Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Spona stejná jako na Davosa Argonautic s lehkou úpravou, nepletu-li se. 

Zdroj: Helveti a Prim stránky

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Fade
  • Like 1
  • Dát hlas 2
Odesláno
před 2 hodinami, Fade napsal:

Spona stejná jako na Davosa Argonautic s lehkou úpravou, nepletu-li se. 

Zdroj: Helveti a Prim stránky

a i přesto na to prdnou ty novoměstké oblouky, tolik k pečeti nějaké kvality, normálně scamujou lidi...

To ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle je fakt scam.

• Like 1
Odesláno

Neuvádzajú, že náramok je manufaktúrny. Je úplne bežné , že náramky sú od externého dodávatela aj u drahších značiek. 

Odesláno

Za mna ten tah na potapky pasuje asi rovnako ako ta vesmirna tematika,... nijak zvlast :). Ale zas budme radi ze vobec nejaky maju a ten cesky napis na spone tiez kdekoho moze potesit.

Odesláno
před 9 hodinami, lemon napsal:

Neuvádzajú, že náramok je manufaktúrny. Je úplne bežné , že náramky sú od externého dodávatela aj u drahších značiek. 

To sice neříkají, ale zároveň veřejně komunikují, že novoměstské oblouky budou použity jen tam, kde je přidaná vysoká míra práce v NMnM….

Odesláno

Tak to vypadá na generickou sponu, kterou používají microbrandy z Číny :) Takže je tady velká pravděpodobnost, že i celý náramek je z Číny. 
https://www.secondhour.com.au/shop/p/ginclear3

Zde od času 4:20 je vidět spona a její funkce naživo v akci

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno

Hmm to by mi hodne vadilo. Hodinky levne nejsou, na druhou stranu, prace sikovneho remeslnika, nebo nove technologie ve vyrobe neco stoji a zamestnanci Eltonu chteji take vydelavat, coz byl jeden z argumentu, ktere zde kdysi padly pri diskuzi o cene novodobych Primek. Tomu naprosto rozumim. Ale cinsky naramek ? To mi vadi. Tohle neni spotrebni elektronika. Tohle by mela byt ceska strojarina. 

Nicmene, dizajnove se mi libi. Je drsnacky, pusobi nastrojove a je originalni. 

Odesláno

A co ak vynimocne neklamu a struhaju to fakt u nas (i ked mozno podla rovnakeho vykresu ako Cinan) na tom by nebolo nic zle ci? ... ano spona je podobna, ale zas nie rovnaka (vsak uz len ten cesky napis).

• Haha 1
Odesláno

Occamova břitva hovoří jinak a tak, předpokládám, že nápis a logo si necháš udělat rovnou u číňana v rámci celé spony nebo si necháš udělat vše bez popisku a v česku akorát vypálíš loga laserem během pár sekund :) Víc iniciativy bych nečekal. 

• Dát hlas 1
Odesláno

Ja ani tak nevidim problem v tom, ze je naramek udelany jinde nez v Eltonu. Opet bych poukazal na kooperaci nemeckych hodinarskych firem s nemeckymi profiky ve vyrobe pouzder jako jsou Damasko, SUG, kteri vyrabi naramky pro hodinky, ktere stoji tretinu toho, co Orliky. Ale z Ciny ??? 

Odesláno

Ja v tom teda trochu problem vidim, tie hodinky nemaju za ten peniaz co ine ponuknut nez Czech Made a pokial ich nestruhaju cele v CR (je jedno podla akeho vykresu), tak by mali stat o dost menej... Lebo to uz si potom rovno mozes objednat SanMartin a nebudu ukazovat cas o nic horsie.

• Like 2
  • Dát hlas 1
Odesláno

@cali tak jsem to myslel, kdyz jsem psal o tom, ze by to mela byt ceska strojarina. Ale nejsem si jist, zda-li vubec u nas existuje firma, ktera by seriove vyrabela naramky v pozadovane kvalite a pro Elton by nejspis byla vyroba take velmi draha. Proto bych jim odpustil vyrobu naramku mimo CR, treba v Nemecku kde jsou zavedene firmy. Ale podporovat cinany ? Ani nahodou a pokud je ten naramek z Ciny, totalne to degraduje tyhle hodinky.

Odesláno

Jediné plus je CZ stroj,to jsem celkem dost postrádal u posledních Spartaků a vzhled?ten raději nebudu ani komentovat,vrazil bych to do sekce tuctovejch sportovních hodinek

Odesláno
před 21 minutami, ragu napsal:

Spojení MPM a Elton nám tímto modelem přináší to nejhorší z obou světů.

MPM hlavně přineslo do NMnM netransparentnost a mlžení ohledně původu jednotlivých dílů.

Elton měl vysoké ceny, ale alespoň sis mohl být jistý, že hodinky opravdu dělají Češi a přispíváš tedy na jejich platy . Spartak a tady Orlík je za mlhou nejasností. Evidentně nemůžeš použít ani tu značku oblouků jako jakékoliv vodítko, protože tady ji plácli na čínskou sponu potažmo tah…

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...