Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

v minulém týdnu jsem byl v německu a zkoušel jsem si TH-čka a prodavač se mi zmínil, že pokud mám v německu trvalé bydliště mohu si je koupit i na splátky bez navýšení. Všimil jsem si toho na některých německých stránkách již dříve možnosti splátkovat a dnes jsem si všiml dokonce i na watch.de, že můžete splátkovat s nulovým navýšením, pokud splatíte do 6 měsíců a to prodává hlavě "použité zboží". V České republice jsem se s tím nesetkal.... Nebo jsem se špatně díval???Zeptat jsem se ani netroufl, přen nějakou dobou jsem byl svědkem, když se na to jeden zákazník zeptal u Hanáka a odvětili mu, že je to luxusní zboží a kdo na to nemá, ať si je nekupuje... Chudák šel pryč jak spráskaný pes... Já si myslím, že by jim o trošku vylepšilo prodeje... A naše osobní Cash-Flow...

Mercedesa nebo Aston Martina, což taky luxusní zboží je si většinou nekoupíte za hotové...

• Odpovědi 170
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Mercedesa nebo Aston Martina, což taky luxusní zboží je si většinou nekoupíte za hotové...

A přesto na ně musíš mít:)

Jinak, na splátky se dá koupit vše vč. hodinek a říká se tomu kreditní karta :guiltysmiley: , přesto nedoporučuji :suicide_anim:

Odesláno
A přesto na ně musíš mít:)

Jinak, na splátky se dá koupit vše vč. hodinek a říká se tomu kreditní karta :guiltysmiley: , přesto nedoporučuji :suicide_anim:

OK.. krditní karu jsem zrovan nemyslel, toť cesta do pekel, ale splátky bez navýšení na 6 nebo12 měsíců by bodly ne? U jiných komodit to funguje tak proč ne tady?

Odesláno (upraveno)

Zaprvý tomu nerozuměj (nemyslím to pejorativně, není to jejich business, proč by se tím vzrušovali), zadruhý je tu nějaká legislativa, která finanční obchody upravuje, zatřetí sami do toho rizika selhání splátek nepudou, když tu jsou specializovaný fin. instituce.

A začtvrtý, a to je podstatný, u Hanáka měli pravdu.

Je to na dlouhej rozhovor ohledně rizik, toku peněz, úrokových sazeb, finanční vzdělanosti, obchodnické vypělosti...

Jestli chceš TH, každá banka a splátkovka ti pučí. I ty autohandlíři ti auto neprodají na splátky sami, ale pošlou tě do leasingovky.

P.S. Astona si koupíš na kreditku určitě ne na leasing... Srovnávat to nelze, auto máš zastavený, někde je registrovaný, nemůže jen tak zmizet jako třeba hoďky.

edit: ono to "bez navýšení" nikdy neni tak žhavý, maximálně se týká pračky, lednice, televize, prostě masovýho zboží, kde se sice trochu zvýší riziko, ale obrat to taky trochu zvedne - u hodinek by ten nárůst kšeftu za to riziko nestál

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

myslím, že splátky bez navýšení dotuje obchodník

i splátky jsou cesta do pekel, uvažuju o tom na chronoshop, ale pořád překousávám morální stránku věci, myslím že to je opravdu zlo

Odesláno
Jestli chceš TH, každá banka a splátkovka ti pučí. I ty autohandlíři ti auto neprodají na splátky sami, ale pošlou tě do leasingovky.

Ale třeba v tom německu ti obchodníci s těmi finančími institucemi spolupracují. Nechápu proč nemají zájem obchodníci zde se s těmi finančními institucemi spojit. Plácnu třeba Homecredit nebo Cetelem by zájem měli....

Odesláno (upraveno)

Hodinky na splatky? No jeste to tak! Nejen, ze by se rozrostly rady mistnich "pacientu", ale navic by to cloveka privedlo opravdu jen do problemu. Navic si nedokazu nebo spis ani nechci predstavit situaci, ze si "koupim" za 100 tisic treba Paneraie, na prvnich futrech je olestim (ne, ze by se mi to zatim stalo) a potom s nimi budu muset jeste rok chodit a platit za poskrabane hodinky. To je na :suicide_anim: nebo :axehead:

Upraveno uživatelem Jakubisko
Odesláno
...uvažuju o tom na chronoshop, ale pořád překousávám morální stránku věci, myslím že to je opravdu zlo

Já bych to vřele NEdoporučoval. Je to zlo, obvzlášť u zbytných věcí, je to past na chudáky. Pokud někdo potřebuje nábytek, tak se to dá pochopit - vzít si něco na splátky (IKEA bez navýšení), ale u hodinek fakt NEEE.

Odesláno (upraveno)

Kat251: třeba společenské znemožnění? Neznalost? Necítí potřebu? Nevím. Dej se do řad OZ cetelemu a jdi jim to nabídnout... určitě to nepůjde u top prodejců alá Dušák, ale u Chronosu a pod. proč ne? Možná budeš mít na provizích TH za 14 dní.

kubson, radek: velmi správná a chvályhodná úvaha (u mě podpořená praxí i znalostmi příběhů...)

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Nez splacet zbytnou vec jako hodinky pul roku, tak radsi pul roku setrit. Nakup na splatky je pochopitelny u veci jako bydleni, auto, nova strecha, ale ne u hodinek. Kdyz jsme u toho, tak pred dvema tydny jsem kupoval (za hotove) novou pracku a docela jsem cucel, kdyz jsem videl na splatky mikrovlnku za patnact set...

Odesláno (upraveno)
Ale třeba v tom německu ti obchodníci s těmi finančími institucemi spolupracují. Nechápu proč nemají zájem obchodníci zde se s těmi finančními institucemi spojit. Plácnu třeba Homecredit nebo Cetelem by zájem měli....

Nazývat tyto lichváře finančními institucemi? To jsou fakt pasti na chudáky, nevím jak je jinak nazvat. S těmi se spolčit jako prodejce hodinek ?, no tak to tedy já jdu za svoje hotové radši o dům dál. Pokud by začal Chronoshop (například) nabízet hodinky na splátky spolčen s těmito Cetelemy, tak já si u něj z principu nic nekoupím, právě proto, že nabízet "luxus" na splátky je nemorální. Ale jak je vidět kubson to tak chápe a to je fajn.

Upraveno uživatelem radek_0303
Odesláno

Na začátku mého působení na Chronomagu jsem toužil po nových Orlíkách. K dostání byly tehdy mimo jiné na stránkách "ehodinky" a nabízely je v té době i na splátky a přišlo mi to divnější než vlastní cena Orlíků...

Odesláno
Nazývat tyto lichváře finančními institucemi? To jsou fakt pasti na chudáky, nevím jak je jinak nazvat. S těmi se spolčit jako prodejce hodinek ?, no tak to tedy já jdu za svoje hotové radši o dům dál. Pokud by začal Chronoshop (například) nabízet hodinky na splátky spolčen s těmito Cetelemy, tak já si u něj z principu nic nekoupím, právě proto, že nabízet "luxus" na splátky je nemorální. Ale jak je vidět kubson to tak chápe a to je fajn.

O.K. díky za názory.... Toto téma mě napadlo dnes na poradě, kde jsme řešili provize pro naše obchodní partnery kteří nám dohodí zakázky. Tak se mi to celé promítlo dokupy... Asi jsem ovlivněn našimi aktivitami... A asi jako ekonom přemýšlím hodně o profitu pro společnost... :suicide_anim:

Odesláno

Myslim ze je dobre, ze nalizovat hodinky u nas zatim nejde (neberu pujcku v bance).

Jednak by cast fora mohla delat za par let sraz pod mostem, az by jim exekutori vse zabavili. A take by mohl zmizet ten pocit, to cekani, az si jednou dreamwatch budu moci koupit. A pritom cekani dvakrat ci trikrat dreamwatch zmenit.

Odesláno

kubson: Jsou to dvě roviny. Jestli to lze zprocesovat (legislativa, technické zázemí, řízení rizik), a jestli je to morální. Vzhledem k obecně nízké finanční vzdělanosti potenciálních zákazníků je fajn, že na sebe bereš to rozhodnutí a odpovědnost to nedělat.

Odesláno (upraveno)

To je přece možné vyřešit velmi snadno a to tak, že si třeba vybereš hodinky Panerai a s obchodníkem se dohodneš tak, že on Ti je schová do šuplíku a Ty mu dáš třeba 10.000,-, pak, až budeš mít, tak třeba za měsíc mu dáš 5.000,- a tak mu je postupně třeba během roku, dvou, tří zaplatíš, no a on Ti je potom vydá.

To je seriózní, né ???

No ale konec srandy, tohleto není vymyšlené, přesně takto to dělá jeden nejmenovaný galerista v jedné nejmenované galerii v Praze na Uhelném trhu. Tam si takto můžete na splátky koupit obraz nebo jiné umělecké dílo, když jsem panu galeristovi řekl svůj názor na to, tak jsme se mírně pohádali, tak už tam nechodím.

Upraveno uživatelem pavča
Návštěvník Ondra
Odesláno

No nevím... podle mě, kdo to nemá v hlavě v pořádku, a bude si mocí mermo chtít koupit hodinky, na který nemá, tak si na ně klidně půjčí u Providentu (a to je asi ta největší hloupost...). Naštěstí jejich klienti valný zájem o luxusní hodinky z pochopitelných důvodů nejeví. Ale možnost pro normálního myslícího člověka, který má prostě chuť koupit si hezký hodinky, a má na ně momentálně jen část peněz, využít bezúročných splátek po dobu např. 6 měsíců mi nepřijde nikterak amorální. Naopak pro obchodníka to může být komparativní výhoda oproti obchodům, které tuto možnost nenabízejí. A pro daného člověka je to možnost, jak mít své "miláčky" o pár měsíců dřív. Nic víc, nic míň.

Odesláno
Naopak pro obchodníka to může být komparativní výhoda oproti obchodům, které tuto možnost nenabízejí.

to je skutečně problém, obchodníků kteří ve splátkování problém nevidí bude většina, tj. mirek dušín si sice odškrtne bobříka za nezhoršování cash flow nezodpovědných milovníků hodinek, ale prospívá tento přístup obchodu?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...