé registraci zde na fóru před pár týdny jsem "z hodinek onemocněl" a jak už to tak bývá, rozhodl jsem se do nich vložit víc bankovek...

Takže jsem se rozhodnul pro Longines - Hydro Conquest:

L36424566: Klasický automat Eta 2524-2, podle mě v týhle relaci je automat povinností a chovám k nim větší sympatie...

L36434566: Quartz, jsou lehce dražší, ale zase chronografy vypadají vzhledově lépe, jde jen o vzhled, nevyužiju, ale v týhle relaci quartz mi je trochu proti srsti...

(uvedený chronograf se dělá i v automatu, ale to už je mimo můj finanční záměr)

...dost možná jen potřebuju poplácat po zádech k automatům, nevím, taková poslední křeč před nákupem, prosím o vaše názory.

(jedny z těchto dvou to budou jistě, jiné hodinky nechci a prodejce už mám domluveného)

Díky za Vaše reakce.

post-5919-1237449515.jpg

post-5919-1237449527.jpg

Odesláno

Asi bych taky špatně rozdýchával koupit za tyhle peníze quartz, zvlášť potom co sem viděl jedny Quartz Longines (cca 35k) ve výkladní skříni koscomu a ani jim vteřinovka nedopadala přesně na indexy ...

BTW ty jednoduší se mi stejně asi líbí víc, ale přeju aŤ dělá radost cokoliv, co vybereš :thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)

Baker + speedersky + PhoeniX + vojt: díky, takhle jsem si to plácání po zádech představoval :D

abbot: mám stejný názor, přesně tenhle problém se zapadáním do indexů mám u chronografu Certina (viz.násl.), se zřejmě stejným quarztem, jako je ve výše uvedených chronografech Longines...

kibi: mám ještě milované automaty Junkers 6256 http://www.uhrbox.de/shop/JUNKERS/Herrenuh...6256-2::59.html které nosím moc rád a právě jejich stejná Eta 2524-2 splňuje mé požadavky, ale nejsou pro mě na denní nošení, jen když mám náladu... když je nenosím, natahuju ručně. Mimochodem, jak je to u zmíněných Junkersů s limitkou? Dá se tomu výr. číslu dole opravdu věřit?

Potom mám nešťastné chronografy Certina DS Podium http://www.zlato-stribro-hodinky.cz/det/ce...269-chronograf/ o kterých jsem se tu už zmiňoval, na kterých mi po před Vánoci po dvou letech a měsíci po nákupu (tudiž po záruce) přestala jít setinka a opravna v Hybernii sdělila, že je třeba vyměnit celý strojek, což s prací dělalo asi 60% PC nových hodinek, po mém ukňouraném dopisu typu slohová práce mi nabídli 50% slevu, ale rozhodl jsem se pro nové, stejně se mi nechtělo už ze záśady do nich dávat ani korunu ještě poté, co mi je u Brože v Alfě zeškrábali, když se je NEúspěšně snažili otevřít za účelem výměny baterie, jak jsem tu již taky někde psal, takže ty zůstávají hodinkami na štípání dříví na chatu. Tudiž nemám co nosit :) Protože není nic horšího než mít na ruce hodinky s vědomím, že setinka chronografu nefunguje... Po těchto strastích jsem začal brát Certinu jako konfekci. ...takže jsem chtěl něco, co budu nosit nejčastěji, diversky mi byly vždy nejblíže a hlavně konečně něco na ocelovém tahu.

Upraveno uživatelem Radius
Odesláno
  Baker napsal:
Zase proti vsem :lol2:

njn.....když já ty mechanický kolečka nějak nemusím.......ve quartzu je to odolnější,přesnější......levnější......

ale jasně...nebudu tu plevelit. Je to forum převážně o mechanických hodinkách....... ;)

Odesláno
  Gilius napsal:
njn.....když já ty mechanický kolečka nějak nemusím.......ve quartzu je to odolnější,přesnější......levnější......

ale jasně...nebudu tu plevelit. Je to forum převážně o mechanických hodinkách....... ;)

Však Ty jednou podlehneš... :D

Odesláno (upraveno)

Bez diskuzí mechaniku, ciferník chrono verze se mi moc nelíbí - ale naživo to může být naopak:).

Sám mám "beatery" chrono quartz (Tagy) a protože je mám jen na víkend a na to, aby zvládly tvrdé podmínky, preferoval jsem quartz (také jsem chtěl stopky s mezičasem a datum). Prostě bezůdržbová, vždy připravená záležitost "na venek".

Re: sekundovka na indexy u quartz hodinek

Není to jen záležitost "levnějších" hodinek i Omega, Tag a spol. s tím mají někdy problém (i když to je také ještě spotřebka)

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Automat samozrejme.... a tento krat ani nie tak pre to ze je to mechanika ale pre to ze su proste krajsie mam ich a som s nimi spokojny.... dokonca aj keby si chcel za kazdu cenu usetrit tak by som siel radsej do bezchronografoveho modelu v baterke....sam teraz nad tym uvazujem ze si kupim este jedny take iste ale s baterkou uz dlho pomyslam na poriadne quartzky tak spekulujem ze ci neist do niecoho co sa mi hodi k zbytku zbierky :)

Odesláno
  cali napsal:
Automat samozrejme.... a tento krat ani nie tak pre to ze je to mechanika ale pre to ze su proste krajsie mam ich a som s nimi spokojny.... dokonca aj keby si chcel za kazdu cenu usetrit tak by som siel radsej do bezchronografoveho modelu v baterke....sam teraz nad tym uvazujem ze si kupim este jedny take iste ale s baterkou uz dlho pomyslam na poriadne quartzky tak spekulujem ze ci neist do niecoho co sa mi hodi k zbytku zbierky :)

Měl by jsi prosím nějaké fotky?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...