Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 2 hodinami, Beardedscape napsal:

Hodinky jsou to určitě pěkný, ale dle mého je zavádějící, že na ty Spartaky použili značku novoměstských oblouků. Na tom, že zřejmě použili subododvatele, není určitě nic špatného. V tom případě ovšem nechápu, proč na hodinky dají ty novoměstké oblouky a tím tedy mlží co odkud je. Odkud co pochází je jen jejich věc a nemají důvod tyto informace s nikým sdílet. 

Jak pak ale poznáš co je tedy z NMnM a co je poskládané od subdodavatelů? 

V tomto videu mluví o tom, jak novoměstské oblouky budou použity jen tam, kde je přidaná vysoká míra manufakturní práce. (čas 13:44). 

Já si osobně myslím, že celý tenhle (velmi pěkný) Spartak je poskládaný od subdodvatelů a v NMnM se vygravirovaly novoměstké oblouky do korunky/dýnka a došlo ke kompletaci (odladění). Je to jen můj názor a je ničím nepodložen. Snad mi to někdo nějakými argumenty/důkazy vyvrátí. Rád svůj názor přehodnotím...  

Napsal jsi to správně, ten piktogram je vodítko. Já osobně jsem je taky montoval, 15kusů po třech barvách, petrolej, laguna a ty žluté. Vývoj nebyl až tak nákladný, protože, jak už jsem psal, vše vychází z původních retro spartak 39. 

• Díky 1
  • Dát hlas 2
Odesláno
Před hodinou, zekon7302 napsal:

Napsal jsi to správně, ten piktogram je vodítko. Já osobně jsem je taky montoval, 15kusů po třech barvách, petrolej, laguna a ty žluté. Vývoj nebyl až tak nákladný, protože, jak už jsem psal, vše vychází z původních retro spartak 39. 

Takže se můžeme v budoucnu těšit i na mírně přepracované Traktory, Sport IGEN,... s swiss strojkem, vyráběné u Vás za rozumný peníz? 

Odesláno
před 6 hodinami, Beardedscape napsal:

....

Já si osobně myslím, že celý tenhle (velmi pěkný) Spartak je poskládaný od subdodvatelů a v NMnM se vygravirovaly novoměstké oblouky do korunky/dýnka a došlo ke kompletaci (odladění). Je to jen můj názor a je ničím nepodložen. Snad mi to někdo nějakými argumenty/důkazy vyvrátí. Rád svůj názor přehodnotím...  

Zcela nepodstatné řešit při ceně 37 tis... Nejde mít všechno. Podobně by se dalo šťourat v celé swiss produkci.. Bychom se určitě divili, co dokáže taková echt švýcarská optimalizace nákladu a outsourcing 😅 Němci to stejné.. A tady u Primek z toho bude najednou téma. 

• Díky 1
Odesláno
před 2 minutami, Axel napsal:

Zcela nepodstatné řešit při ceně 37 tis... Nejde mít všechno. Podobně by se dalo šťourat v celé swiss produkci.. Bychom se určitě divili, co dokáže taková echt švýcarská optimalizace nákladu a outsourcing 😅 Němci to stejné.. A tady u Primek z toho bude najednou téma. 

Jak píšu v tom příspěvku, já jsem s tím v míru, ale to že ty oblouky dají i na “skládačky” je divný. Jak pak poznáš že kupuješ něco co opravdu udělali lidi v NMnM a kdy kupuješ poskládanou “skládačku”? 

Odesláno
před 9 hodinami, ATOM napsal:

Ja moc nechapu to lpeni na tom "inhouse". Vzdyt pri vyrobe takovych hodinek je to dokonce pro tu firmu nezadouci. Vzdy je lepsi kooperovat nez si vsechno vyvyjet v baraku, protoze to stoji silene penize. A chci-li byt nejak konkurenceschopny, nic jineho nez kooperace nezbyva. Dulezity je vysledek. Postavit pekne a kvalitni hodinky, ktere zaujmou. A je mi jedno, jestli je v teto cenove kategorii pouzdro z Eltonu, strojek ze svajcu a ciselnik z Lissu z Roznova (nerikam ze to tak u Spartaku je). Podivejte se jak spolu kooperuji firmy v Glashutte. Stvaly by me dily z Ciny, to ano. Dulezity je vysledek. A ten je myslim,v pripade Spartaku, vyborny.

Na druhou stranu by nekdo mohl rict, ale ta Sellita, ta Sellita...po case, az je clovek poradne ponosi a ohobluje pouzdro, zustanou majiteli dojebane hodinky se Sellitou za trojk. Skoda. 

• Like 1
  • Haha 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Sellita nie je problem. Prave naopak - som za nu vdacny - dobre, ze tam nepouzili nejaku Miyotu... Toto by pokojne mohlo pokracovat dalej. Poprosim retro Prim Sport 38 mm so Sellitou s rucnym natahom a skocim po nich ako pes po udenom!

Edit: Este jedna otazka - vie sa niekto podelit s informaciou, aky grade Sellity sa v danom modeli pouziva? Vdaka!

Upraveno uživatelem miguel
Odesláno
před 25 minutami, miguel napsal:

Sellita nie je problem. Prave naopak - som za nu vdacny - dobre, ze tam nepouzili nejaku Miyotu... Toto by pokojne mohlo pokracovat dalej. Poprosim retro Prim Sport 38 mm so Sellitou s rucnym natahom a skocim po nich ako pes po udenom!

Sorry, to bylo takové lehké OT pošťouchnutí kolegy @ATOM. On ví o co jde :cheers:

Odesláno
před 3 hodinami, miguel napsal:

Edit: Este jedna otazka - vie sa niekto podelit s informaciou, aky grade Sellity sa v danom modeli pouziva? Vdaka!

Grade netuším, ale chodí dobře. 😃 Za první 3 dny celkem +5s, tedy +1,67s/den. 

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
před 18 hodinami, miguel napsal:

Nikde to neuvádějí, což je škoda ale dá se to odhadnout:D

podle návodu  

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

navod-prim-spartak-39.pdf

což přesně odpovídá "Top"

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Docela mě to překvapilo čekal jsem že když se tím nikde nechlubí tak to bude "Standard"

Upraveno uživatelem Powerslave
Doplněn odkaz na návod.
  • Like 1
Odesláno
V 12. 6. 2026 v 18:17, LudvikVanBetoven napsal:

Krásná tvorba z MPM Quality Frýdek - Místek 

Tak nejak... A otazkou je... Proc to nema Czech made... Asi opet stejna odpoved...mpm

• Dát hlas 1
Odesláno
před 7 hodinami, Powerslave napsal:

Nikde to neuvádějí, což je škoda ale dá se to odhadnout:D

podle návodu  

navod-prim-spartak-39.pdf

což přesně odpovídá "Top"

Docela mě to překvapilo čekal jsem že když se tím nikde nechlubí tak to bude "Standard"

Na fakturách od Selitta je uvedeno TOP. 

• Like 3
  • Díky 5
  • Dát hlas 1
Odesláno

Podle mě správné rozhodnutí, něco připlatit za prémiový grade, který odpovídá celkově nadstandardnímu zpracování hodinek a nekazí dojem větší denní odchylkou. Odhad příplatku dle AI je 2 tis. Kč. 

První den na ruce udělaly +3s, pak stabilně +1s denně. 

• Like 2
Odesláno

Pochvala za Top grade. Zalaznik teda dostane chronometer (sice bez certifikatu) - a to sa pocita!

• Like 1
Odesláno
před 3 hodinami, miguel napsal:

Pochvala za Top grade. Zalaznik teda dostane chronometer (sice bez certifikatu) - a to sa pocita!

Metodika měření pro chronometr je daleko složitější než pro top. 

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Já sem jenom vlítnu a uteču, než dostanu kamenem.

Primky jsem měl vždy rád jako lidové hodinky pro masy motorizující/hodinkující československo. Prim Berušky za 100 Kčs v roce 1985 byly mé 1. hodinky. Pak jsem měl i dospělácký, které jsem v na počátku devadesátek nadšeně vyměnil za své 1. automaty Orient, které stále mám.

Tyto nové Spartaky se mi jako hodinky líbí a vidím v nich určitý nový směr Primu, ale pro mě, za to co v konkurenci nabízejí, jsou stále 2x dražší, než je moje cítění. 

Pominu-li naší českou nostalgii. Jaké postavení má značka Prim mezi světovými výrobci hodinek? 

Spartaky řadím na úroveň zajímavého microbrandu. 

A teď šup pryč🙂

Ahoj

Upraveno uživatelem Jerryl
  • Like 4
  • Dát hlas 3

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...