Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 74
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
V 9. 8. 2026 v 11:58, Spongebob napsal:

A mě to třeba nijak neuráží 😉 hezký.

Mě to taky neuráží, ale co nedávám je cenový posun, který (nejen podle mě) není opodstatněný. Na tom Seiko 5 je to krásně vidět:

• Model ke 140. výročí (Seiko 5 Sports SRPG47K1):  8 290 Kč
  • Model ke 145. výročí (Seiko 5 Sports HDB003K1): 11 990 Kč

Zvýšení ceny o 44 % je podle mě mimo realitu. A to měl model ke 140 výročí krásně strukturovaný číselník i lunetu. Nedivím se, že se už hlasitě mluví o tom, že Citizen přebírá roli, kterou v nejen entry modelech kdysi patřila Seiku.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Flipik
  • Dát hlas 1
Odesláno

No, mimo realitu to všude asi není, protože jsou zprávy zahraničních dealerů, že Seiko nestíhá vyrábět hodinky a je jich nedostatek. A zprávy od mikrobrandů a Aliexpress výrobců hodinek, že je nedostatek strojků od Seika, protože je Seiko dává do svých vlastních hodinek, neboť je po Seiko hodinkách aktuálně značná poptávka. Takže zvýšení cen nemělo na prodej Seika asi zatím žádný vliv. Jak to bude do budoucna, se uvidí.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Hlasovaní fanoušků o limitku k modelu Seiko Prospex 1965 Heritage Diver z min. roku nakonec vyhrála tato barevná kombinace.

limitka o 4500 ks

https://monochrome-watches.com/introducing-popular-choice-the-new-seiko-prospex-1965-heritage-diver-fan-selected-hbc011-price/

• Like 2
Odesláno

Jo, takže vyhrály snad nejmíň čitelný potápky se světlým reliéfním ciferníkem. Za mě ne. Potápky mají být kontrastní, tmavý nebo oranžový jako Monstra nebo Doxy. A že bylo z čeho vybírat.

Měli místo 4500 kusů jedný barvy udělat 1000 od každý a 1500 nebo 2000 od vítězný.

Akorát nevím, jakou k tý zlatý, který říkají oranžová lunetu. Zlatou asi ne, takže buď černou jako SKX011 nebo Pepsi ve stylu Pogue.

Já nevím, jednou je to heritage model, reedice a u toho by se asi nemělo experimentovat ani s datumovkou ani s barvami který pro tehdejší potápky nejsou typický. To je jak Willardy v černým PVD nebo DLC, či co to je. To je taky pičovina jak voda v koši. 

Odesláno
před 12 hodinami, Jiří Sedlák napsal:

Jo, takže vyhrály snad nejmíň čitelný potápky se světlým reliéfním ciferníkem. Za mě ne. Potápky mají být kontrastní, tmavý nebo oranžový jako Monstra nebo Doxy. A že bylo z čeho vybírat.

Měli místo 4500 kusů jedný barvy udělat 1000 od každý a 1500 nebo 2000 od vítězný.

Akorát nevím, jakou k tý zlatý, který říkají oranžová lunetu. Zlatou asi ne, takže buď černou jako SKX011 nebo Pepsi ve stylu Pogue.

Já nevím, jednou je to heritage model, reedice a u toho by se asi nemělo experimentovat ani s datumovkou ani s barvami který pro tehdejší potápky nejsou typický. To je jak Willardy v černým PVD nebo DLC, či co to je. To je taky pičovina jak voda v koši. 

Tak jsou to takový líbivý fashion/desk divery, kterých je plný Chronomag, co vodu vidí akorát jednou do roka na dovolené u bazénu. Holt pro své ponory budeš muset sáhnout jinam 🙂

• po 2 týdnech...
Odesláno

King Seiko Vanac HKF005, 8L45 so 72-hodinovou rezervou, titanové puzdro 41 mm.

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 8 hodinami, Jiří Sedlák napsal:

Vidím správně mnohoúhelníkovou fazetu na skle nebo je to jenom zbožný přání? Chtělo by to reálnou fotku.

Myslim, že tam bude standardní sklo jako třeba tady: 

Každopádně třeba korunka je tady skvělá! Vadí mi tam vlastně jen nápis 3 days, jinak asi nic :) 

Odesláno

Táto indická tigria limitka tu už bola? Prospex HBB005K1, keramická luneta, 1000 ks, na reddite už sú aj živé fotky.

• Like 3

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...